Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-30

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 30-Apr-98 18:37:10

Μετά απο 19 χρόνια ο Πανιώνιος κατέκτησε χθες το βράδυ το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδοσφαιρο.

Η ομάδα της Νεας Σμύρνης νίκησε στον τελικό, που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη με 1-0 τον Παναθηναϊκό.

Το μοναδικό τερμα του τελικού σημειωσε ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 53ο λεπτό με κεφαλια. Στο 46ο λεπτό είχε αποβληθεί για τον Παναθηναϊκό ο Γεωργιάδης του Σάββα ενω στο 56 ο Καμίτσης είδε την κόκκινη κάρτα και στο 72 ο Ιωαννίδης έγινε ο δεύτερος παίκτης της ομάδας της Νεας Σμύρνης που αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος πήρε δίκαια την νίκη αφού ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Απ' την μεριά του ο Παναθηναϊκός πραγματοποιησε κακή εμφάνιση απογοητευοντας τους φίλους του.

Τον τελικό παρακολούθησε για πρώτη φορά στην ιστοριά του θεσμού, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος έκανε και την απονομή του Κυπέλλου.

''Το αφιερώνουμε στον εκπληκτικό κόσμο μας'' δήλωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου Χρήστος Εμβολιάδης που είπε ''Είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Ευχαριστώ το Θεό, που με αξίωσε να ζήσω στιγμές, όπως το 1979''.

Απο την μερια του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ τόνισε ''Η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολη. Πρέπει να συνταχθούμε για να οριστικοποιήσουμε την 2η θέση στο πρωτάθλημα''.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλαθλοι του Πανιωνιου, πανηγυρισαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες την επιτυχία της ομάδας τους με επίκεντρο την Πλατεία της Νεας Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός έγινε η τέταρτη ομάδα που πέρασε στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας στο μπάσκετ.

Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων νίκησε το Ηράκλειο με 74-52 και έφτασε στις δυο νίκες και τώρα στην ημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος βόλλεϋ της Α1 Κατηγορίας νίκησε στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-1 σετ την Ορεστιάδα.

Οι δυο ομάδες είναι τώρα ισόπαλες με 1-1 στις νίκες και θα ξανασυναντηθούν το Σάββατο στην Ορεστιάδα.

Ενα χρυσό και ενα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών που γίνεται στην Γερμανική πόλη Ριέζα.

Ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα πήρε την 1η θέση στο αρασέ ανυψώνοντας 135 κιλά ενω πήρε την 2η θέση στο σύνολο με 292,5 κιλά. Ο Σαμπάνης έμεινε 5ος στο ζετέ με 157,5 κιλά.

Στις γυναίκες, η Μαρία Χριστοφορίδη στα 59 κιλά πήρε δυο χάλκινα μετάλλια. Ηταν 3η στο σύνολο με 182,5 κιλά και στο ζετέ με 102,5 κιλά. Εμεινε 4η στο αρασέ με 80 κιλά.

Στα 75 κιλά η Τασία Τσακίρη πήρε την 5η θέση στο σύνολο με 177,5 κιλά. Σήμερα απο ελληνικής πλευράς αγωνίζονται ο Γιώργος Τζελίλης στα 68 κιλά και στις γυναίκες η Θεανώ Ζαγκλιβέρη και η Μαρία Τάτση.

Με την 12η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα πόλο της Α1 Κατηγορίας. Τα αποτελέσματα Βουλιαγμένη- Εθνικός 9-8, Γλυφάδα-Πάτρα 11-7, Πανιώνιος-Ομιλος Φίλων Θαλάσσης 8-10, Χιος-Χαλκίδα 11-9, Χανιά- Κέρκυρα 11-6.

Την Σουηδία αντιμετωπίζει απόψε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στον τρίτο αγώνα της για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνονται στην Σκωτία.

Και με ισοπαλία η ελληνική ομάδα προκρίνεται στους οκτώ της διοργάνωσης.

Αναβλήθηκε για τις 6 Μαϊου η εκδίκαση της προσφυγής των 12 ΠΑΕ Πρώτης Εθνικής, που αμφισβητούν τη νομιμότητα της υπάρχουσας διοίκησης της ΕΠΑΕ.

Η Λάτσιο κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, αφού στον επαναληπτικό τελικό που έγινε στην Ρώμη, μπροστά σε 75 χιλιάδες θεατές, νίκησε με 3-1 την Μίλαν, απο την οποία είχε χάσει με 1-0 στο πρώτο μάτς.

Η Μπαρτσελώνα κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας, αφού στον τελικό που έγινε στην Βαλένθια, νίκησε στα πέναλτυ με 5-4 την Μαγιόρκα. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Μπαρτσελώνα, που έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, κατακτά το ντάμπλ μετά απο 39 χρόνια.

Μια ανάσα απο την κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λήγκ βρίσκεται η Αρσενάλ, αφού σε εξ'αναβολής αγώνα νίκησε την Γουέστ Χαμ με 1-0.

Σε αλλα χθεσινοβραδυνά παιχνίδια Τσέλσι-Μπλάκμπερν 0-1 και Κόβεντρυ- Γουϊμπλετον 0-0.

Στη βαθμολογια Αρσενάλ 75 βαθμούς σε 35 αγώνες, Μάντσεστερ Γιουναϊτέντ 71 σε 36 αγώνες.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 30 April 1998 - 16:09:14 UTC