Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-08-17

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αναταραχή στις Διεθνείς Χρηματαγορές

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στην Αγκυρα ο Τ.Μίλερ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [02] Κάλυμνος:Ελεύθεροι αφέθησαν οι Τούρκοι
  • [03] Φυλακές Αυλώνας-Αποδράσεις
  • [04] Αστυνομικό δελτίο
  • [05] Εξοπλίζεται το Λιμενικό
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Προϋδοποιήση ΝΑΤΟ σε Μιλόσεβιτς
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] Ρωσία-Οικονομική κρίση
  • [08] ΗΠΑ-Μονικαγκέϊτ
  • [09] Β.Ιρλανδία-Βομβιστική επίθεση
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Ο γύρος του κόσμου με αερόστατο
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Σημίτης:Αισιοδοξία για την οικονομία
  • [12] Χρηματιστήριο 17/08
  • [13] Ακριβότερα τα εισιτήρια
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [14] Εγχείρηση ανοικτής καρδιάς μέσω internet
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αναταραχή στις Διεθνείς Χρηματαγορές

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:05:48
    Σόκ στις διεθνείς Χρηματαγορές και πτώση του γενικού δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατά 1,56% προκαλούν οι εξελίξεις στη και την Ιαπωνική Οικονομία.

    Απαισιόδοξος και ανησυχος απο τις εξελίξεις στα χρηματιστήρια της Νοτιανατολικής Ασίας και στο μέτωπο της ρωσικής οικονομίας εμφανίζεται ο γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κόλ. Στη Ρωσία το ρούβλι υποτιμήθηκε έναντι του δολλαρίου αν και ο Ρώσος πρωθυπουργός αρνείται τον όρο υποτίμηση και κάνει λόγο για νέα προσέγγιση της νομισματικής πολιτικής.

    Οι εξελίξεις επέβαλαν μια συνάντηση Γιέλτιν-Κυριένκο εντός της ημέρας, ενω την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ρωσική Δούμα.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε σήμερα έκκληση για δημόσια και ιδιωτική υποστήριξη προς την Ρωσία και κάλεσε την κυβέρνησή της να προχωρήσει στο πρόγραμμα κατά της κρίσης. Τότε, το Ταμείο θα μπορέσει να αποδεσμεύσει από τον Σεπτέμβριο την επόμενη δόση ενός δανείου 11,2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:07:15

    [01] Στην Αγκυρα ο Τ.Μίλερ

    Στην Αγκυρα βρίσκεται σήμερα ο Τόμας Μίλερ που περιμένει την τουρκική απάντηση στην πρόταση της Ουάσιγκτον για το μορατόριουμ πτήσεων πάνω απο την Κύπρο. Ο αμερικανός αξιωματούχος αναμένται στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και ακολούθως θα μεταβεί στην Κύπρο. Την ίδια στιγμη πλήροφορίες εμφανίζουν τον κύπριο πρόεδρο Κληρίδη να εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγγείλει αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων, κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον ερχόμενο μήνα.

    Θα προηγηθεί συναντηση του Κυπριου Προεδρου, στην Αθηνα, με τον Κωστα Σημιτη στις 27 Αυγουστου.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:06:24

    [02] Κάλυμνος:Ελεύθεροι αφέθησαν οι Τούρκοι

    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την προσαγωγή τους στην εισαγγελέα Κώ κυρία Σμυρλή, ο Τούρκος ναύτης και ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού, που ύψωσαν την τουρκική σημαία σε κολώνα της ΔΕΗ στην Κάλυμνο. Οι δύο Τούρκοι παραπέμφθηκαν να δικασθούν στις 11 Μαρτίου του 1999 για παράβαση του άρθρου 192 του Ποινικού Κώδικα για πρόκληση πολιτών και διατάραξη ηρεμίας.

    [03] Φυλακές Αυλώνας-Αποδράσεις

    Στον 5ο ειδικό ανακριτή Αθήνας, απολογούνται οι δυο 18χρονοι Αλβανοί δραπέτες των Φυλακών Αυλώνας, πρωταγωνιστές της συμπλοκής με τους αστυνομικούς στο κόμβο της Κηφισιάς. Οι δύο Αλβανοί κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ,φθορές και κλοπή. Στον εισαγγελέα ποινικής διώξης έχουν οδηγηθεί και άλλοι τρείς ακόμη που συνεληθησαν ατα Ανω Πατησια. Ο υπουργός δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλός επέρριψε ευθύνες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ δύο εισαγγελέις θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρτική εξεταση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της απόδρασης.

