Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-08-19

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 19-Aug-98 18:45:02

Τρεις έλληνες αθλητές μετέχουν σήμερα σε τελικούς στο Ευρωπαικο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

  • Ο Κώστας Κουκοδήμος θα πραγματοποιήσει την τρίτη του συμμετοχή σε ισάριθμους τελικούς ευρωπαικού πρωταθλήματος στο μήκος,ενώ την πρώτη τους εμφάνιση σε τελικούς ευρωπαικού πρωταθληματος,θα πραγματοποιήσουν ο Χρήστος Πολυχρονίου στη σφύρα και η Μιρελλα Τζελίλη στον ακοντισμό.
  • Στις έξι και μισή θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των 100 μέτρων η Κατερίνα Θάνου,που σημείωσε χθές τον καλύτερο χρόνο στα προημιτελικά με 11 δευτερόλεπτα και 4 εκατοστά.
  • Στον ημιτελικό στα 100 μέτρα των ανδρών στις 7 και 20 το βράδυ θα συμμετάσχουν οι Χάρης Παπαδιάς,που πήρε την πρώτη θέση στην 4η σειρά των προημιτελικών με 10 και 31 και ο Αγγελος Παυλακάκης που ήταν τεταρτος στην πρώτη σειρά με 10 και 45. Στον ημιτελικό των 100 μετρων προκρίθηκε και ο κύπριος Ανινος Μαρκουλίδης.
  • Οι αγώνες της 2ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα αρχίσουν στις 10.15 το πρωί με τα 100μ. δεκάθλου ανδρών, όπου από ελληνικής πλευράς θα λάβει μέρος ο Μάκης Κορκίζογλου.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές:

Ο Κώστας Κεντέρης θα λάβει μέρος στα προκριματικά των 400μ. με στόχο να περάσει στα ημιτελικά.

Οι Κοκότης, Λιάπης θα λάβουν μέρος στον προκριματικό του ύψους με στόχο το 2.27 που είναι το όριο για τον τελικό.

Η Χριστίνα Πανάγου θα κυνηγήσει την είσοδο της στον ημιτελικό των 400μ., ενώ στα προκριματικά του μήκους θα λάβουν μέρος η Ολγα Βασδέκη και η Βούλα Τσιαμήτα με στόχο τη πρόκριση στον τελικό που θα γίνει αύριο.

Στη δισκοβολία γυναικών έχουμε τρεις συμμετοχές. Η Τασούλα Κελεσίδου, η Κατερίνα Βογγόλη και η Στέλλα Τσικούνα έχουν στόχο να περάσουν στον τελικό που θα γίνει αύριο.

Διπλή ελληνική παρουσία θα έχουμε στα ημιτελικά των 100 μέτρων. Ο Χάρης Παπαδιάς και ο Αγγελος Παυλακάκης κατάφεραν να περάσουν στους 16 καλύτερους σπρίντερ της ``γηραιάς ηπείρου`` μαζί με τον Κύπριο Αννινο Μαρκουλίδη.

Ο Παπαδιάς πρώτευσε στην τέταρτη σειρά με 10 δευτερόλεπτα 31 εκατοστά, που ήταν η 5η καλύτερη επιδοση από τους 31 αθλητές που έλαβαν μέρος στα προημιτελικά, ενώ ο Παυλακάκης τερμάτισε 4ος στην πρώτη σειρά με 10.45, που ήταν η 15η επίδοση.

Ο Μαρκουλίδης είχε αρχικά αποκλειστεί, αφού τερμάτισε πέμπτος στην 4η σειρά με 10.41, αλλά μετά την ακύρωση του Ιταλού Στέφανο Τίλι, ο οποίος ήταν τρίτος με 10.35, πλασαρίστηκε στην τετράδα και πέρασε στα ημιτελικά.

Αντίθετα, ο Αλέξανδρος Γενοβέλης, όπως και ο άλλος Κύπριος σπρίντερ, ο Γιάννης Ζησιμίδης, δεν κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά. Ο Γενοβέλης ήταν έβδομος στην 3η σειρά με 10.62, η 29η επίδοση στα προημιτελικά, ακολουθούμενος από τoν Ζησιμίδη, που τερμάτισε 8ος με 10.68.

Με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέρασε στα ημιτελικά των 100 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης η Κατερίνα Θάνου. Η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ταχύτητας πρώτευσε στην 4η σειρά με 11 δευτερόλεπτα 4 εκατοστά, κερδίζοντας την Γερμανίδα πρωταθλήτρια ευρώπης στα 60μ κλειστού στίβου Μέλανι Πάσκε, η οποία τερμάτισε δεύτερη με 11.17.

Ο πρωταθλητής μας των δρόμων ημιαντοχής Παναγιώτης Στρουμπάκος δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 1500 μέτρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, αφού τερμάτισε 8ος στην α' ημιτελική σειρά με 3:44.01, που ήταν η 16η επίδοση από τους 24 αθλητές που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.

Με την πέμπτη καλύτερη επίδοση πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Πολυχρονίου, αφού με την πρώτη του προσπάθεια ``εκτόξευσε`` την Σφύρα στα 77.99 μέτρα, περνώντας το όριο πρόκρισης που ήταν 77 μέτρα.

Αντίθετα, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, με βολή 72.47 μέτρων, έμεινε στην 27η θέση από τους 35 αθλητές που έλαβαν μέρος στα προκριματικά και δεν πέρασε στον τελικό.

