Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Απασχόληση και κοινή εξωτερική πολιτική μεταξύ των θεμάτων της Συνόδου Κορυφής στο Δουβλίνο.

Νέος ιός ηπατίτιδας έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας.

Ληγει η τριήμερη απεργία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Κατάλογος με επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κλειστή για δυο μέρες η χωματερή Λιοσίων.

Αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες μπάσκετ που επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε απο την Εστουντιάτες και ο Πανιώνιος απο τη Λιμόζ στους χθεσινούς αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης τους, αποφάσισαν χθες οι αγρότες της Θεσσαλίας, με αποκλείσμο και στις παρακαμπτηρίες της εθνικής οδού απο τη Λάρισα προς την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καθώς και τη σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του Δομοκού. Στη Θεσσαλία περιοδεύει απο σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα και στην Ξάνθη ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Η απασχόληση, τα ζητήματα της κοινής εξωτερικής πολιτικής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων, είναι οι κοινές θέσεις, που θα διατυπώσουν οι Σοσιαλιστές μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα στο Δουβλίνο με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η διαπίστωση ότι μια νέα μορφή ηπατίτιδας, που σε ορισμένους ασθενείς προκαλεί ακόμη και κίρρωση του ήπατος εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας, Ν.Τασσόπουλος, επισημαίνει ότι την τελευταία πενταετία, μετά από βιοψία ήπατος σε 54 άτομα που εμφάνισαν χωρίς λόγο, παρόμοιες αλλοιώσεις στο συκώτι, διαπιστώθηκε ότι όλοι είχαν μολυνθεί από τον ίδιο άγνωστο ιό ηπατίτιδας.

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη απεργία των καθηγητών μεσης εκπαίδευσης, ενω συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τις 17 του μηνός οι γιατροί του ΙΚΑ. Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30 έξω απο τα γραφεία του οργανισμού.

Εξι καταλόγους με 481 επιχειρήσεις, που κατά τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές προέβαιναν σε φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ανάμεσα στα ονόματα, που ανακοινώθηκαν υπάρχουν και επιχειρήσεις, που ανήκουν σε τράπεζες, κοινοπραξίες τεχνικών εταιριών,που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο γνωστά νυχτερινά κέντρα, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και άλλοι.

Κλειστή και πάλι από σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής, η χωματερή των Ανω Λιοσίων, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλιου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της επιλογής χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες των Εθνικών πρωταθλημάτων του μπάσκετ, που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Την απόφαση αυτή πήρε η διοίκηση της ΕΟΚ λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια.

Την ήττα γνώρισαν και οι δύο ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν χθες στην Ευρωλίγκα. Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στη Γλυφάδα από τη Λιμόζ με 79-86 και ο Ολυμπιακός έχασε στην Ισπανία από την Εστουντιάντες με 87-78.

Στο Μόναχο αναμένεται να αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα Αρης-Μπεσίκτας γιά το κύπελλο Κόρατς, που διεκόπη λόγω επεισοδίων. Την απόφαση γιά το παιχνίδι θα λάβει η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΜΠΑ σε δύο εβδομάδες.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 246,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 407,59, λίρα Κύπρου προς 528,97, γαλλικό φράγκο προς 47,33, ελβετικό φράγκο προς 187,72, γερμανικό μάρκο προς 159,95,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,24 και την ECU προς 308,15 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 1 εως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 6 εως 16 και στα νησιά του Αιγαίου απο 11 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 9 εως 16 και απο 5 εως 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 13 December 1996 - 13:37:56 UTC