Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-04-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Σκληραίνουν τα πράγματα στο Κόσσοβο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στα Σκόπια ο Γ.Κρανιδιώτης
  • [02] Σημίτης:Πολιτική η λύση του προβλήματος
  • [03] Μητσοτάκης-Κοσσυφοπέδιο
  • [04] Βουλή-Υπόθεση Οτσαλάν
  • [05] Ετεροδημότες
  • [06] Στη Βουλή η στάση του Ν.Μπέρνς
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Ρουκέτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [08] Χαράτσι στους Διαδηλωτές
  • [09] Ναρκωτικά
  • [10] Εγκλημα στο Χολαργό
  • [11] Στάση εργασίας σε τρόλεϋ και ηλεκτρικό
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Eκκληση Ρουγκόβα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί
  • [13] Ηρωας ή Εγκληματίας;
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [14] Διάσκεψη για την κρίση στα Βαλκάνια
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Συνεχίζεται το κύμα των προσφύγων
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [16] Ακριβαίνουν τα καύσιμα
  • [17] Αυξήσεις στον ΟΤΕ
  • [18] Θερινό ωράριο%
  • [19] Χρηματιστήριο - Πτώση 7,55%
  • [20] Λίστα με φοροφυγάδες
  • [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Σκληραίνουν τα πράγματα στο Κόσσοβο

    01/04/99

    Οι Σέρβοι παρουσίασαν από την κρατική τηλεόραση τους τρείς Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι δέχτηκαν πυρά ενώ περιπολούσαν με στρατιωτικό οχημα, στην περιοχή των των Σκοπίων.

    Τη νύχτα έγιναν νέες ΝΑΤΟϊκες επιδρομές στα περίχωρα του Βελιγραδίου, το Νόβισαντ και την Πρίστινα

    Το Πασχαλινό δώρο του Πλανητάρχη Κλίντον στους Σέρβους θα είναι μια αιματωβαμένη Ανάσταση.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσει την επιχείρηση του εναντίον της Γιουγκοσλαβίας κατά την διάρκεια του Πάσχα, παρά την έκκληση που απηύθυνε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος.

    Πάντως η Ουάσιγκτον έχει θορυβηθεί από την απόφαση της Ρωσίας να στείλει επτά πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο, που θα καταπλεύσουν τον Απρίλιο

    Δεν βλέπουμε ώς μία ιδιαίτερα βοηθητική χειρονομία την ανάπτυξη των πλοίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν.

    Η Μόσχα απηύθηνε σήμερα νέες προειδοποιήσεις και προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες σε μία προσπάθεια να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

    Η κρίση του Κοσσυφοπεδίου εξαπλώνεται πεέαν των Γιουγκοσλαβικών συνόρων, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβάνοφ και δήλωσε ότι η Μόσχα προετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Ο επί κεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας είπε ακόμα ότι τον ανησυχεί η πρόθεση του ΝΑΤΟ να προχωρήσει στην τρίτη φάση τν στατιωτικών επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται νέα καθήκοντα" για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

    Εν' τω μεταξύ διογκώνεται το κύμα των προσφύγων προς Σκόπια και Αλβανία όπου επιχειρείται εποικισμός της Βορείου Ηπείρου.

    Η κυβέρνηση της Αλβανίας, διαβεβαίωσε, πάντως τους κύριους Σημίτη και Παπανδρέου ότι θα προστατεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων επισημαίνοντας ότι η μεταφορά λιγοστών προσφύγων στο Νότο γίνεται για αποσυμφόρηση του Αλβανικού βορρά.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Στα Σκόπια ο Γ.Κρανιδιώτης

    01/04/1999

    Στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιωτης και σε Βουκουρέστι, Σόφια και Σκόπια ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [02] Σημίτης:Πολιτική η λύση του προβλήματος

    01/04/1999

    Η λύση του προβλήματος στη Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί παρά να είναι μόνον πολιτική και διπλωματική τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

    Ο κ.Σημίτης απέρριψε την πρόταση του προέδρου της Ν.Δ για σύσταση συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής και είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιθώριο για ανάπτυξη Ελληνικής πρωτοβουλίας.

