Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες. Ακαρπη η συνάντηση τους με τον Στέφανο Τζουμάκα.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε σήμερα το αγροτικό πρόβλημα.

Αρχισε η Σύνοδος Κορυφής του Δουβλίνου με κύριο θέμα τη νομισματική ενοποίηση.

Σε διάβημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προχωρήσει η Ελλάδα για την αμφισβήτηση του ορίου των 10 ναυτικών μιλίων ως εναέριου χώρου.

Αποσύρεται προληπτικά από την αγορά το σιρόπι ΝΤΕΠΟΝ.

Κλειστή μέχρι την Κυριακή η χωματερή των Ανω Λιοσίων. Σύσκεψη στη νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Ευθύνες για την έλλειψη νερού στα Δωδεκάνησα επέρριψε στο νομάρχη ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας.

Δεν είναι φοροφυγάς ο Γιάννης Ιωαννίδης και από λάθος συμπεριλήφθη το όνομά του στους σχετικούς καταλόγους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Χάρτη υποχρεώσεων των ΔΕΚΟ προς τους καταναλωτές φτιάχνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε κλίμα συγκίνησης ορκίσθηκε βουλευτής ο Φραγκλίνος Παπαδέλλης, που είχε υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διάλογο με τις νεολαίες για το νομοσχέδιο περί θητείας άρχισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Νέος πρόεδρος της ΑΕΚ αναλαμβάνει ο δήμαρχος της Καλλιθέας Γιώργος Κυριόπουλος.

Νεφώσεις, βροχές και τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει 2 με 19 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Γεωργίας, Στέφανου Τζουμάκα, με τις συντονιστικές οργανώσεις των αγροτών Μακεδονίας- Θράκης, στην οποία παρέστη και ο εκπρόσωπος της Θεσσαλίας, Γιάννης Πατάκης.Οι αγρότες αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους μετά τη δήλωση του κ.Τζουμάκα οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει άλλες παροχές.Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν εμφανισθεί σημάδια αποκλιμάκωσης της κρίσης, καθώς έχουν αποσυρθεί μπλόκα. Στο πολιτικό επίπεδο, συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αρχισε στο Δουβλίνο η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με κύριο αντικείμενο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το σύμφωνο σταθερότητας, που θα ρυθμίσει τους όρους συμμετοχής των χωρών-μελών της Ενωσης στη νομισματική ενοποίηση. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να εστιάσει τις παρεμβάσεις του στο θέμα των συνόρων τονίζοντας ότι τα ελληνικά σύνορα, πρέπει να γίνουν και σύνορα της κοινότητας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στους Αϊρις Τάιμς του Δουβλίνου, τονίζει οτι η χώρα μας δεν επιθυμεί να προβάλλει εμπόδια στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αρκεί η Αγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση θα προβεί σε διάβημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αμφισβήτησαν ότι η Ελλάδα έχει δέκα ναυτικά μίλια για εναέριο χώρο, δήλωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης, απαντώντας σε ερώτηση του κ.Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί όπως είπε δεν αντέδρασε αμέσως και την κάλεσε να απαντήσει εάν αποδέχεται τις πρωτοβουλίες της Ουάσιγκτον στις διενέξεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Αποσύρεται προληπτικά από την αγορά το σιρόπι DEPON γιατί ορισμένες παρτίδες βρέθηκαν εκτός τεχνικών προδιαγραφών. Ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει ότι οσα αποθέματα έχουν οι καταναλωτές για προληπτικούς λόγους συνιστάται να επιστραφούν στα φαρμακεία για αντικατάσταση. Τις προσεχείς ημέρες η αγορά θα εφοδιαστεί με νέες παρτίδες ενώ με τις υπόλοιπες μορφές DEPON δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την εταιρία.

Κλειστή θα είναι μέχρι το βράδυ της Κυριακής, η χωματερή των Ανω Λιοσίων, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της επιλογής χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων. Το θέμα των χωματερών συζητείται σε σύσκεψη υπό το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής και τη συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής.

