Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,09/11/1996 (ΑΠΕ)


  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι επαφές του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο.

Ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 24ωρου αφέθηκαν οι δύο μαθητές του 15ου λυκείου Θεσσαλονίκης από τον εισαγγελέα υπηρεσίας,που κατηγορούνται για χρήση ναρκωτικών.

Δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας στην 36χρονη Βασιλική Βαλεοντή,για το θάνατο του 8μηνου αβάπτιστου παιδιού της χθες στον Κάλαμο.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων στελεχών της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Δεν αποκλείει αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία πριν από το συνέδριο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συζητήσει την πολιτική κατάσταση.

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για την επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε στην κυβέρνηση το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία του 58χρονου χρυσοχόου, Στέλιου Σιδηρόπουλου, που βρέθηκε νεκρός το πρωί με τρείς σφαίρες στο στήθος στο κατάστημα του.

Πρόσκληση στη συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Δουβλίνο, θα επιδιώξει η Αγκυρα από την προεδρεύουσα στην Ε.Ε. Ιρλανδία.

Εξιχνιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει σε βάρος των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Νιγρίτας Σερρών και της Εγνατίας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Από εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού σκοτώνεται Αλβανός λαθρομετανάστης.

Πενήντα πέντε Ιρακινοί λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ερημική νησίδα Φαρμακονήσι, στη Λέρο.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι επαφές του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τους αρμοδίους παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο, ώστε να λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εταιρία Αποθετηρίων Τίτλων θα αναλάβει τελικά την εγγύηση των συναλλαγών και θα καλύψει το ταμειακό άνοιγμα της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ, το οποίο προσεγγίζει τα 3 δις δρχ. Μετά απο αυτή την εξέλιξη το πιθανότερο ειναι να λειτουργήσει το Χρηματιστήριο την ερχόμενη Δευτέρα. Οι χρηματιστές απο την πλευρά τους δεν διαφωνούν να καλύψει μέρος του ελλείμματος το συνεγγυητικό κεφάλαιο ύψους 1,2 δις. Ζητούν ομως να διασφαλιστούν οι συναλλαγές με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα απαγορευει να παραδίδονται μετρητά σε χρηματιστηριακές εταιρίες, που χρωστούν τίτλους.

Ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 24ωρου αφέθηκαν σήμερα από τον εισαγγελέα υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ένας 15χρονος και ένας 17χρονος, μαθητές του 15ου Λυκείου που κατηγορούνται για χρήση ναρκωτικών. Οι δύο μαθητές εντοπίσθηκαν χθές από καθηγητή τους την ώρα του διαλείμματος να προσπαθούν να καπνίσουν χασίς.Ο καθηγητής ειδοποίησε την αστυνομία και στην κατοχή των μαθητών βρέθηκε μικροποσότητα χασίς βάρους 1,1 γραμμαρίου.Σε βάρος τους θα σχηματισθεί δικογραφία με την κατηγορία της κατοχής προς χρήση ναρκωτικών.

Δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής, στην 36χρονη Βασιλική Βαλεοντή, για το θάνατο του 8μηνου αβάπτιστου παιδιού της χθες στον Κάλαμο. Η Βαλεοντή που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην εκτη τακτική ανακρίτρια αλλά ζήτησε και πήρε τριήμερη προθεσμία.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων στελεχών της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, όπου βρίσκεται το ναυάγιο. Το ειδικό συνεργείο κατάδυσης έκανε έρευνα στο σκάφος χωρίς να εντοπισθεί αγνοούμενος.Στο αριστερό πρυμναίο διαμέρισμα υπαξιωματικών η πρόσβαση ήταν αδύνατη επειδή η οροφή έχει συμπιεστεί προς τα κάτω από τη σύγκρουση.Η πυραυλάκατος είναι καθισμένη,σε λασπώδη βυθό,ενω οι έρευνες συνεχίζονται με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ για τον εντοπισμό τυχόν ευρημάτων.

