Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Δεν αλλάζει το πρόγραμμα εξυγίανσης και αποκρατικοποιήσεων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Μήνας γάμων στη Ν.Δ
  • [02] Τέλος στη διαμάχη Αβραμόπουλου-Βενιζέλου
  • [03] Πολιτικό μνημόσυνο στον Α.Παπανδρέου
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Πυρκαγιά στη Μάνδρα
  • [05] Ατύχημα σε σχολείο
  • [06] 12χρονη στο εδώλιο
  • [07] Γενικές Εξετάσεις
  • [08] Πυρομαχικά σε πλοίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Ρουγκόβα: "Τίποτα λιγότερο απ' την ανεξαρτησία"
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Ρωσία-Νέο δάνειο απο ΔΝΤ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Ισπανία-Αεροπειρατία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Νομοσχέδιο για τις Εργασιακές σχέσεις
  • [13] Χρηματιστήριο 23/06
  • [14] Αύξηση φόρου στους τόκους καταθέσεων
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Δεν αλλάζει το πρόγραμμα εξυγίανσης και αποκρατικοποιήσεων

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 16:58:46
    Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές, τέθηκε επί τάπητος στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας , που πραγματοποιηθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Η κυβέρνηση, όπως διεφάνη και απο τις δηλώσεις των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Τύπου , φαίνεται να αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων , ανεξάρτητα απο τις αντιδράσεις που αυτό προκαλεί.

    "Δεν εχουμε χρόνο", είπε χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου προειδοποιώντας συνδικαλιστές, αλλά και αμφισβητίες βουλευτέ του ΠΑΣΟΚ.

    Την αντιθεσή της σην οικονομικη πολιτική , αλλά και στο νομοσχεδιο για τα εργασία που προωθεί ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου, εξέρασε η ΔΑΚΕ, με συνέτευξη που παραχωρήσε το προεδρείο της.

    Η πορεία της οικονομίας και ειδικά η αποκρατικοποιήση της Ιονικής, κυριάρχησε - μεταξύ άλλων στην σύσκεψη - των τομεαρχών της Ν.Δ, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κώστα Καραμανλή στη Ρηγίλλης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 18:11:16

    [01] Μήνας γάμων στη Ν.Δ

    Ιούλιος ο μήνας των γάμων για τη Νέα Δημοκρατία.

    Οπως είπε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση των τομεαρχών, ο ίδιος θα παντρευτεί τη Νατάσα Παζαϊτη στις 19 Ιουλίου, η Ντόρα Μπακογιάννη στις 9 Ιουλίου τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, ενώ σύντομα θα παντρευτεί και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    [02] Τέλος στη διαμάχη Αβραμόπουλου-Βενιζέλου

    Με χαμόγελα και εναγκαλισμούς σε συμπόσιο του ΤΕΕ για την Ολυμπιάδα, έδωσαν τέλος στη διαμάχη τους ο Υπουργός Πολιτισμου και ο Δημαρχος Αθηναιων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θ'ανακοινώσει στο τέλος του μήνα αλλαγές στη χώροθέτηση των έργων της Ολυμπιάδας.

    Η αντιπαράθεση είχε αφορμή τη μη έγκαιρη πρόσκληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην πρεμιέρα της Εθνικής Επιτροπής.

    [03] Πολιτικό μνημόσυνο στον Α.Παπανδρέου

    Με απούσα την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, έγιναν χθές στο Ζάππειο, από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη τα εγκαίνια μεγαλης φωταγραφικης εκθεσης , με θεμα την ζωη του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ.

    Σημερα το απογευμα , στη Βουλή , θα υπάρξει πολιτικό μνημόσυνο για τα δυο χρόνια απο τον θάνατο του Ανδρεα Παπανδρέου

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 18:10:34

    [04] Πυρκαγιά στη Μάνδρα

    Μια αγροικία κάηκε ολοσχερώς και άλλα τρια σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα στην περιοχή Καραούλι της Μάνδρας Αττικής.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στις 12.05 το μεσημέρι δίνουν μάχη 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [05] Ατύχημα σε σχολείο

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία νοσηλευται ο 14χρονος μαθητής Βασίλης Χανιάς από την κοινότητα Κουτσοποδίου, όταν κατέρρευσε και τον καταπλάκωσε το στέγαστρο του σχολείου του την ώρα που έπαιζε με άλλα παιδιά στο προαύλιο.