    Σωστή, προσεκτική αλλά και άτολμη χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε, πάντως, οτι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

    [03] Μητσοτάκης-Κοσσυφοπέδιο

    01/04/1999

    Υπάρχουν περιθώρια για ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τόνισε, όμως, οτι ``Αυτήν την ώρα δεν φαίνεται πιθανό``.

    Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό ο Μιλόσεβιτς διατηρεί τις δυνάμεις του για την πιθανότητα χερσαίων επιχειρήσεων οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε πόλεμο στα Βαλκάνια.``

    Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Σέρβος πρόεδρος είναι πιθανό να θέλει να μοιράσει το Κόσσοβο

    Για τον κ.Σημίτη είπε, ότι δεν έπρεπε να συμμετέχει στις συζητήσεις για ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει βάλει την υπογραφή του για να πραγματοποιηθούν.

    [04] Βουλή-Υπόθεση Οτσαλάν

    01/04/1999

    Ευθύνες στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για την άφιξη του Οτσαλάν στην Αθήνα επέρρριψε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Γιάννης Γεωργακόπουλος καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

    Είπε ότι την Ε.Υ.Π είχε αναλάβει αποκλειστικά τη φύλαξη των δύο μεγάλων αεροδρομίων και ότι δεν επετράπη στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να παρέμβουν κατά την άφιξη.

    Εξετάστηκε επίσης ο υποδιοικητής της Ε.Υ.Π κ.Λουκόπουλος και θα ακολουθήσει ο πρώην Διοικητής, Χαράλαμπος Σταυρακάκης.

    [05] Ετεροδημότες

    01/04/1999

    Παράταση έως τις 7 Απριλίου δόθηκε απο το υπουργείο Εσωτερικών στους ετεροδημότες που ενδιαφέρονται να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις προσεχείς Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου.

    Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τους Ελληνες εκλογείς που διαμένουν σε χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης.

    [06] Στη Βουλή η στάση του Ν.Μπέρνς

    01/04/1999

    Τη Βουλή απασχόλησε η στάση του Αμερικάνου πρεσβευτή στην Αθήνα, μετά απο ερώτηση του ΚΚΕ.

    Μπορεί ο Νίκολας Μπερνς να προκαλεί ή έτσι να φαίνεται με τη συμπεριφορά του, όμως η κυβέρνηση δεν του επιτρέπει να προχωρεί πέραν των αρμοδιοτήτων ή των δικαιωμάτων που έχει, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [07] Ρουκέτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    01/04/99

    Η 17 Νοέμβρη κρύβεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πίσω από το χτύπημα με ρουκέτα εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, τα μεσάνυχτα στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Η ρουκέτα των 2,36 ιντσών εκτοξεύθηκε από τον μαντρότοιχο υπαίθριου πάργκινγκ πίσω από τα γραφεία, όπου υπήρχε προσωπικό ασφαλείας, και κατέληξε, χωρίς να εκραγεί σε μπαλκόνι διπλανής πολυκατοικίας.

    [08] Χαράτσι στους Διαδηλωτές

    01/04/99

    Με σύλληψη, φυλάκιση και καταβολή χρηματικού προστίμου απειλούνται, πλέον όσοι συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις.

    Σύμφωνα με γνωμοδότηση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κρίθηκε συνταγματική η απαγόρευση πορείας στο κέντρο των πόλεων και των εθνικών οδών όταν η αστυνομία κρίνει οτι απειλείται η δημόσια ασφάλεια και διαταράσσεται η κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου.

    [09] Ναρκωτικά

    01/04/99

    Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών εξάρθρωθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν 11 άτομα και κατασχέθηκαν 33 κιλά χασίς 1,500 ηρωϊνης 60 γραμμάρια κοκαϊνης και 2 αυτοκίνητα.

    Επίσης, κοντά στην Καβάλα, συνελήφθησαν ένας Ελληνας και ένας Αλβανος και στην κατοχή τους βρέθηκαν 1 κιλό χασίς και 112 γραμμάρια ηρωϊνης.

    [10] Εγκλημα στο Χολαργό

    01/04/99

    Δολοφονημένος με τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, βρέθηκε άνδρας περίπου τριάντα χρόνων, άγνωστων λοιπών στοιχείων, στην είσοδο του ΚΤΕΟ Χολαργού, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

    [11] Στάση εργασίας σε τρόλεϋ και ηλεκτρικό

    01/04/99

    Ακίνητα θα μείνουν αύριο τρόλεϋ και ηλεκτρικός από τη 13.00 ώς τις 15.00 μετά το μεσημέρι καθώς οι εργαζόμενοι τους μετέχουν στη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο.