Ελληνική παρουσία θα έχουμε και στον τελικό του μήκους. Ο Κώστας Κουκοδήμος κατάφερε να πλασαριστεί στους 12 καλύτερους άλτες της ``γηραιάς ηπείρου``

καταλαμβάνοντας την 10η θέση στα προκριματικά με άλμα 7 μέτρων και 82 εκατοστών.

Δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό ο Δημήτρης Χατζόπουλος και ο Δημήτρης Φιλίνδρας. Ο πρώτος με άλμα 7.72μ έμεινε 20ος, ενώ ο Φιλίνδρας απογοήτευσε αφού με μόλις 7.29μ τερμάτισε προτελευταίος στους 37 αθλητές.

Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Ρώσος Κιρίλ Σοσούνοφ με 8.14μ.

Την δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η πρωταθλήτρια μας του ακοντισμού Μιρέλα Τζελίλη η οποία προκρίθηκε στον τελικό με βολή 65 μέτρα και 14 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Τπ όριο για τη πρόκριση στον τελικό ήταν 61 μέτρα και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έδειξε με την εμφάνιση της στον προκριματικό ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι σε θέση να διεκδικήσει μετάλλιο.

Η Γωγώ Τσιλιγγίρη, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ, αφού έμεινε στα 3.80μ, που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ το όριο ήταν 4.10μ. Η επίδοση της Τσιλιγγίρη ήταν η 22η από τις 29 αθλήτριες που έλαβαν μέρος στα προκριματικά.

Ο Σπύρος Καστάνης τερμάτισε 22ος στα 20.000 μέτρα βάδην με χρόνο 1 ωρα, 30.19. Το χρυσό μετάλιο πήρε ο Ρώσος Ιλία Μαρκόφ με 1.21.10.

Ο Πορτογάλος Αντόνιο Πίντο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10. 000 μέτρα με 27.48.62.

Στην Κόρινθο το Σάββατο 22 Αυγούστου θα γίνει τελικά ο αγώνας Απόλλωνα- Ολυμπιακού για την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α/Εθνικής.

Νωρίτερα κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού από την Ισπανία ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση το παιχνίδι να γίνει στα Τρίκαλα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε το πρωτάθλημα ``οίκο ανοχής`` και προέτρεψε τη διοργανώτρια αρχή,να ορίσει το παιχνίδι σε πόλη κοντά στην Τουρκία.

Οσον αφορά τα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στην Ισπανία,

ο Μπάγιεβιτς είπε: Μας βοήθησαν να αποκτήσουμε εμπειρίες. Πιστεύω ότι με την Ανόρθωση θα είμαστε εντάξει. Γνωρίζουμε τι μας περιμένει, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα}.

Εκτός από τον αγώνα Απόλλωνα - Ολυμπιακού η ΕΠΑΕ αποφάσισε να γίνουν το ερχόμενο Σάββατο οι αναμετρήσεις: Ιωνικός - ΠΑΟΚ στις 7μ.μ. στο στάδιο Καραϊσκάκη, Πανιώνιος - ΑΕΚ στις 6.45μ.μ στη Ν. Σμύρνη και Παναθηναϊκός - Πανηλειακός στο ΟΑΚΑ στις 8.30μ.μ. Τη Κυριακή στις 5.30μ.μ. θα αρχίσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια, με εξαίρεση το Καβάλα - Προοδευτική στις 6.30 και το Αρης - Εθνικός Αστέρας στις 8μ.μ. Ο αγώνας ΟΦΗ - Εθνικού θα γίνει στο γήπεδο του Εργοτέλη.

Ο Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς που από ημέρα σε μέρα περιμένει την ελληνοποιήση του για να αγωνιστεί στην εθνική μας ομάδα κλήθηκε και από την εθνική Γιουγκοσλαβίας για φιλικό παιχνίδι των Πλάβι στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στο μπάσκετ,

Σε φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έγιναν στην Ιταλία ο Παναθηναϊκός με 27 πόντους του Ραντζα νίκησε την Γκορίτσια 88 - 78, ενώ ο Ολυμπιακός, χωρίς τους Γκολντγουαϊρ, Φάσουλα νίκησε την κυπελλουχο Κόρατς, ομάδα της Μας Βερόνα, με 80 - 62. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπανικολάου με 17 πόντους.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχασε από την Εφές Πίλσεν 68 - 62 και το Ηράκλειο από την Ούλκερ με 76-60.

Σε άλλο φιλικό, το Μαρούσι κέρδισε τον Παπάγο 96-92

Σε εγχείρηση στο γόνατο θα υποβληθεί σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καλαϊτζής. Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έπαθε ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα απουσιάσει για τρεις μήνες.

Στο βόλεϊ,

Κρίσιμο παιχνίδι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1999 θα δώσει σήμερα η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών με αντίπαλο την Ισπανία στη Μαγιόρκα. Το σερβίς του αγώνα θα γίνει στις 9.30μ.μ. Ιστιοπλοϊα

Ο Βρετανός Ιάν Πέρσυ κατέκτησε τη πρώτη θέση στη 2η ιστιοδρομία του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκαφών τύπου ΦΙΝ που γίνεται στον φαληρικό όρμο. Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου είχε μέτρια εμφάνιση και κατετάγη 27ος.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 19 August 1998 - 16:09:11 UTC