Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Κρίση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Περιοδεία του Θ.Πάγκαλου στη Θράκη
  • [02] Επίθεση Ν.Μπακογιάννη κατά κυβέρνησης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Εμπρησμοί αυτοκινήτων
  • [04] Ερχεται κύμα καύσωνα
  • [05] Μαίνονατι οι πυρκαγίες σ' ολη τη χώρα
  • [06] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Κόσοβο:Κορυφώνονται οι μάχες
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Γαλλία-Ευρωπαϊκό δικαστήριο-Τουρκία
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Καύσωνας στην Ιταλία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Χρηματιστήριο 27/7
  • [11] Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
  • [12] Απόσυρση Ι.Χ
  • [13] Α.Πάγος-Μισθοί
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Κρίση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:33:26
    Εκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των υπουργών - Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου και Εξωτερικων Θόδωρου Πάγκαλου, μετά την αντιπαράθεση Ουάσιγκτον-Αθήνας αλλά και τις προκλήσεις της Αγκυρας.

    Χθες, ο Θόδωρος Πάγκαλος με νέες δηλώσεις του κατηγόρησε Ουάσιγκτον και Αγκυρα για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας στη Θράκη.

    "Το ενδιαφέρον σας και το καλό σας το είδαμε τόσα χρόνια και δεν μας χρειάζεται άλλο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι χιλιάδες Κούρδοι χάνουν τη ζωή τους στη γειτονική χώρα, χωρίς κανείς να δείχνει ευαισθησία.

    Την έντονη δυσαρέσκειά του για την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού .

    Ταυτοχρόνως πάντως ο Αντριου Αθενς τόνισε πως και η Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείσει την πόρτα στον Λευκό Οίκο.

    Ο κ. Αθενς με δηλώσεις του στον ΑNT1 Κύπρου ισχυρίσθηκε πως οι εκπρόσωποι του Λευκού Οικου και του Στέητ Ντηπάρτμεντ, κύριοι Μακέρι και Ρούμπιν αντίστοιχα έσφαλλαν όταν υποστήριξαν ότι στην Κύπρο δεν έγινε τουρκική εισβολή.

    Και για την κριτική των κ.Πάγκαλου και Τσοχατζόπουλου δήλωσε μεν οτι "οι δύο υπουργοί έχουν δικαίωμα να πούν ο,τι θέλουν, όμως είναι δύσκολο να πείς οτι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ψεύτης," τόνισε ο κ.Αθενς.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:34:17

    [01] Περιοδεία του Θ.Πάγκαλου στη Θράκη

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος συνεχίζει την περιοδεία του στη Θράκη. Το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή στο Δέλτα του Εβρου, αλλά και το τελωνείο των Κήπων, όπου μοίρασε δώρα σε Ελληνες και Τούρκους φαντάρους.

    Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών απήυθυνε αυστηρό μηνυμα με δύο αποδέκτες Κατηγόρησε Ουάσιγκτον και Αγκυρα για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας στη Θράκη.

    "Το ενδιαφέρον σας και το καλό σας το είδαμε τόσα χρόνια και δεν μας χρειάζεται άλλο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και τόνισε ότι χιλιαδες Κούρδοι χάνουν τη ζωή τους στη γειτονική χώρα, χωρίς κανείς να δείχνει ευαισθησία.

    Την ίδια ώρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ απειλείται από τη Κύπρο και την εγκατάσταση των πυραύλων Ες 300.

    [02] Επίθεση Ν.Μπακογιάννη κατά κυβέρνησης

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα φυλλάδια με τα οποία προπαγανδίζονται τα έργα της περιφέρειας, πολλά από τα οποία έγιναν κατά το παρελθόν από τον Κρατικό προϋπολογισμό και όχι με χρήματα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, εξαπέλυσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάνη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος καλεί την κυβέρνηση να διακόψει την παραπλανητική- όπως αναφέρει-διαφημιστική εκστρατεία.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:33:39

    [03] Εμπρησμοί αυτοκινήτων

    Η ομάδα "Εμπρηστές Κοινωνικής Συναίνεσης," ανέλαβε την ευθύνη για τον χθεσινοβραδυνό εμπρησμό 12 αυτοκινήτων, στην Αθηνα.

    Ο άγνωστος που τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και σε εφημερίδα υποστήριξε ότι οι εμπρησμοί έγιναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ζευγάρι Ιταλών αναρχικών, ο ένας εκ των οποίων πεθανε στις ιταλικές φυλακές, ενώ η σύζυγός του στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Μέσα σε διάστημα μιας ώρας πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία της FIAT στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην ιταλική πρεσβεία στο Γαλάτσι και σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, στον Καρέα.