    Κλειστά θα μείνουν από τη 13.00 ώς τις 15.00 εμπορικά καταστήματα αλλά και τράπεζες.

    Για τον ίδιο λόγο έχουν κυρήξει 24 ωρη απεργία αύριο οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας αλλά και τρίωρες στάσεις Δευτέρα και Τρίτη απο τις 11.30 ώς το τέλος του ωραρίου.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [12] Eκκληση Ρουγκόβα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

    01/04/99

    Εκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί απηύθυνε στο ΝΑΤΟ ο ηγέτης των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα, από την σερβική τηλεόραση, μετά την συνάντηση που είχε με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Οι συνομιλίες του μετριοπαθούς Κοσσοβάρου ηγέτη με τον πρόεδρο της Σερβίας διεξάγονται στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Βελιγράδι.

    [13] Ηρωας ή Εγκληματίας;

    01/04/99

    Ταυτόσημο με τη φρίκη του πολέμου είναι το όνομα του περιβόητου Αρκάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κριστιάν Αμάνπουρ, στο CΝΝ, στο οποίο ο υπερεθνικιστής Σέρβος εμφανίζεται ότι έχει διαπράξει σειρά εγκλημάτων στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία. Το σχετικό ρεπορτάζ συνοδεύθηκε από εικόνες και στοιχεία για τη δράση του Αρκάν στα μέτωπα του βοσνιακού πολέμου.

    Ο ίδιος όμως δηλώνει αθώος, αδιαφορεί για τις κατηγορίες που του προσάπτει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, που τον καταζητεί για εγκλήματα πολέμου και δηλώνει πως είναι στρατιώτης και δεν θα παραδοθεί.

    "Μάχομαι μέχρι τέλους (...) Ο λαός της Γιουγκοσλαβίας γνωρίζει οτι δεν είμαι ένοχος και δεν είμαι εγκληματίας πολέμου. Δεν έχω βιάσει ή σκοτώσει αθώους πολίτες" υποστήριξε ο Αρκάν στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Βελιγράδι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο Αρκάν χαρακτήρισε "πολιτικό δικαστήριο" το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, απαντώτνας έτσι στην εισαγγελέα του δικαστηρίου, Λουίζ Αρμπουρ, που ανακοίνωσε ότι ο Ραζνιάτοβιτς καταζητείται για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην πρώην Γιουγκοσλαβία κατά το διάστημα 1991-5.

    Ο Αρκάν διέψευσε οτι οι άνδρες του , της περιβόητης παραστρατιωτικής οργάνωσης "Τίγρεις", έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο Κόσοβο.

    "Αν το ΝΑΤΟ στείλει χερσαίες δυνάμεις τότε θα πάω με τους εθελοντές μου και θα υπερασπιστώ τη χώρα μου" δήλωσε ο Αρκάν στο Σι-Εν-Εν. Επανέλαβε εξάλλου οτι η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων θα δημιουργήσει "ένα νέο Βιετνάμ στην καρδιά της Ευρώπης" και θα οδηγήσει "κατά πάσα πιθανότητα στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [14] Διάσκεψη για την κρίση στα Βαλκάνια

    01/04/1999

    Τη Δευτέρα , μετά από πρωτουβουλία της προεδρεύουσας στην Ε.Ε Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη για την κρίση στα Βαλκάνια. Θα μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Κοινοτικής Τρόϊκας , δηλαδή της Γερμανίας της Αυστρίας και της Φινλανδίας , ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ, η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Εμα Μπονίνο και ο Χανς Βαν ντεν Μπρούκ , καθώς και οι υπουργοί εξωτερικών των όμορωνν κρατών της Γιουγκοσλαβίας.

    Το απόγευμα στη Βόννη το ζήτημα των προσφύγων και της Ανθρωπιστικής βοήθειας θα συζητηθεί σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Κοινοτικής Τρόϊκας, με τη συμμετοχή και του Γιώργου Παπανδρέου, όπως και των υπουργών Εξωτερικών των όμορων κρατών με τη Γιουγκοσλαβία.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [15] Συνεχίζεται το κύμα των προσφύγων

    01/04/1999

    Η Πρίστινα έχει αρχίσει να εκκενώνεται από τις σερβικές δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα παρατηρητής του ΟΑΣΕ κοντά σε φυλάκιο στα Αλβανο- Γιουγκοσλαβικά σύνορα.