    Ωστόσο ο δήμαρχος του Αυλώνα Δημήτρης Κυριακού μιλώντας στον Αntenna τόνισε ότι η απόδραση δεν έγινε όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία αλλά οι κρατούμενοι έφυγαν κανονικά από την κεντρική είσοδο. Επίσης η απόδραση φέρεται ότι έγινε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και όχι στις 8 το βράδυ, αφού το απόγευμα κάτοικοι του Αυλώνα είδαν ομάδες Αλβανών να κινούνται στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

    Η Νέα Δημοκρατία επικρίνει με ανακοίνωσή της τον Υπουργό Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι οι ευθυνες δεν βαρυνουν το κατώτερο σωφρονιστικό προσωπικό, αλλά τον ίδιο τον κύριο Γιαννόπουλο.

    [04] Αστυνομικό δελτίο

    Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθεί αύριο ο 22χρονος Γιώργος Σταυρόπουλος από το Αίγιο, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε τις φωτιές στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, επειδή είναι άθεος. Στον ανακριτή απολογούνται από το μεσημέρι δύο άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτοι εμπρησμού σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

    Εικοσιδύο τελωνειακοί υπάλληλοι που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και απάτη σε βάρος του δημοσίου παραπέμπονται στο Πειθαρχικό του Υπουργείου Οικονομικών με το ερώτημα της αργίας. Επίσης παραπέμπενται άλλος ένας τελωνειακός κατηγορούμενος για εικονικές εξαγωγές υγρών καυσίμων μέσω του τελωνείου της Κακαβιάς.

    Δεκάδες μικροσκοπικά αυγά γεμμάτα ηρωίνη που έκρυβε στο στομάχι του "γέννησε" αλλοδαπός που συνελήφθη στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

    Ο αλλοδαπός, πιθανότατα Αλβανός, αρνείται να αποκαλύψει τα στοιχεία του, καθώς και την προέλευση των ναρκωτικών.

    [05] Εξοπλίζεται το Λιμενικό

    Τέσσερα υπερσύγχρονα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, παντός καιρού αποκτά η χώρα μας.

    Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γαλλικής εταιρίας "Γιουροκόπτερ", που προβλέπει την προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου "Σούπερ-Πούμα", συνολικού κόστους 18δις δραχμών.

    Τα 4 ελικόπτερα που θα τεθούν στη διάθεση του Λιμενικού Σώματος, μέσα στους επόμενους 19 μήνες, θα εκτελούν αποστολές μέρα και νύκτα έχοντας τη δυνατότητητα να εντοπίζουν και να περισυλλέγουν ναυαγούς, ακόμη και σε τρικυμιώδη θάλασσα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:07:05

    [06] Προϋδοποιήση ΝΑΤΟ σε Μιλόσεβιτς

    Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη νότια Ευρώπη,ναύαρχος Τζόζεφ Λοπέζ, δήλωσε σήμερα ότι τα γυμνάσια που πραγματοποιεί από σήμερα η Συμμαχία στην Αλβανία αποτελούν ένα " μήνυμα προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Κοσσυφοπέδιο ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο".

    Ο αμερικανός ναύαρχος, που προίσταται των γυμνασίων με την κωδική ονομασία "Cooperative Assembly 98",τόνισε πάντως ότι οι ασκήσεις αυτές που θα διαρκέσουν ως τις 22 Αυγούστου δεν στρέφονται εναντίον κάποιας συγκεκριμένης χώρας. "Εχουν στόχο να συμβάλουν στην σταθερότητα στην περιοχή. Η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ είναι μια περιοχή που απειλείται από την αστάθεια",πρόσθεσε.

    Τα γυμνάσια,που μετέχουν περίπου 1.700 στρατιώτες από τα 14 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και συμμαχικές χώρες από την Ανατολική Ευρώπη, άρχισαν σήμερα στην Αλβανία καθώς συνεχίζεται η επιδείνωση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

    "Ελπίζουμε ότι αυτές οι ασκήσεις, υπό την ονομασία Cooperative Assembly 98, που θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου με τη συμμετοχή 75 ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών

    θα οδηγήσουν σε εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο", δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.Πρόσθεσε μάλιστα ότι "ανάλογη άσκηση θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    Οι ασκήσεις θα περιοριστούν στην περιοχή των Τιράνων. Η διεξαγωγή των ασκήσεων είχε αποφασισθεί στα τέλη Μαϊου από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν σημαντικά τη συμμετοχή τους στις ασκήσεις,καθως χρειάστηκε να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην Αφρική μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ναϊρόμπι και του Νταρ ες Σαλάμ,και την επιδείνωση της κρίσης στην Λαϊκή δημοκρατία του Κονγκό.

