Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-02-12

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

ANT1 Radio

Τετάρτη 12-02-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλλιπούσης (απογευματινό δελτίο)

Ημέρα του κυπέλλου Ελλάδος η σημερινή με τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών μεταξύ Παναθηναϊκού - Παναχαϊκής στις 4.30μ.μ. στο Ολυμπιακό στάδιο και ΑΕΚ - Ολυμπιακού στις 8.30μ.μ. στο Νίκος Γκούμας, σε ένα παιχνίδι που πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει πρόωρο τελικό.

Με την ΑΕΚ θα αγωνιστούν οι Σαβέφσκι, Μαλαδένης, Μπατίστα, ενώ ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Και οι δύο ομάδες μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν καταφέρει να προπωλήσουν όλα τα εισιτήρια που είχαν στη διάθεση του.

Στο μπάσκετ, Για τρίτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Κόρατς δύο ελληνικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες. Ο Αρης θα αντιμετωπίσει απόψε στις 7 παρά τέταρτο το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο προημιτελικό. Θα παίξουν ακόμη Ρόμα - Μπενετόν (ο νικητής θα αντιμετωπίσει την ελληνική ομάδα που θα προκριθεί), Μαζοβζάνκα - Μάλαγα, Κάθερες - Μπούρσα.

Στην Ευρολίγκα, Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Ισπανία από τη Κάχα Σαν Φερνάντο για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 7.30μ.μ. και με νίκη οι πράσινοι θα εξασφαλίσουν τη πρώτη θέση του ομίλου τους.

Αύριο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο Ειρήνης και Φιλίας τη Στεφανέλ Μιλάνο.

Στο ευρωπαϊκό κύπελλο. Ο Ηρακλής σημείωσε χθες μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία. Παρά τα προβλήματα του κέρδισε τη Μανρέσα με 79-74 και βρίσκεται αγκαλιά με τη πρόκριση στους {8} της διοργάνωσης.

Αντίθετα, ο Απόλλων Πάτρας δεν τα κατάφερε στην Αγκυρα. Μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα έχασε με 89-73 από τη Πι Τι Τι και στη ρεβάνς θα πρέπει να κερδίσει τους Τούρκους τουλάχιστον με 17 πόντους διαφορά.

Μετά τους χθεσινοβραδυνούς αγώνες, κοντά στη πρόκριση βρίσκονται η Ρεάλ, η Βερόνα, η Σάρατορ Ρωσίας και η Χάποελ Ιερουσαλίμ. Τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων στο ευρωπαϊκό κύπελλο: Ρίγα - Ρεάλ 83-98, Μπουτιβέλνικ Κιέβου - Βερόνα 80-90, Σλασκ - Σάρατορ 90-94, Χάποελ - Φενερμπαχτσέ 91-78.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής εφήβων Γιώργος Προεστός ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία της εθνικής μπάσκετ γυναικών.

Ποδόσφαιρο, Παναρειανό συλλαλητήριο γίνεται αυτή την ώρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τους οπαδούς του Αρη που ζητούν την απομάκρυνση του Λάμπρου Γράντα από τη προεδρεία της ΠΑΕ Αρης.

Βόλεϊ, Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για πέντε ελληνικές ομάδες που διεκδικούν τη πρόκριση τους στη τελική φάση των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Στο πρωταθλητριών, ο Παναθηναϊκός παίζει στην Ιταλία με τη πρωταθλήτρια Ευρώπης Νταϊτόνα Μόντενα, αλλά για να προκριθεί ελπίζει σε νίκη της αυστριακής Ντονάουκραφτ επί της βελγικής Νόλικο Μαασέικ στη Βιέννη.

Στο κυπελλούχων, στο Α όμιλο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη ρουμανική Σαβινέστι και με νίκη προκρίνεται στο φάιναλ φορ, ενώ για την Β όμιλο ο Αρης ελπίζει σε πρόκριση μόνο αν καταφέρει και κερδίσει στην έδρα της την πανίσχυρη Πουατιέ.

Στο συνομοσπονδίας, η Ορεστιάδα παίζει στις 4.30μ. μ. στη Κωνσταντινούπολη με τη Νέτας και θέλει δύο σετ για να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Στο πρωταθλητριών γυναικών, τα Βριλήσσια παίζουν στη Γαλλία με τις Κάννες και αν νικήσουν ελπίζουν σε πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Στο εξωτερικό, Η μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ της Αγγλίας και της Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ δεσπόζει στο πρόγραμμα των αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 98.

Χθες, το αεροπλάνο της Αλιτάλια που μετέφερε την αποστολή της Ιταλικής ομάδας παρολίγο να συγκρουστεί με άλλο των συριακών αερογραμμών που χάλασε στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Χίθροου.

Σήμερα θα παίξουν για τον 6ο όμιλο: Ισπανία - Μάλτα και για τον όμιλο Ν.Αμερικής: Κολομβία - Αργεντινή, Παραγουάη - Περού, Εκουαδόρ - Ουρουγουάη, Βολιβία - Χιλή.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Sunday, 23 February 1997 - 4:59:47 UTC