Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το αγροτικό.

Ενίσχυσαν τα μπλόκα στη Θεσσαλία οι αγρότες. Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Σέρρες.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την οικονομική πολιτική.

Στη Χάγη σήμερα ο Πρωθυπουργός και αύριο στο Δουβλίνο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ρητή δέσμευση Σαντέρ για σεβασμό του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα MEDA σε ο,τι αφορά την Τουρκία.

Θέματα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζήτησαν Παπανδρέου - Νάϊλς.

Στην Αθήνα σήμερα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό.

Αδοξο τέλος είχε ο επαναληπτικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ τού Αρη καί της Τουρκικής Μπεσίκτας.

Ο Σπόρτιγκ, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ, προκρίθηκαν στούς ``16`` τού κυπέλλου Κόρατς,στο μπάσκετ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η απόφαση των αγροτών να παραμείνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, που συμπληρώνουν την 15η μέρα.Επίσκεψη στη Θεσσαλία χθές του Μιλτιάδη Εβερτ, αύριο η Αλέκα Παπαρήγα.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης. Οι πρέσβεις των χωρών, των οποίων οι οδηγοί φορτηγών έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα μας έθεσαν το πρόβλημα στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέκο Παπαδόπουλο.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ενόψει της συζήτησης του προϋλογισμού στη Βουλή στις 17 του μηνός. Σήμερα απεργούν οι οικοδόμοι, ενω στάσεις εργασίας κάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και τα μέλη της Ομοσπονδίας των Σωματείων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τριήμερη απεργία άρχισαν απο χθες οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ενω μέχρι τις 17 του μηνός απεργούν οι γιατροί.

Στη Χάγη βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κωστας Σημίτης,όπου θα θα εκθέσει τις ελληνικές θέσεις για τη διακυβερνητική διάσκεψη σε συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του, Βίμ Κόκ. Αύριο θα μεταβεί στο Δουβλίνο για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ρητή δέσμευση χθές του προέδρου Ζακ Σαντέρ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σεβαστεί το πνεύμα και το γράμμα του ψηφίσματος της 19ης Σεπτεμβρίου", ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας για τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 1997 .

Θέματα της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση συζήτησαν χθές ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Νάϊλς.Στην Αθήνα εξάλλου αναμένεται σήμερα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σουγκ Τζού.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδοξο τέλος είχε ο επαναληπτικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ τού Αρη καί της Τουρκικής Μπεσίκτας γιά τη φάση των ``32`` τού κυπέλλου Κόρατς,όπου ο Αμερικανός των Τούρκων Γκάρι Αλεξάντερ γρονθοκόπησε τον Ντίνο Αγγελίδη.Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει σήμερα η ΦΙΜΠΑ.

Ο Σπόρτιγκ, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ, προκρίθηκαν στούς ``16`` τού κυπέλλου Κόρατς,σε αγώνες πού έγιναν στην Αθήνα, νικώντας αντίστοιχα την Ισραηλινή Μακάμπι Ρισόν,την ιταλική Βαρέζε και τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στον Γ` όμιλο της Ευρωλίγκα, νικώντας στο ΟΑΚΑ με 87-79 τη γερμανική Λεβερκούζεν στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 246,32 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 408,07, λίρα Κύπρου προς 528,16, γαλλικό φράγκο προς 47,21, ελβετικό φράγκο προς 187,33, γερμανικό μάρκο προς 159,82,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,53 και την ECU προς 307,85 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 3 εως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 εως 15 και στα νησιά του Αιγαίου απο 11 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με βροχή,βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 9 εως 14 και απο 6 εως 10 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 12 December 1996 - 14:18:44 UTC