    Από την κατάρρευση τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα δύο παιδιά. Ηδη συνελλήφθησαν ο εργολάβος και ο πολιτικός μηχανικός που κατασκεύασαν το σχολείο.

    [06] 12χρονη στο εδώλιο

    Στον Εισαγγελέα ανηλίκων παρέπεμψε το δικαστήριο της Μυτιλήνης την περίπτωση της 12χρονης που κάθησε σήμερα στο εδωλιο γιατί δεν είχε άδεια ποδηλάτου.

    Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση και τελικώς κάλεσε το παιδί που παραμένει από το πρωί στα δικαστήρια σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση να καταθέσει ως μάρτυρας.

    [07] Γενικές Εξετάσεις

    Διευκρινισεις για το πρωτο και τριτο ζητημα της φυσικης εδωσε στους βαθμολογητες η κεντρικη επιτροπη γενικων εξετασεων ωστε να μην αδικηθουν οι υποψηφιοι.

    Ευκολα αλλα πολλα χαρακτήρισαν σήμερα οι υποψήφιοι της τέταρτης δέσμης τα θεματα της πολιτικης οικονομιας στα οποία διαγωνίσθηκαν.

    [08] Πυρομαχικά σε πλοίο

    Εικοσιεπτά τόννους σφαίρες και διόπτρες πυροβόλων όπλων εντόπισαν το μεσημέρι άνδρες του Λιμενικού στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου "Σέμπες", με σημαία Ρουμανίας.

    Το πλοίο, που βρίσκεται στο νέο μώλο Δραπετσώνας, έχει ήδη κατασχεθεί από τις Ελληνικές Αρχές, για χρέη προς τρίτους. Ο πλοίαρχός του, έδωσε στους λιμενικούς, παραστατικά σύμφωνα με τα οποία τα πυρομαχικά φορτώθηκαν απο την Κωστάτζα της Ρουμανίας, κατόπιν παραγγελίας του Υπουργείου Αμύνης της Μαυριτανίας, οπου ήταν και ο τελικός τους προορισμός.

    Ομως, ο Εισαγγελέας Πειραιά, ερευνά με προανάκριση που διέταξε, το λόγο για τον οποίο ο πλοίαρχος απέκρυψε το φορτίο απο τις διωκτικές αρχές.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 18:11:06

    [09] Ρουγκόβα:"Τίποτα λιγότερο απ' την ανεξαρτησία"

    Τίποτε λιγότερο απο την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου δεν αποδέχεται ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Αυτό δήλωσε ο ηγέτης των Αλβανοφώνων στο γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπήγκελ.

    Με τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα συναντάται στα Σκόπια, στο σημερινό του ταξίδι αστραπή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Ο Αμερικανός διαμεσολαβητής θα συναντηθεί και με τους Γκλιγκόρωφ και Τσεβερκόφσκι, επιχειρώντας να μην επεκταθεί η κρίση του Κοσσυφοπεδίου.

    Το απόγευμα ο κ.Χόλμπρουκ θα έχει στο Βελιγράδι συνομιλίες με τον Μιλόσεβιτς.

    Τόσο τα Τίρανα όσο και η Πρίστινα επανέλαβαν την έκκληση για στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ, ενώ η Γιουγκοσλαβία κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές χώρες ότι υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν την "αλβανική τρομοκρατία" στο Κοσσυφοπέδιο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 18:11:27

    [10] Ρωσία-Νέο δάνειο απο ΔΝΤ

    Η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει να ολοκληρώσει εντός δύο ή τριών εβδομάδων τις συνομιλίες της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιά ένα νέο δάνειο, το οποίο θα βοηθήσει να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Μιχαήλ Ζαντόρνοφ.

    Ο Ζαντόρνοφ τόνισε ακόμα ότι τα εμπόδια γιά την αποδέσμευση του επόμενου μέρους, ύψους 670 εκατομμυρίων δολαρίων, του τρέχοντος δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει να ξεπερασθούν αυτήν την εβδομάδα και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο υποτίμησης του ρουβλίου.