Οι εύθραστες ισορροπίες που χαρακτηρίζουν την εσωκομματική κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία απο τις εκλογές θα συνεχίσουν να προβληματίζουν στελέχη και οπαδούς του κόμματος,αφού παρά την προσωρινή ύφεση που φάνηκε να επιτυγχάνεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου,τα πνεύματα εξακολουθούν να είναι οξυμένα. Μεγάλο βάρος για τις περαιτέρω εξελίξεις, φέρει πλεον ο κ. Βαρβιτσιώτης,ο οποίος με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, έχει επιφορτιστεί με την σύνταξη ενός πορίσματος με βάση το οποίο,η Νέα Δημοκρατία θα οδηγηθεί στο συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βαρβιτσιώτης θα παραδώσει το πόρισμά του την ερχόμενη εβδομάδα και αν υπάρξει συμφωνία,τότε αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες και να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.Στο μεταξύ η κ.Μπακογιάννη σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, δεν αποκλείει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας πριν απο συνέδριο,τονίζοντας οτι αυτό είναι πιθανό να συμβεί με πρωτοβουλία του κ.Εβερτ.

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συζητήσει την πολιτική κατάσταση, να τροποποιήσει άρθρο του κανονισμού λειτουργίας της, που αφορά την κατανομή αρμοδιοτήτων αλλά και για να γίνει νέος προγραμματισμός δράσης της. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της οργάνωσης, Πάνος Σιδέρης, είπε ότι η κεντρική επιτροπή θα συζητήσει όχι για πρόσωπα αλλά για πολιτικές.

Μέχρι την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών καλείται να δώσει απάντηση στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την προθεσμία αυτή έδωσε η ΚΕΔΚΕ μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΚΕ θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτη το κλείσιμο όλων των δήμων και κοινοτήτων της χώρας. Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίαζει η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής κι αν μέχρι τότε δεν υπάρξει απάντηση και δέσμευση της κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τριήμερο κλείσιμο όλων των δήμων και κοινοτήτων του λεκανοπεδίου.

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία του 58χρονου χρυσοχόου, Στέλιου Σιδηρόπουλου, που βρέθηκε νεκρός το πρωί με τρείς σφαίρες στο στήθος στο κατάστημα του, επι της Εγνατίας οδου 1. Το νεκρό βρήκε ο ιδιοκτήτης του διπλανού καταστήματος, Δημος Ματσικαλίδης.Συμφωνα με τον ιατροδικαστή, πρέπει να προηγήθηκε πάλη,γιατί στο λαιμό του χρυσοχόου βρέθηκαν ιχνη απόπειρας στραγγαλισμού.

Επιστολή αντι συγχαρητηρίου τηλεγραφήματος απέστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στο νεοκλεγέντα Προεδρο των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επιστολή αναφέρει οτι η Κυπριακή Κυβέρνηση του αναμένει την εκδήλωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος χωρίς ομως να επεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Πρόσκληση στη συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Δουβλίνο, θα επιδιώξει η Αγκυρα από την προεδρεύουσα στην Ε.Ε. Ιρλανδία. Σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ θα εχει συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Ντίκ Σπρίνγκ.

Εξιχνιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει σε βάρος των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Νιγρίτας Σερρών και της Εγνατίας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 5 Ιουλίου του '93 και στις 3 Οκτωβρίου του '94 αντίστοιχα. Στην ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Νιγρίτας Σερρών οι δράστες είχαν πυροβολήσει και είχαν σκοτώσει ένα πολίτη. Ως δράστες συνελήφθησαν στην Ολλανδία οι Σωτήρης Κούσης, 33 ετών και Κώστας Ανδρεάδης, 27 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών, ενέχονται και σε εμπόριο ηρωίνης.Ο Κούσης παρελήφθη ήδη από αξιωματικούς Ελληνικής Αστυνομίας, ενω αναμένεται και η έκδοση του Ανδρεάδη.

