Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Σύσκεψη για τα εθνικά

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Με αντίποινα απειλεί η Αγκυρα στις δηλώσεις Πάγκαλου
  • [02] Προσωπική επίθεση του State Department στον Θ.Πάγκαλο
  • [03] Επιστολή Σημίτη προς Μιλόσεβιτς
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Ερευνα για κυκλώματα εμπρηστών
  • [05] Καύσωνας
  • [06] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [07] Εργασιακές σχέσεις
  • [08] Χρηματιστήριο 28/7
  • [09] Δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών
  • [10] Τον Αύγουστο ο ΟΑΣΑ στη Βουλή
  • [Ε] Καιρός - Σήμερα

    [ΣΤ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Σύσκεψη για τα εθνικά

    Last Updated: Tuesday, 28-Jul-98 18:47:09
    Στις 19.30μμ σύσκεψη του Κώστα Σημίτη με τους Θόδωρο Πάγκαλο και 'Ακη Τσοχατζόπουλο για τα Ελληνοτουρκικά, με φόντο τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου, τον οποίο κατηγορεί για υπονόμευση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

    "Περνάμε δύσκολη φάση η οποία πιστεύω ότι θα αντιμετωπισθεί και θα ξεπερασθεί" δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και άφησε αιχμές κατά του Θόδωρου Πάγκαλου, λέγοντας ότι η εξωτερική μας πολιτική χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα, ενώ χρειάζεται ενότητα και ενιαία κατεύθυνση.

    Απαράδεκτοι και επικίνδυνοι οι λεονταρισμοί του Υπουργού Εξωτερικών δηλώνει στον Αntenna ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει άν έχει αλλάξει η εξωτερική πολιτική. Ο κύριος Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας με έμφαση ότι παρατηρείται ανεπίτρπτη δυστοκία με ευθύνη της κυβέρνησης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 28-Jul-98 18:50:11

    [01] Με αντίποινα απειλεί η Αγκυρα στις δηλώσεις Πάγκαλου

    Με αντίποινα απειλεί η Αγκυρα , χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Θ.Πάγκαλου, σχετικά με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, "προσπάθειες να εμποδιστεί η δραστηριότητα του Προξενείου".

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι "δεν είναι δυνατόν να μην αντιμετωπιστούν με ανησυχία τέτοιας μορφής εκφράσεις σχετικά μ' ένα Γενικό Προξενείο, που ασκεί τα καθήκοντά του στη βάση διεθνών συμφωνιών και εκπροσωπεί γειτονική χώρα".

    Στην ανακοίνωση "καταδικάζονται", οι δηλώσεις, και σημειώνεται ότι αυτές "δεν ήταν έκπληξη εκ μέρους του Πάγκαλου".

    Αναφέρεται, επίσης, ότι "ο Πάγκαλος πρέπει να γνωρίζει ότι οι ξένες αντιπροσωπείες που ασκούν καθήκοντα στην Ελλάδα, τελούν υπό το περιεχόμενο και την προστασία των διεθνών συμφωνιών" και ότι "δεν χωρούν αυθαίρετες στάσεις και απειλές στη διεθνή εκπροσώπηση".

    Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζεται ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, να εμποδίσει τη δραστηριότητα του Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή, στη βάση υποκειμενικών κρίσεων, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, θα έχει το ίδιο αντίκρισμα".

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Θ.Πάγκαλος, σε δηλωση που έκανε πριν από δύο μέρες στην Κομοτηνή, είχε πει ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κι ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα πάρει παραδειγματικό μάθημα.-

    [02] Προσωπική επίθεση του State Department στον Θ.Πάγκαλο

    Προσωπική επίθεση εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Τον κατηγορεί για υπονόμευση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

    Οι πιέσεις της Ουάσιγκτον στρέφονται εναντίον της εγκατάστασης των πυραυλων Ες-300 στην Κύπρο, αλλά Αθήνα και Λευκωσία εμφανίζονται αποφασισμένες.

    [03] Επιστολή Σημίτη προς Μιλόσεβιτς

    Γραπτό μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, επέδωσαν χθες στον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ.Αποστολίδης και ο διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ.Κοραντής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο μηνυμα εκφράζεται η ελληνική επιθυμία για εξευρεση λύσης στο προβλημα οτυ Κοσσυφοπεδίου με ειρηνικά μεσα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 28-Jul-98 18:49:39

    [04] Ερευνα για κυκλώματα εμπρηστών

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διευρενηθούν οι συνθήκες δράσης κυκλωμάτων εμπρηστών που ευθύνονται για πυρκαγιές στα δάση, παρήγγειλε η Ειαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Την έρευνα θα διενεργήσουν τέσσερις εισαγγελείς, οι οποίοι θα κάνουν εφόδους ακόμη και σε συμβολαιογραφεία και ποδεοδομικά γραφεία. Στο μοκροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας θα βρεθούν ακόμη υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας, της Πυροσβεστικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οργανισμών όπως της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.

    Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιες στην Περαχώρα Λουτρακίου, στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, στον Ταϋγετο-όπου τραυματίσθηκαν ελαφρά τρείς πυροσβέστες-, στις κοινότητες Κούβελα, Χρυσοκελαριά, Ακριτοχώρι και Χαρακοπιό Μεσσηνίας, στη Νύφη Μάνης, στο Αργυρό Αλιβερίου και στον 'Ολυμπο.

    Δραματικές είναι οι διαπιστώσεις για τη δράση εμπρηστών, αφού όπως αποκάλυψε o Αntenna ο πρόεδρος της 'Ενωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κώστας Καρράς, βρέθηκε φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο στην περιοχή Αλιβερίου, ενώ η φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν από μερικές μέρες στον Αυλώνα Αττικής ξεκίνησε από 44 σημεία.

    Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για εμπρησμούς δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, ενώ την ίδια ωρα αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα για παρακράτος στη Δασική Υπηρεσία και για συμμορία.

    Να προσφύγει στον εισαγγελέα ο κύριος Τζουμάκης για να καταθέσει τα στοιχεία, ζητούν Νέα Δημοκρατία, ΔΗΚΚΙ και Πολιτική 'Ανοιξη. Ανάλογο αίτημα υπέβαλε το πρωί και ο Μιλτιάδης 'Εβερτ. Για συκοφαντίες του υπουργού Γεωργίας κάνουν λόγο οι δασικοί και απειλούν με μηνύσεις.

    [05] Καύσωνας

    Καμίνι σήμερα και αύριο η Αθήνα. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

    Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία και τα κεντρα Υγείας. Συστάσεις των γιατρών να περιορίσουμε τις μετακινήσεις, να γευματίζουμε ελαφρά και να καταναλώνουμε άφθονα υγρά.

    [06] Αστυνομικό δελτίο

    Εκατό επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη τινάχθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα από το ίδιο το λογιστικό τους γραφείο, που δεν απέδιdε στην Εφορία τα δεκάδες εκατομμύρια για τον ΦΠΑ και τις εισφορές για το ΙΚΑ. Οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου λογιστικού γραφείου παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ οι επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα της απάτης συναντήθηκαν σήμερα με τον επιθεωρητή των Εφοριών Θεσσαλονίκης Ηλία Γρηγοριάδη. Μάλιστα ζήτησαν την παρέμβασή του επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, επειδή οι Εφορίες απαιτούν τα βεβαιωμένα χρέη τους.

    Σαρανταπέντε εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν οι κουκουλοφόροι που λήστεψαν το πρωί το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Βάμο Αποκορώνου, στα Χανιά. Οι ληστές κατά την εισβολή τους στην Τράπεζα, πυροβόλησαν την κάμερα κλειστού κυκλώματος Τηλεόρασης, ενώ τα σκάγια τραυμάτισαν ελαφρά τον Ταμία.

    Επτακόσιες χιλιάδες δραχμές κατόρθωσε να αρπάξει τελικά από τα ταμεί ατης Ιονικής τράπεζας στηντούμπα Θεσσαλονίκης ένοπλος που ενώ στην άρχή είχε στα χέρια τους τρισήμισι εκατομμύρια στηνπροσπάθειάτου να διαφύγει του έπεσαν από τα χέρια το μεγαύτερο μέρος των χρημάτων.

    Νεκρός με μιά σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 4, στην Ομόνοια, ο ιδιωτικός αστυνομικός Γιάννης Παπαγιάννης, 62 ετών. Ο έρευνες της αστυνομίας στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 28-Jul-98 18:49:25

    [07] Εργασιακές σχέσεις

    Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων συζητείται αυτή την ώρα το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που θα κατατεθεί την επόμενη Τρίτη στο θερινό τμήμα της Βουλής. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η ΝΔ θα ψηφίσει όχι επί της αρχής, αλλά ναι στις διατάξεις που κρίνει σημαντικές, ο Συνασπισμός θα το καταψηφίσει, ενώ το ΚΚΕ θα ζητήσει την απόσυρσή του.

    Με τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η ασφάλιση των οικιακών βοηθών με το ήμισι του ποσού της προβλεπόμενης ασφαλιστικής εισφοράς.

    [08] Χρηματιστήριο 28/7

    Με άνοδο 0,07%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.729,34 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 48 δισεκατομμύρια 132 εκατομμύρια δραχμές.

    [09] Δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών

    Οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών, δώθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Βουλή.

    Πλούσιοι και φτωχοί συνυπάρχουν στη Βουλη. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, πολλοί έχουν μεγάλες καταθέσεις και ακίνητα, αλλά και άλλοι έχουν ελάχιστα ή κανένα περιουσιακό στοιχείο.

    Από τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εκείνοι που διαθέτουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

    [10] Τον Αύγουστο ο ΟΑΣΑ στη Βουλή

    Τον Αύγουστο θα προωθηθεί το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών μετ'α από απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών στη σύσκεψη που είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τους διοικητές των εμπλεκόμενων οργανισμών.

    Καινούργια και καλύτερα λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, όπως τουλάχιστον υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης.

    Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε επίσης να ρυθμιστούν τα χρέη των αστικών συγκοινωνιών, που φθάνουν τα 400 δισεκατομμύρια δραχμές.

    [Ε] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 28-Jul-98 18:51:17
    Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός τη Τετάρτη σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και πιθανότητα σποραδικής καταιγίδας στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Για την Αττική ο καιρός προβλέπετε αίθριος, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 βαθμούς κελσίου.

    Σχεδόν αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς κελσίου.

    [ΣΤ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 28-Jul-98 18:51:08
    Ξεπερνάει τους 40 βαθμούς το επόμενο 24ωρο ο υδράργυρος, καθως οι ανεμοι εξασθενούν αρκετά σε ολόκληρη τη χώρα. Επανέρχονται από την Πέμπτη οι βορειοι άνεμοι, με μετρια όμως ένταση, ετσι η θερμοκρασία πέφτει μόλις 2 με 3 βαθμούς και η ζέστη ιδιαίτερα στην Κεντρική και νότια Ελλάδα παραμένει αισθητή, τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

    Εξάλλου, παρά την επικράτηση και πάλι βορείων ανέμων που η έντασή τους όμως, μόνο τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φθάνει τα 6 μποφώρ, η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας στα Βόρεια στους 35 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 37 με 38 και στο Αιγαίο στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 28 July 1998 - 17:43:31 UTC