    Το κύμα των προσφύγων διογκώνεται προς Σκόπια και Αλβανία όπου επιχειρείται εποικισμός της Βορείου Ηπείρου.

    Η κυβέρνηση της Αλβανίας, διαβεβαίωσε, πάντως τους κύριους Σημίτη και Παπανδρέου οτι θα προστατεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων επισημαίνοντας ότι η μεταφορά λιγοστών προσφύγων στο νότο γίνεται για αποσυμφόρηση του Αλβανικού βορρά.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [16] Ακριβαίνουν τα καύσιμα

    01/04/99

    Φωτιά παίρνουν από σήμερα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά 4,5 δραχμές το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 3,6 δρχ. και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 3,5 δραχμές το λίτρο.

    Ανακάλεσε την αύξηση των ναύλων της η Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες τιμές που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, θα ισχύσουν μετά από ένα μήνα.

    [17] Αυξήσεις στον ΟΤΕ

    01/04/99

    Νέο χαράτσι από τον ΟΤΕ. Ενα μήνα μετά τις αυξήσεις με την ανά λεπτό χρονοχρέωση, προσανατολίζεται να αυξήσει από τον Αύγουστο την αστική μονάδα από 6 σε 8,50 δραχμές.

    [18] Θερινό ωράριο%

    01/04/99

    Σε ισχύ από σήμερα το θερινό ωράριο των καταστημάτων. Θα είναι ανοιχτά από το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 18.00 το απόγευμα το Σάββατο

    [19] Χρηματιστήριο - Πτώση 7,55%

    01/04/99

    Μια ανάσα από το λίμιτ ντάουν σήμερα Σοφοκλέους. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο μείον 7,55%, φθήνωντας τις 3.121,39 μοναδες.

    Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την πτώση ο Πρόεδρος των Μικρομετόχων κύριος Καραγκούνης, αποδίδωντας την σε ψυχολογικούς λόγους εξαιτίας του Κοσόβου.

    Ο πανικόβλητος επενδυτής πάντα χάνει τονίζει ο κ.Καραγκούνης εφιστώντας την προσοχή στους κερδοσκόπους , που όπως είπε ελοχεύουν στη γωνία.

    [20] Λίστα με φοροφυγάδες

    01/04/99

    Τραγουδιστές, γιατροί και δικηγόροι στη νέα λίστα φοροφυγάδων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

    [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 02/04/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        300,0        308,2        303,5
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        165,2        169,7        167,1
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        483,0        469,2        488,7
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        202,4        208,0        204,8
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         49,2         50,6         49,8
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        251,1        258,0        254,1
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        198,6        204,1        201,0
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        190,0        195,2        192,2
                      E.C.U. (ECU)        323,1        331,9        326,9
    

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Αστατος καιρός και τη Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Θα υπάρξουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το πρωϊ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

    Συννεφιά στην Αττική και υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα Βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 9 έως 19 βαθμούς.

    Λίγες νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία στν πόλη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Ιδιο το σκηνικό του καιρού για 2-3 μέρες ακόμη. Τοπικές βροχές στη διάρκεια του απογεύματος, καλοτάξιδη θάλασσα και θερμοκρασία 2 με 3 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά γι' αυτό το μήνα επίπεδα.

    Συγκεκριμένα, μέχρι και το Σάββατο, ο καιρός παραμένει αστατος, με συννεφιά κατά διαστήματα και τοπικές βροχές ή καταιγίδες, μικρής όμως διάρκειας και κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Το πρωί εξάλλου, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

    Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμαίνεται στα Βόρεια από 4 μεχρι 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 7 έως 19 και στο Αιγαίο από 10 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

    Την Κυριακή, πρόσκαιρα ο καιρός χειροτερεύει. Ετσι, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με πρόσκαιρες βροχές, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Πάντως από το βράδυ ο καιρός θ' αρχίσει να βελτιώνεται.

    Οι άνεμοι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 17 βαθμούς στα Βόρεια και στους 18 με 19 στην υπόλοιπη χώρα.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Thursday, 1 April 1999 - 15:07:28 UTC