Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-08-21

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Friday, 21-Aug-98 21:15:07

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και το χρυσό μετάλλιο που είχε πάρει η Αννα Βερούλη στον ακοντισμό το 1982, η Ολγα Βασδέκη χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Το χρυσό κορίτσι του Πανελληνίου έκανε υπερήφανη όλη την Ελλαδα και πέρασε στο πάνθεον των χρυσών πρωταθλητών.

Στον τελικό του τριπλούν πήρε τη πρώτη θέση με άλμα 14 μέτρα και 55 εκατοστά, αφήνοντας πίσω της την Τσέχα Κασπάρκοβα και τη Βουλγάρα Μαρίνοβα. Είναι το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας στην Βουδαπέστη μετά τα χάλκινα στα 100 μέτρα του Χάρη Παπαδιά και της Κατερίνας Θάνου και το ένατο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Τα άλματα της Βασδέκη ήταν κατά σειρά 14.25μ, 14.42μ, 14.55, 14.48μ, άκυρο, άκυρο.

Δεύτερη ήταν η Τσέχα Σιάρκα Κασπαρκοβα με 14.53μ και τρίτη η Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα με 14.50μ, ενώ η Ρουμάνα Ροντίκα Ματεέσκου έμεινε τέταρτη με 14.46μ και η άλλη πρωταθλήτριά μας που έλαβε μέρος στον τελικό, η Παρασκευή Τσιαμήτα, κατετάγη 9η με 13.90μ.

Το ``παρών`` στον τελικό του ύψους του 17ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει τη προσεχή Κυριακή θα δώσει η Νίκη Μπακογιάννη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να περάσει το 1.90 με την πρώτη προσπάθεια στους προκριματικούς. Ετσι, πήρε την πρόκριση καθώς το όριο που ήταν 1.93 κατάφεραν να ``πιάσουν`` μόλις 7 αθλήτριες, από τις 12 που πέρασαν στον τελικό.

Με την πέμπτη καλύτερη επίδοση προκρίθηκε η Κατερίνα Κόφφα στα ημιτελικά των 200 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Η πρωταθλήτριά μας τερμάτισε τρίτη στην 4η σειρά των προημιτελικών με 23 δευτερόλεπτα και 24 εκατοστά, χρόνο που πέτυχε και η Λουκρέσια Γιαρντίμ, από την Πορτογαλία, που ήταν τρίτη στην δεύτερη σειρά.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος αν και δεν ικανοποίησε με το 21.05 κατάφερε να μπει στον ημιτελικό των 200μ.

Ο Γιώργος Γιανέλης έχασε μόλις για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου τη συμμετοχή του σε τελικό 3.000μ. στιπλ. Η χώρα μας έχει να εκπροσωπηθεί σε τελικό αυτού του αγωνίσματος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 40 ολόκληρα χρόνια και μετά την 8η θέση του Γιώργου Παπαβασιλείου στη Στοκχόλμη το 1958.

O Kώστας Κεντέρης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 400μ.Αν και είχε την 8η καλύτερη επίδοση μετείχε σε δύσκολη προκριματική σειρά όπου τερμάτισε 5ος και αποκλείστηκε.

Στον πίνακα των μεταλλίων προηγείται η Ρωσία με 3 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο και ακολουθεί η Ουκρανία με δύο χρυσά και ένα χάκλινο.

Η Ελλάδα είναι στην 8η θέση μαζί με την Ισπανία με ένα χρυσό και δύο χάλκινα.

Η Ολγα Βασδέκη, η Κατερίνα Θάνου και ο Χάρις Παπαδιάς εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή ομάδα που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της ΙΑΑΦ στις 9 Σεπτεμβρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στο μπάσκετ,

Ο Αγγελος Κορωνιός αναμένεται να κάνει σήμερα ντεμπούτο με την ΑΕΚ, αφού θα αγωνιστεί στο φιλικό παιχνίδι με την Ούλκερ που θα γίνει στο Μπόρμιο της Ιταλίας.

Σε φιλικά παιχνίδια μπάσκετ, ο Ηρακλής κέρδισε τη Ζντράβι Λέφκοβιτς με 66- 65, ο Πανιώνιος την Χεμοφάρμα 95-80, ο Σπόρτιγκ τον Ιωνικό ΝΦ. 80-66, το Ηράκλειο τη Κομπασάν 66-62, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας έχασε από τη Ρέτζιο Καλάμπρια με 69-68.

Την 6η θέση πήρε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στη 4η ιστιοδρομία του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκαφών τύπου ΦΙΝ που γίνεται στο Φαληρικό όρμο και έτσι ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Την 4η ιστιοδρομία κέρδισε ο Γάλλος Ρόχαρτ, ενώ στη γενική βαθμολογία προηγείται ο Σουηδός Λουφ.

Με τη διεξαγωγή δύο αγώνων ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Η Βέντερ Βρέμης θα υποδεχτεί τη Νυρεμβέργη και η Χάνσα Ρόστοκ την Βόλφσμπουργκ.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 21 August 1998 - 19:09:08 UTC