    [04] Ερχεται κύμα καύσωνα

    Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και νοσοκομεία για τον καύσωνα του επόμενου διημέρου.

    Στους 40 με 41 βαθμούς υπό σκιάν οι θερμοκρασίες αύριο και μεθαύριο σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Στην Ιταλια τα θύματα απο τον χειρότερο καύσωνα που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και 600 χρόνια, είναι δύο.

    Πρόκειται για συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, 40 βαθμών, με δείκτες υγρασίας που κυμαίνονται απο 75 μέχρι και 90%.

    [05] Μαίνονατι οι πυρκαγίες σ' ολη τη χώρα

    Στην εξασθένηση των ανέμων από αύριο ελπίζουν πυροσβεστική και κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται και σήμερα από την πύρινη λαίλαπα.

    Φωτιά ξέσπασε στις 12.30 στο Μενίδι, πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, σε δασώδη και θαμνώδη περιοχή, που όμως είναι κοντά σε σπίτια.

    Αναζωπύρωση είχαμε στο Κίτσι Κορωπίου, της φωτιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, κοντά στην Ανοιξη.

    Ιδιαίτερα δοκιμάζεται ο νομός Κορινθίας, όπου μαίνονται οι φωτιές στην Περαχώρα και το Σπαθοβούνι, στο Χιλιομόδι.

    Δεν απειλούνται πάντως κατοικημένες περιοχές.

    Στη Μεσσηνία, τέσσερα πλέον τα σημεία που πλήττονται. Σε εξέλιξη η φωτιά στο χωριό Κούβελα, στην Χρυσοκελάρια, στο Σαλάκι Μελιγαλά και στο Καρνάσι.

    Στην Αιγιάλεια η φωτιά είναι σε ύφεση, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για τις παρεμβολές με απειλές στη συχνότητα της πυροσβεστικής του Αιγίου.

    Στον Ολυμπο εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στα 1600 μέτρα υψόμετρο. Οι φλόγες καίνε πεύκα και έλατα σε χαράδρα στη θέση Καρίτσα, όπου είναι αδύνατο να πλησιάσουν πυροσβεστικά οχήματα ή πυροσβέστες. Στις παρυφές άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες.

    Ρίψεις νερού πραγαμτοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Στις Σέρρες, υπό έλεγχο είναι η φωτιά στη θέση Καστανούσα , αντιθέτως σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο όρος Κρούσια.

    Αναζωπύρωση της φωτιάς έγινε και στο Μπούρο Καρύστου.

    [06] Αστυνομικό δελτίο

    Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για εγκατάλειψη ασκήθηκε στον βιοτέχνη Ιωάννη Ράπτη 54 ετών, υπαίτιο θανατηφόρου δυστυχήματος στην Αθήνα.

    Υποστήριξε πάντως ότι το θύμα, ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου πήγε να τον προσπεράσει αντικανονικά.

    Ενοπλη ληστεία στο δρόμο.

    10.30πμ στην οδό Γρίβα στο Χαλάνδρι δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου άρπαξαν τον σάκο του Ταχυδρομικού διανομέα Δημήτρη Παρλαμέντη. Ο σάκος περιείχε το ποσό των 4 εκατομμυρίων, που προοριζόνταν για συντάξεις.

    Ενας 18χρονος, ο Γιώργος Βερουκάς, σκοτώθηκε τα ξημερώματα έξω απο το στρατόπεδο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε διαφημιστική πινακίδα.

    Τον ηλικιωμένο βορειοηπειρώτη Θωμά Μήτσου, 61 ετών, παρέσυρε και σκότωσε με τη μοτοσυκλέτα του στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ο 23χρονος Χρήστος Παλαφούτας, στη διαστάυρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Γκύζη.

    Ο Παλαφούτας νοσηλεύεται στο ΚΑΤ σε κρίσιμη κατάσταση.

    Στη Μυκονο,μετα απο σημα της Ιντερπολ, συνεληφθη ενας 45χρονος ισραηλινός υπήκοος Ηλίας Νταλί.

    Ο Νταλι, που διεμενε στο νησιτα τελευταια χρονια και διατηρουσε εκει ανταλλακτήριο συναλλάγματος, φέρεται ως μεγαλέμπορος κοκαίνης και μέλος.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:34:06

    [07] Κόσοβο:Κορυφώνονται οι μάχες

    Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο ύστερα από επιχειρήσεις των Σέρβων για τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου που ενώνει την πρωτεύουσα Πρίστινα με την πόλη Πετς.