    Μιλώντας στη διάρκεια μιάς μικρής διακοπής της κοινής συνεδρίασης της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, ο Ζαντόρνοφ κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν έχει πολύ χρόνο για να ολοκληρώσει τις συνομιλίες της με το ΔΝΤ, το οποίο όπως είπε θα πρέπει να μελετήσει το πρόγραμμα της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 18:10:46

    [11] Ισπανία-Αεροπειρατία

    Αισίως έληξε στο αεροδρόμιο Μανίζα της Βαλένθια η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 727 της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Ιμπέρια,το οποίο μετέφερε 124 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα και εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Σεβίλλη στη Βαρκελώνη.

    Μετά από τρεις ώρες ο Ισπανός αεροπειρατής παραδόθηκε στα χέρια των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων μετά από σύντομη συνομιλία με τον ψυχίατρο του, ο οποίος τον μετέπεισε να παραδώσει το αεροπλάνο στις Ισπανικές αρχές.

    Σύμφωνα με την ισπανική τηλεόραση, ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα και βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

    Ο αεροπειρατής, σύμφωνα με τους Ισπανούς ανάγκασε τον πιλότο στις 10. 30 (ώρα Ελλάδος) να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μανίζες της Βαλένθια, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα.

    Αρχικά ζήτησε να αναχωρήσει για την Αθήνα και να κατευθυνθεί στη συνέχεια στο Τελ Αβίβ, ενώ απειλούσε ότι αν οι αρχές δεν προχωρούσαν σε ανεφοδιασμό με καύσιμα,θα ανατίναζε το αεροσκάφος.

    Μεταξύ των ομήρων, ήταν και η δήμαρχος της Σεβίλλης,

    Σολεδάδ Μπεθερίλ, η οποία μέσω του κινητού της ειδοποίησε τις αρχές πως επρόκειτο περί ενός ατόμου και όχι για τρία οπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή.

    Αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου ισχυρές δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας έφτασαν στο αεροδρόμιο και περικύκλωσαν το αεροσκάφος.

    Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας δήλωσε ότι δεκαπέντε παιδιά και τρείς ηλικιωμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι ισραηλινές αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν την προσγείωση του αεροσκάφους στο Τελ Αβιβ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 18:10:09

    [12] Νομοσχέδιο για τις Εργασιακές σχέσεις

    Με την απάλειψη της διάταξης για το οκτάωρο παραδίδεται αύριο για διάλογο στους κοινωνικούς εταίρους το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

    Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανώλης έκανε λόγο για ήττα της κυβέρνησης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση προχωρεί πρόσω ολοταχώς στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών.

    [13] Χρηματιστήριο 23/06

    Με πτώση 0,26%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.411,68 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 43 δισεκατομμύρια 406 εκατομμύρια δραχμές.

    [14] Αύξηση φόρου στους τόκους καταθέσεων

    Αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων από το 15 στο 20% προβλέπει κοινοτική οδηγία που αποκάλυψε ο επίτροπος Χρήστος Παπουτσής σε συνέδριο των εφοριακών.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 23-Jun-98 16:15:18
    Καλοκαιρία σε όλη την χώρα τη Τετάρτη αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες στα βόρεια

    Στην Αττικη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονικη. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από19 έως 35 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 23-Jun-98 16:17:42
    Εξασθενούν ακόμη περισσότερο οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, με αποτέλεσμα τις επόμενες δύο μέρες η θερμοκρασία να ανέβει στους 36 με 37 βαθμούς. Παράλληλα, το νέφος ύστερα από αρκετό καιρό κάνει και πάλι απειλητική την παρουσία του, ιδιαίτερα βέβαια στην Αθήνα. Μικρή κάμψη της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

    Κατα τα άλλα το επόμενο διήμερο αρχικά θα έχουμε και πάλι αίθριο καιρό, αλλά στη διάρκεια του απογεύματος θα συννεφιάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα Βόρεια, πιθανόν την Πέμπτη και στα Κεντρικά.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι, ασθενείς στα Δυτικά και στα Ανατολικά μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει 2 με 3 βαθμούς ακόμη και θα κυμαίνεται στα ηπειρωτικά από 18 μέχρι 37, στο Ιόνιο από 20 έως 34 και στο Αιγαίο από 21 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απογευμα θα συννεφιάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

    Οι βόρειοι άνεμοι ενισχυονται λίγο, φθάνοντας στο Αιγαιο τοπικά και τα 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία πέφτει λιγο κυρίως στα Ανατολικά και θα πλησιάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 35 με 36 βαθμούς, στο Ιόνιο στους 34 και στο Αιγαίο στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 23 June 1998 - 16:32:48 UTC