    Η αμερικανική συμμετοχή στα γυμνάσια μειώθηκε κατά περισσότερο από δύο τρίτα, σύμφωνα με πηγές. Αυτή η σοβαρή μείωση της αμερικανικής παρουσίας λίγο έλλειψε να προκαλέσει την απόσυρση ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες τελικά αποφάσισαν αν μετάσχουν στις ασκήσεις, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Στα γυμνάσια μετέχει επίσης ένα τάγμα ρώσων αλεξιπτωτιστών.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:07:27

    [07] Ρωσία-Οικονομική κρίση

    Τρείς μέρες μετά την κατηγορηματικής διαβεβαιωσης του Ρωσου προεδρου Μπορίς Γιέλτσιν οτι το ρουβλί δεν προκειται να υποτιμηθεί,η ρωσική κυβέρνηση και η Κντρική Τράπεζα της Ρωσίας με σημερινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για αλλαγή της ζωνης διακύμανσης των ξένων ισοτιμιών, που θα ενισχύσει την εγχώρια αγορά και θα προσταστέυει την ρωσική οικονομία αποι τους κερδοσκόπους της αγοράς.

    Σύμφωνα λοιπο με την νέα ίσχυουσα ζώνη διακύμανσης η αξία του δολλαρίου σε σχέση με το ρουβλι,θα κυμαινεται απο τα 6,5 εως τα 9,5 ρουβλια το δολλάριο.

    Ο Ρωσός Προεδρος μετά την απόφαση αυτή της διέκοψε τι διακοπες του για να πειστρέψει στη Μόσχα οπου θα συντνηθέι με τον πρωθυποργό της χωας Σεργκέι Κιριγιένκο , ο οποίος με σημερινή του δήλωση υποστήριξε οτι η αλλαγή της ζώνης διακύμανσης του ρουβλίου δεν συνιστά υποτιμηση αλλα νέα προσεγγιση στην νομισματικής πολιτική.

    Ωστόσο παρά τους ισχυρισμούς του ρωσου πρωθυπουργού διεθνείς αναλυτές εκτιμούς οτι προκειται για μια πραγματική υποτίμηση που κυμαινεται στο περιπου 50%.

    Εκτός όωςμ απο τις δραματικές εξελίξεις στην ρωσική οικονομία στην Ιαπωνία και συγκεριμένα στο Χρηματηστηριο του Τόκιο για πρώτη φορά απο τις 17 Ιουνιού ο δεικτης Νικέι επεσε σήμερα κατώ τοιυ ψυχολογικού ορίου των 15,000 μονάδων κλείνοντας στις 14.794, 66 μονάδες παρουσιαζοντας δήλαδή μία πρωση της τάξεως του 2,18%.

    [08] ΗΠΑ-Μονικαγκέϊτ

    Ενα παζλ σε ροζ φόντο με πρωταγωνιστή τον πλανητάρχη και συμπρωταγωνιστες έναν εισαγγελέα και δύο γυναίκες που εργάσθηκαν στο παρεθλόν στον Λευκο Οίκο θυμίζει η σκανδαλολογία που τείνει να πάρει τις διαστάσεις τηλεοπτικού σήριαλ.

    Το σήριαλ με τις ροζ σελιδες του Λευκού Οίκου, φθάνει σήμερα στην κορύφωσή του, αφου ο πρωταγωνιστής - ο Μπιλ Κλίντον - καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον ενόρκων για τις σχέσεις του με τη νεαρή πρώην υπάλληλο του Λευκού Οίκου, τη Μόνικα Λιουίνσκι.

    Ποιοί είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι που λες κι άπλωσαν ένα δίχτυ - κι αυτό σε ροζ απόχρωση - πάνω από το Λευκό Οίκο.

    Ας αρχίσουμε την παρουσίασή τους από τον Κένεθ Σταρ. Ο εισαγγελέας τείνει να γίνει ο κακός δάίμονας του Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του Χίλαρι. Διερευνούσε χρόνια πριν μία άλλη υπόθεση της οικογένειας Κλίντον- την υπόθεση Γουάιγουότερ, που αφορά κάποιες αγοραπωλησίες γης που έγιναν όταν ο Κλίντον ήταν κυβερνήτης της πολιτείας του Αρκανσο. Τον Ιανουάριο διεύρυνε την έρευνα σε βάρος του αμερικανού προέδρου για να διαπιστώσει εάν ο Κλίντον επιχείρησε να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης πιέζοντας τη Μόνικα Λιουίνσκι να ψευδομαρτυρήσει για τη σχέση τους. Ο εισαγγελέας Κένεθ Σταρ ανήκει στο πολιτικό στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών, δηλαδή των αντιπάλων του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον και γι`αυτό αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες ότι φρόντισε να διαρρεύσουν στον Τύπο οι πληροφορίες για την υπόθεση Λιουίνσκι με στόχο να πλήξει τους Δημοκρατικούς.