    Το Αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για μεθοριακό επεισόδιο με τον Γιουγκοσλαβικό στρατό, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχείρησε να εισέλθει στο Αλβανικό έδαφος.

    Οξύνεται η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, ελλείψει διπλωματικών προσπαθειών και καθώς φαίνεται ο Αύγουστος που μας έρχεται θα είναι ο πιο καυτός των τελευταίων ετών.

    Ο σερβικός στρατός έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με αλβανούς αντάρτες σε επτά κωμοπόλεις γύρω απο τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Πρίστινα με το Πέτς. ενω εκκληση για διεθνή παρέμβαση στην σερβική επαρχία έκαναν σήμερα ο σκοπιανός πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόρωφ και ο τουρκος πρόεδρος Σουλειμάν Ντεμιρέλ.

    Τά τύμπανα τού πολέμου όμως άρχισαν νά ηχούν καί έξω από τά σύνορα τού Κοσσυφοπεδίου μέ ορατό πλέον τόν κίνδυνο η Βαλκανική νά μετατραπεί σέ ένα τεράστιο πεδίο μάχης.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν σφοδρές μαχες μεταξύ γιουγκοσλάβων καί αλβανών στρατιωτών σέ συνοριακό φυλακιο ενώ ανάλογες συμπλοκές αναφέρθηκαν καί στά σύνορα τής Αλβανίας μέ τά Σκόπια.

    Μάλιστα η αλβανική τηλεόραση μετέδωσε πως οί γιουγκοσλαβικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα και αντάλαξαν πυρά με Αλβανούς στρατιώτες και ντόπιους κατοίκους, στο φυλάκιο Μορίνι, στην περιοχή Κούκες.

    Τήν ίδια ώρα, ομαδα Αλβανών πού επιχείρησε νά μεταφέρει οπλισμό από τήν Αλβανία στό Κοσσυφοπέδιο αντάλλαξε πυρά μέ τούς συνοριακούς φύλακες.

    Η συμπλοκή σημειώθηκε όταν πολυμελής ομάδα Αλβανών, πού συνόδευε περίπου τριάντα μουλάρια φορτωμένα μέ όπλα και πυρομαχικά επιχείρησε να διέλθει απο το συνοριακό φυλάκιο Στρέζοβο, στα σύνορα Αλβανίας καί Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας τής Μακεδονίας.

    Οί Αλβανοί αυτονομιστές έκαναν πολλές απόπειρες να διέλθουν τα σύνορα, όμως αποκρούστηκαν καί υπήρξαν και 3 συλληφθέντες.

    Τήν ίδια ώρα, πυκνώνουν οί τάξεις τού Απελευθερωτικού Στρατού τού Κοσσυφοπεδίου καθώς οί αυτονομιστές προετοιμάζονται εντατικά γιά τήν ολομέτωπη αντιπαράθεση μέ τίς γιουγκοσλαβικές δυνάμεις.

    Αξιοσημείωτο είναι τό γεγονός ότι εκατοντάδες γυναίκες πού ζούν στήν Ευρώπη, στίς Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη καί στήν Ιαπωνία, επιστρέφουν στό Κοσσυφοπεδιο καί εκπαιδεύονται στά όπλα.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:34:27

    [08] Γαλλία-Ευρωπαϊκό δικαστήριο-Τουρκία

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε σήμερα τη Τουρκική Κυβέρνηση να πληρώσει αποζημίωση 10.000 δολλαρίων στην οικογένεια 15χρονου διαδηλωτή ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ταραχών μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και της τουρκικής αστυνομίας.

    Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι τουρκικές αρχές άσκησαν υπερβολική βία στη καταστολή διαδήλωσης στη πόλη Ιντίλ τον Μάρτιο του 1991. Οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα πάντα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επέδειξαν αμέλεια στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού διαδηλωτή.

    Η Τουρκική Κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι για το θάνατο του 15χρονου ευθύνεται το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), θέση την οποία απέρριψε με την απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:33:47

    [09] Καύσωνας στην Ιταλία

    Πύρινα θερμοκήπια θυμίζουν οι οι Ιταλικές μεγαλούπολεις καθώς ο υδράργυρος έχει κολλήσει στους 39 βαθμούς Κελσίου

    Η Iταλία βιώνει τις τελευταίες ημέρες τον χειρότερο καύσωνα εδώ και 600 χρόνια. Δύο Ιταλοί, ένας οδηγός μεγάλου φορτηγού αυτοκίνητου και ένας συνταξιούχος, υπέκυψαν στον φονικό καύσωνα.

