Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-07-11

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Παρασκευή 11-07-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Μετά την απώλεια του Ντέιβιντ Ρίβερς και του Γιώργου Σιγάλα που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα με τις φανέλες της Τιμ Σίστεμ Μπολόνια και της Στεφανέλ Μιλάνο αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι χάνει και τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διεθνής άσος έχει πάρει την απόφαση του να συνεχίσει τη καριέρα του στη Κίντερ Μπολόνια και πως η σημερινή συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΤΑΚ Σωκράτη Κόκκαλη θα έχει τυπική σημασία.

Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, έχουν στείλει επιστολή προς τη ΦΙΜΠΑ, την Ιταλική Λίγκα και την Κίντερ Μπολώνια με την οποία κάνουν γνωστό ότι ο νεαρός φόργουορντ δεσμεύεται με ιδιωτικό συμφωνητικό μέχρι της επτά Φεβρουαρίου του 1998, οπότε και συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του.

Ο Ντίνο Ράτζα βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Ζάγκρεμπ κι όλα δείχνουν ότι θα είναι ο δεύτερος ξένος παίκτης του Παναθηναϊκού. Η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί μόλις σταλθούν κάποια απαραίτητα έγγραφα από τις ΗΠΑ.

Ο Ράτζα θα φορέσει τη φανέλλα του τριφυλλιού για δύο χρόνια, έναντι του αστρονομικού ποσού των 2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Στον Αρη,

Εγινε η επίσημη παρουσίαση του Τιτ Σοκ. Ο Ελληνοεσθονός δήλωσε πως είχε κι άλλες προτάσεις από τη Ελλάδα, αλλά προτίμησε τον Αρη και τη συνεργασία με τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ελπίδων πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά, που έγινε στο Ιέρ. Το εθνικό μας συγκρότημα στον τελικό νίκησε 66- 62 την αντίστοιχη της Γαλλίας.

Στο ποδόσφαιρο τώρα,

Τη 1η Αυγούστου θα αναχωρήσει η ομάδα του Παναθηναϊκού για την Ιταλία όπου κατα τη διάρκεια της 10ημερης παραμονής του θα δώσει σειρά φιλικών αγώνων προετοιμασίας.

    *  Η αρχή θα γίνει τη 1η Αυγούστου με την Μπόργκο
        στην ωμώνυμη πόλη
    *  στις 2 Αυγούστου με την Πάρμα στο Τρέντο
    *  στις 9 Αυγούστου με τη Περούτζια στην έδρα της
    *  στις 10 Αυγούστου με την Ασκολι στο γήπεδο της

Φτάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Περουβιανός διεθνής σέντερ φορ Πάολο Γκομίγκεζ για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.

Στη τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του ξένου ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό μετά και την ευνοική κλήρωση που είχαν οι ερυθρόλευκοι στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λήγκ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού είναι και ο Μίλικο Πάντιτς που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα.

Στην ΑΕΚ, δεν έχει υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της ΠΑΕ, στην εντολή που έδωσε ο υπουργός δικαιοσύνης στην Εισαγγελεία για έλεγχο στον ΣΟΕ, σχετικά με πιθανές αξιό-ποινες πράξεις των μελών του.

Στο στίβο,

Η Βουλγάρα πρωταθλήτρια των 100 μέτρων με εμπόδια, Σβέτλα Ντιμίτροβα, πρώτευσε σε διεθνές μίτινγκ στίβου το οποίο έγινε στη Στάρα Ζαγόρα με 12.36 που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Περίοδο φόρμας διανύει ο Χάρης Παπαδιάς, 20 ημέρες πρίν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στην πρώτη του φετινή εμφάνιση είχε χρόνο 10.16 στα 100 μέτρα, στα δωδέκατα Λαμπράκεια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Στους ίδιους αγώνες, η Κατερίνα Κόφφα πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως είναι πανέτοιμη κάνοντας 11.21 στα 100 μέτρα και 22.64 στα 200.

Πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ που διεξάγεται στην Πολωνία, βρίσκεται ο Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν ο νικητής στην τρίτη κούρσα της διοργάνωσης και έτσι ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μαζί με τον Γάλλο Ρόχαρτ και τον Ιταλό Ντεβότι.

Ο Παπαθανασίου όμως έχει καλύτερα πλασσαρίσματα και προβάλλει ως ένα απο τα φαβορί για κάποιο μετάλλιο.

Στον εξωτερικό χώρο,

Οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας αρχής της ``πρεμιέρ λιγκ`` του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Αγγλίας σκέφτονται να μειώσουν τις ομάδες από 20 σε 18.

Στις 22 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της ΦΙΦΑ για να εξετάσει τις περιπτώσεις των μεταγραφών του Βραζιλιάνου Ρονάλντο στην Ιντερ και του Γάλλου αμυντικού, Βινσέντ Λιζα-ραζού στην Μπάγερ Μονάχου.

Στην Πάρμα θα συνεχίσει πιθανότατα την καριέρα του ο Ιταλός διεθνής μέσος της Μίλαν Ρομπέρτο Μπάτζιο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι παράγοντες των δύο ομάδων ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 11 July 1997 - 11:09:21 UTC