    Ο Κένεθ Σταρ είχε λάβει αρκετές πληροφορίες για τις έρευνές του, από μία εργαζόμενη στο Λευκό Οίκο, όταν ήταν πρόεδρος ο ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους- την Λίντα Τριπ.

    Η Τριπ γνώριζε την Μόνικα Λιουίνσκι από τότε που δούλευαν μαζί στο Πεντάγωνο. Σε κάποια φάση η Λίντα Τριπ μαγνητοφώνησε μυστικά συνομιλία της με την Μόνικα Λιουίνσκι και έδωσε τις ταινίες στον εισαγγελέα Κένεθ Σταρ, δίνοντας έτσι ένα πισώπλατο χτύπημα στον Μπιλ Κλίντον. Τώρα όμως

    αντιμετωπίζει κι αυτή νομικά προβλήματα καθώς τίθεται θέμα παραβίασης του νόμου με την μυστική μαγνητοφώνηση των συνομιλιών της με τη Λιουίνσκι.

    Η Μόνικα Λιουίνσκι που είναι η κύρια συμπρωταγωνίστρια του Κλίντον σ`αυτό το σήριαλ ήταν ένα μορφωμένο κορίτσι από πλούσια οικογένεια όταν άρχισε να εργάζεται ως μαθητευόμενη στο Λευκό Οίκο το 1995. Εκεί γνώρισε τον πλανητάρχη και όπως λέγεται τον γνώρισε πολύ στενά. Οταν άρχισαν οι μουρμούρες η Λιουίνσκι έφυγε από το Λευκό Οίκο και μετατέθηκε στο Πεντάγωνο. Στην αρχή αρνείτο ότι είχε σχέσεις με τον Μπιλ Κλίντον, αλλά όταν εξασφάλισε ασυλία από τον Κένεθ Σταρ παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον πλανητάρχη.

    Από την αρχή της υπόθεση στο πλευρό του πλανητάρχη στάθηκε η σύζυγός του, η Χίλαρι Κλίντον. Μάλιστα όταν τον Μάρτιο ξέσπασε και το σκάνδαλο με τις κατηγορίες της Κάθλιν Γουίλι κατά του Κλίντον, η Χίλαρι έσπευσε να μιλήσει για συνωμοσία της δεξιάς με στόχο να πληγεί ο δημοκρατικός ένοικος του Λευκού Οίκου.

    Πόσο την πίστεψαν οι αμερικανοί;

    Οπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι τρεις στους τέσσερεις αμερικανούς ζητούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της χώρας, αλλά ούτε οι μισοί δεν πιστέυουν πως θα πει την αλήθεια.

    [09] Β.Ιρλανδία-Βομβιστική επίθεση

    Σε μία μικρή ομάδα ανταρτών που διαχώρισε τη θέση της από τον ΙΡΑ όταν πέρυσι αποφασίσθηκε η μονομερής κατάπαυση του πυρός, πέφτουν οι υποψίες για την βομβιστική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο στην πόλη Ομάγκ της Βόρειας Ιρλανδίας. Η ομάδα αυτή αυτο- αποκαλείται ``Αληθινός ΙΡΑ`` και τα μέλη της βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών που προσπαθούν πάση θυσία να εξουδετερώσουν όσους απειλούν να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ και ο ιρλανδός ομόλογός του, Μπέρτι Αχερν, μετά τη χθεσινή συνάντησή τους ανακοίνωσαν ότι εξαπολύεταί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης.

    Οι βομβιστές, όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο για να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά στο Ομάγκ. Το αυτοκίνητο αυτό είχε κλαπεί στην Ιρλανδία την περασμένη Πέμπτη και κυκλοφορούσε στη Βόρεια Ιρλανδία με πλαστές πινακίδες.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:06:34

    [10] Ο γύρος του κόσμου με αερόστατο

    Ο αμερικανός πολυεκατομυριουος Στήβ Φόσετ προσπάθησε για τέταρτη φορά να κανει το γύρο του κοσμου αλλα κατάφέρε να ταξιδεψει μόνο οκτώ μερες αφού χθές το αεροστάτο του κτυπηθηκε απο κεραυνό με αποτελεσμα να κατάπέσει στο νοτιο ειρηνικό ανοιχτά τη Αυστραλίας .