    Απο άκρη σε άκρη της χώρας το θερμόμετρο φθάνει τους 40 βαθμούς, θερμοκρασία που επιδεινώνουν υπέρμετρα οι δείκτες υγρασίας που κυμαίνονται απο 75 μέχρι και 90%.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεγάλη υγρασία ευθύνεται για την αποπνικτική κατάσταση και την αφόρητη ζέστη που πλήττει κυρίως τα αστικά κέντρα Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι τιμές του όζοντος, γεγονός που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

    Καύσωνας, υγρασία και ατμοσφαιρική ρύπανση οδήγησαν αυτές τις μέρες την κυβέρνηση ν'αρχίσει να σκέφτεται τη λήψη έκτακτων μέτρων και για τα δίκυκλα, που κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις ιταλικές μεγαλουπόλεις και ευθύνονταικαι αυτά σε μεγάλο βαθμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

    Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση Πρόντι σκέφτεται να υιοθετήσει την τακτική των κινήτρων για την επανένταξη του ποδηλάτου στη ζωή των Ιταλών. Ενός μέσου, που όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, που κοστίζει ελάχιστα, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και γυμνάζει τον ποδηλάτη.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:49:48

    [10] Χρηματιστήριο 27/7

    Με άνοδο 1,05 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.727,56 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 42 δισεκατομμύρια 180 εκατομμύρια δραχμές.

    [11] Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

    Τη δημιουργία 660 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες ανακοίνωσε σήμερα ο Μιλτιαδης Παπαιωάννου.

    Οι 500 απ αυτές τις θεσεις αφορούν άτομα ηλικίας 16 εως 65 ετών ενω προβλέπεται και επιδότηση για νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Η επιχορήγηση φτάνει τους 36 μήνες και τα χρήματα προέρχονται απο τον κρατικό προυπολιγισμό και κοινοτικά κονδύλια.

    [12] Απόσυρση Ι.Χ

    Μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, από τον Οκτώβριο, μετατίθενται οι κυβερνητικες αποφάσεις για τους όρους απόσυρσης αυτοκινήτων και της εισαγωγής μεταχειρισμένων.Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις μετά την διαπίστωση του μεγάλου δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγονται τα νέα μέτρα.

    [13] Α.Πάγος-Μισθοί

    Ο εργοδότης μπορεί να καθυστερεί την καταβολή των μισθών, από 8 ως και 25 μέρες, εφόσον αυτό οφείλεται σε οικονομική αδυναμία της επιχείρησης, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου.

    Το ανώτατο δικαστήριο, έκρινε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται αποζημίωση αν παραιτηθούν με το αιτιολογικό ότι καθυστερούσε η πληρωμή τους.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:35:12
    Εξασθενούν βαθμιαία απο την Τρίτη οι βορειάδες ενώ ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

    Αίθριος λοιπόν καιρός την Τρίτη και μόνο στα βόρεια το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

    Η θερμοκρασία ανεβαίνει και στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 40.

    Στην Αττική, αίθριος καιρός την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν κι άλλο.

    Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 39 και πιθανόν και τους 40 βαθμούς.

    Αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος στην πόλη θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 27-Jul-98 18:34:55
    Εξασθενούν αρκετά το επόμενο διήμερο οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη. Ετσι η θερμοκρασία, σύμφωνα και με έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΥ ανεβαίνει φθάνοντας στους 40 ίσως για λίγο τοπικά την Τετάρτη και στους 41 βαθμούς. Από την Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι ξαναγυρίζουν όχι όμως ιδιαιτερα ενισχυμένοι, έτσι η ζεστη, παρότι η θερμοκρασία πέφτει 2 με 3 βαθμούς, παραμενει αισθητή κυρίως στην Κεντρική και νότια Ελλάδα.

    Την Τετάρτη θα έχουμε και πάλι αίθριο καιρό με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα στα Βόρεια ηπειρωτικά και ίσως λίγες βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη θα είναι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις, αλλά πρός τη νύχτα στα

    Βόρεια θα γίνουν βορειοι μέτριοι.

    Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα φθάσει στο Ιόνιο στους 38 βαθμούς, στα ηπειρωτικά στους 40 με 41 και στα νησιά του Αιγαιου στους 35 βαθμούς Κελσιου.

    Την Πέμπτη το διαφορετικό στοιχείο του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων με ένταση γύρω στα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφώρ, οι οποίοι θα ρίξουν 2 με 3 βαθμούς τη θερμοκρασία, η ζεστη όμως ιδιαίτερα στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα είναι και πάλι αισθητή μια και το θερμόμετρο θα ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα στους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιονιο στους 37 με 38 και στο Αιγαίο στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 27 July 1998 - 16:02:21 UTC