Από εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης, έπεσε νεκρός ένας Αλβανός λαθρομετανάστης.Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του κόμβου Κατερίνης όπου είχε στηθεί το μπλόκο των αστυνομικών για τη σύλληψη Αλβανών λαθρομεταναστών. Θύμα είναι ο 24χρονος Αλβανός Γιάννης Νόκα, απο την Επισκοπή της Αλβανίας και κατα λάθος δράστης ο αστυνομικός Δημήτρης Συρόπουλος, 38 ετών. Ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία απο αμέλεια.

Πενήντα πέντε Ιρακινοί λαθρομετανάστες, 29 ανδρες, 11 γυναίκες και 15 παιδιά, εντοπίστηκαν σε συνελήφθησαν στην ερημική νησίδα Φαρμακονήσι, στη Λέρο. Τους λαθρομετανάστες μετέφερε με το ταχύπλοό του Τούρκος, ο οποίος πηρε απο τον καθένα 2.500 δολάρια.

Διόμισι χιλιάδες κούτες τσιγάρα ξένης μάρκας ανακάλυψαν λιμενικοί σε έλεγχο, που έκαναν σε ιστιοφόρο στο φαληρικό όρμο. Οι δυο αλλοδαποί που επέβαιναν στο σκάφος κατάφεραν να διαφύγουν, οταν οδηγήθηκε στη Μαρίνα Ζέας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με θρίαμβο των ελληνικών χρωμάτων ξεκίνησαν οι Ελληνοκροατικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε επίπεδο ελπίδων καί ανδρών γιά τα προκριματικά τού ευρωπαϊκού καί τού παγκοσμίου πρωταθλήματος αντίστοιχα. Η εθνική μας ομάδα των ελπίδων πού μπήκε πρώτη στη μάχη νίκησε σήμερα στο Κάρλοβατς την κροατική ομάδα με 1-0, χάρις σε ένα τέρμα πού πέτυχε στο 61ο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος τού Παναθηναϊκού. Ετσι οι νεαροί Ελληνες διεθνείς μετά τις εκτός έδρας νίκες τους επί της Δανίας καί της Κροατίας, διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες τους γιά πρόκριση στα τελικά τού ευρωπαϊκά πρωταθλήματος, παρά την εντός έδρας ήττα τους από τη Σλοβενία.

Η δεύτερη Ελληνοκροατική μάχη θα δοθεί αύριο στις 21.15 το βράδυ στο Ζάγκρεμπ μεταξύ των εθνικών ομάδων ανδρών των δύο χωρών. Στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Κροατίας, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι το φαβορί γιατί διαθέτει μερικούς από τούς καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί. Γνωρίζω, είπε, την αξία των Ελλήνων παικτών καί ξέρω πως αν βρεθούν στην καλύτερη τους ημέρα μπορούν να χτυπήσουν οποιαδήποτε ομάδα, Γι αυτό δεν κρύβω ότι έχω μιά μικρή δόση φόβου. Από την πλευρά του ο Κώστας Πολυχρονίου δήλωσε ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά η Κροατία δεν μας φοβίζει. Ηρθαμε στο Ζάγκρεμπ να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο καί να διεκδικήσουμε στα ίσια τη νίκη, κατέληξε ο Ελληνας τεχνικός.

Ο Πύργος σε αγώνα γιά την 7η ημέρα τού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, πού έγινε στο γήπεδο του, νίκησε 1-0 την Νίκη Βόλου. Ετσι η ομάδα τού Πύργου έφτασε τούς 13 βαθμούς καί πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Νίκη Βόλου παρέμεινε στούς 10.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,37 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 397,85, λίρα Κύπρου προς 524,52, γαλλικό φράγκο προς 47,30, ελβετικό φράγκο προς 189,62, γερμανικό μάρκο προς 159,89,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,09 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η επικράτηση των βοριάδων και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 7 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 20 και 6 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Saturday, 9 November 1996 - 14:23:47