    Ο ίδιοςο ο Φόσσετ εντοπίσθηκε απο αεροσκάφος του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Σώος στη σωσίβια λέμβο του.

    Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τη Νέα Καληδονία, εντόπισε τον Φόσετ ύστερα από έρευνες μίας ώρας στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη από το σημείο της πτώσης του αεροστάτου του και τον προμήθευσε με αναγκαία τρόφιμα και νερό.

    Το γαλλικό αεροσκάφος οπως μεταιδεται θα παρειχε στον Φόσσετ την αναγκαία υποστηριξη εω οτου φθάσουν στο σημείο, σε περίπου δέκα ώρες, κάποια πλοία που έσπευσαν για τη διάσωσή του.

    Πάντως οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και τόσο αντίξοες, καθώς ο καιρός είναι ζεστός και κάπως νεφελώδης και η θάλασσα είναι ελαφρώς κυματώδης, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:06:07

    [11] Σημίτης:Αισιοδοξία για την οικονομία

    Αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο μήνυμά του για την 63η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει επιβράβευση των επιδόσεων της ελληνικης οικονομίας την ένταξη της δραχμής στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών ενω στα θετικά καταγράφει την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης ,την εισροή ξένων κεφαλαίων και την θεαματική αύξηση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύεων.

    Παρόλα αυτά σημειώνει, ότι δεν επιτρέπεται εφυσυχασμός και χρειάζεται εντατικοποίηση των προσπαθειών σε όλους του τομείς της οικονομίας.

    [12] Χρηματιστήριο 17/08

    Με πτώση 1,63% έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.539,35 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 35 δισεκατομμύρια 488 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Ακριβότερα τα εισιτήρια

    Ακριβότερα είναι από σήμερα τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες.

    Για λεωφορεία και τρόλλεϋ το εισιτήριο είναι 120 δραχμές και 180 για τον ηλεκτρικό.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:06:52

    [14] Εγχείρηση ανοικτής καρδιάς μέσω internet

    Εγχείρηση ανοικτής καρδιάς θα μεταδοθεί απευθείας από το Ιντερνέτ στις 19 Αυγούστου, με στόχο να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη στα καρδιακά προβλήματα, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Σεν Λιουκ στο Χιούστον, στο οποίο θα γίνει η επέμβαση.

    Επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας θα είναι ο Δόκτωρ Ντέντον Κούλεϊ, ο γιατρός που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο στις ΗΠΑ, πριν από 30 χρόνια, και την πρώτη εμφύτευση τεχνητής καρδιάς στον κόσμο. Στο νοσοκομείο του Σεντ Λιουκ έχουν γίνει περισσότερες από 93000 επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς. Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Δικτύου Υγείας Ουέμπ Γκολίνκιν δήλωσε ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στην Αμερική. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την μετάδοση της επέμβασης και την ενημέρωση του κόσμου για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη "ελπίζουμε να παρακινήσουμε περισσότερο κόσμο να αναζητήσει την βοήθεια που χρειάζεται".

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 17-Aug-98 17:08:16
    Τοπική συννεφιά τις απογευματινές ώρες θα έχει και την Τρίτη η κεντρική και βόρεια χώρα και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λιγες καταιγίδες στα βορειανατολικά. Το βοριαδάκι στο Αιγαίο θα φθάνει πρόσκαιρα και τα 7 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία που δεν θα μεταβληθεί σημαντικά θα φθάσει στα ηπειρωτικά στους 35 βαθμους.

    Ο αίθριος καιρός θα διατηρηθεί στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί και η θερμοκρασία το μεσημερι θα φθάσει τους 34 βαθμους.

    Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, όμως το απόγευμα θα συννεφιάσει κατά τόπους και υπαρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες καταιγίδες στα γύρω ορεινα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 17-Aug-98 17:08:07
    Η τοπική συννεφιά στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες καθώς και οι λίγες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της νέας εβδομάδας. Εξάλλου το βοριαδάκι που τώρα φθάνει στο Αιγαίο και τα 7 μποφωρ, απο την Τετάρτη εξασθενεί και η θερμοκρασία παρά τις μικρές διακυμάνσεις που θα παρουσιάσει θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη αρχικά σε ολοκληρη τη χωρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, το απόγευμα όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν και πάλι τοπικες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά ορεινά.

    Οι βόρειοι άνεμοι που εξασθενούν θα έχουν ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς σημαντική αλλαγή θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμους.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:08:46 UTC