Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-04-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Πέμπτη 17-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης Πρωινό Δελτίο

Το ντάμπλ είναι η ο επόμενος στόχος της ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Μετά απο έναν συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη και κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η ΑΕΚ τον Παναθηναικό 5- 3. Πρόκειται για το 10ο κύπελλο στην ιστορία της ΑΕΚ η οποία κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 1949.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα. Μοιραιός παίκτης για τον Παναθηναικό στη διαδικασία των πέναλτι στάθηκε ο Κριστόφ Βαζέχα που έστειλε την μπάλλα στο δοκάρι.

Τα γκόλ της ΑΕΚ πέτυχαν κατά σειρά οι Κοπιτσής, Μπορμπόκης, Νικολαίδης, Ντόμπος και Ατματζίδης. Για τους πράσινους σκόραραν οι Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης του Χαραλάμπους και Μάρκος.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ με θέματα την εφεση του Παναθηναϊκού στην ποινή που του επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών στο αγώνα πρωταθλήματος με τη Σκόντα Ξάνθη, αλλά και για τη πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων με ομάδες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Β, Γ και Δ εθνικής κατηγορίας.

Στο μπάσκετ,

- Δύο σπουδαίες συναντήσεις γίνονται σήμερα για την προημιτελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Στις επτά παρά είκοσι ο Απόλλων Πάτρας θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό, ενώ στις εννιά στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό.

Και οι δύο αποψινοί αγώνες θα μεταδοθούν απ ευθείας απο την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Με νίκη στα σημερινά παιχνίδια, Ολυμπιακός και Παναθηναικός παίρνουν την πρόκριση για τους τέσσερις του πρωταθλήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστούν και τρίτοι αγώνες που θα γίνουν το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αντίστοιχα.

Χθές ΑΕΚ και Περιστέρι έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τέσσερις.

Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη κέρδισε άνετα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με 83-50 τον Σπόρτιγκ ενώ το Περιστέρι επιβλήθηκε στην έδρα του με 72-58 του Αρη, αλλά είναι αμφίβολλη η συμμετοχή του Αγγελου Κορωνιού στη ρεβάνς λόγω διαστρέμματος ελαφριάς μορφής που υπέστει στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Γιώργος Κατσιφαράκης παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου στο ΤΑΚ Πανιώνιος μετά από φραστική επίθεση που δέχτηκε από μερίδα οπαδών της ομάδας της Ν.Σμύρνης οι οποίοι των θεώρησαν υπεύθυνο για την αποχώρηση του Φάνη Χριστοδούλου.

Στο βόλεϊ,

Ο τίτλος της Α1 θα παιχτεί το ερχόμενο Σάββατο στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει ο τρίτος και τελευταίος τελικός μεταξύ του Αρη και της Ορεστιάδας. Η ακριτική ομάδα κέρδισε τον Αρη στην έδρα της με 3-0 σετ και ισοφάρισε τις νίκες σε 2-2.

Στο πόλο,

- Αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 βρίσκεται η Βουλιαγμένη, μετά τη σημαντική νίκη που σημείωσε στη Χίο επί της τοπικής ομάδας με 12-11.

Το νικητήριο γκόλ πέτυχε ο Γιώργος Μαυρωτάς έξι δευτερόλεπτα πρίν τη λήξη του παιχνιδιού.

Ο δεύτερος τελικός θα γίνει το Σάββατο στη Βουλιαγμένη και με νίκη η κυπελλούχος Ευρώπης θα κατακτήσει τον τίτλο.

- Η Ιταλία, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας πόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί απο τις 27 Μαίου εώς τη 1ηΙουνίου στην Αθήνα. Καλή κλήρωση.

Στον άλλο όμιλο θα παίξουν η Ρωσία, η Γιουγκοσλαβία, η Κροατία και η Ουγγαρία.

Το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της μετά το 1964 κατέκτησε χθες η Λέστερ. Στο επαναληπτικό τελικό του Λιγκ Καπ κέρδισε 1-0 τη Μιντλεσμπρο, στη ρεβάνς του 1-1 στο Χιλσμπορο.

Για την 34η αγωνιστική της πρέμιερ λιγκ: Εβερτον - Λίβερπουλ 1-1, Νιούκαστλ - Τσέλσι 3-1, Γουίμπλετον - Λιντς 2-0.

Στην Ισπανία, στους αγώνες της 34ης αγωνιστικής η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 4-2 τη Σεβίλη και σε συνδιασμό με την ήττα της Μπαρτσελόνα με 3-1 από τη Βαγιαδολίδ ξέφυγε 10 βαθμούς στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 17 April 1997 - 16:09:12 UTC