Ευθύνες στο νομάρχη Δωδεκανήσου επέρριψε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας για το πρόβλημα που υπάρχει με το νερό στα Δωδεκάννησα. Τα 60 εκατ. που δώσαμε εδω και ενάμισι μήνα, ο νομάρχης δεν τα έκανε αποδεκτά. Και αναρωτηθείτε γιατί δεν αποδέχθηκε τα χρήματα. Ο κ.Πάχτας απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του Συνασπισμού Σπύρου Δανέλη και του ΔΗΚΚΙ Γιάννη Αράπη είπε οτι δόθηκε εντολή στη μεγαλύτερη υδροφόρο του Πολεμικού Ναυτικού να δώσει νερό στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Απο λάθος συμπεριελήφθη στις καταστάσεις των φοροφυγάδων, ο προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης.Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε το λάθος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αλαβάνος, δήλωσε οτι μετά απο διασταύρωση των στοιχείων, διαπιστώθηκε οτι ο κ.Ιωαννίδης εχει δηλώσει κανονικά τα εισοδήματα του. Τον κ.Αλαβάνο είχε επικεφθεί ο κ.Ιωαννίδης, προσκομίζοντας στοιχεία για να αποδείξει οτι έχει δηλώσει κανονικά τα εισοδήματα του.

Σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο την ουσιαστική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καταναλωτών στις συναλλαγές τους με τις ΔΕΚΟ. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Καταναλωτών ΔΕΚΟ, αποφασίστηκε η κατάρτιση απο ολες τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές. Γιά την πιστή εφαρμογή των υποχρεώσεων που θα αναγράφονται στον Χάρτη, αρμόδια θα ειναι η Επιτροπή Προστασίας Καταναλωτών, ΔΕΚΟ.

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης ορκίστηκε βουλευτής Λέσβου, ο Φραγκλίνος Παπαδέλλης. Ο κ.Παπαδέλλης, δεν είχε ορκιστεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, λόγω του βαρύτατου εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη τις παραμονές των εκλογών.

Διάλογο με τις νεολαίες των πολιτικών κομμάτων για το νομοσχέδιο για τη θητεία, άρχισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Νέα συνάντηση με τις νεολαίες, θα γίνει μετά τις γιορτές, με συγκεκριμένες προτάσεις και ρυθμίσεις που θα περιληφθούν στο σχετικό νομοσχέδιο, που εκτιμάται ότι θα κατατεθεί το Φεβρουάριο. Στη συνάντηση εκκπροσωπήθηκαν όλες οι πολιτικές νεολαίες.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον σημαντικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να αναλάβουν οι Ελληνες του εξωτερικού στην προσπάθεια της χώρας μας να αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τόνισε η επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης Αθήνα 2004, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου σε δηλώσεις της στο Σίδνεϊ, όπου είχε ακόμη επαφές και με τον Ρόντ Μαγκίοκ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 γιά λογαριασμό του Σίδνεϊ.

Νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αναλαμβάνει από σήμερα ο Γιώργος Κυριόπουλος, δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Τη σχετική πρόταση έκανε στον κ.Κυριόπουλο, το διοικητικό συμβούλιο της ΣΟΕ, στη θέση του Μιχάλη Τροχανά, ο οποίος έχει παραιτηθεί από τις 25 Νοεμβρίου. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ.Κυριόπουλο,ο οποίος είπε ότι θα κάνει δηλώσεις μόλις ενημερωθεί για τις νέες του υποχρεώσεις.

Με την άποψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα,σχετικά με τις καταγγελίες για στημένους αγώνες στην Δ'εθνική και την επιτακτική ανάγκη δομικών αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμφωνεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Κώστας Τριβέλλας, ο οποίος τόνισε ότι προσωπικά είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον καθένα που ενδιαφέρεται σοβαρά για την πρόοδο του αθλήματος στην χώρα.

Ο Αυστραλός μπασκετμπολίστας, Αντριου Γκέιτζ θα αγωνιστεί και πάλι στην χώρα μας. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας επιβεβαίωσε την είδηση που τον θέλει να επιστρέφει στην Ελλάδα, χωρίς όμως να ονομάσει τον σύλλογο με τον οποίο θα συνεργαστεί. Ο κορυφαίος Αυστραλός αθλητής άφησε να εννοηθεί, πάντως, ότι δεν θα αγωνιστεί και πάλι με τα χρώματα του Απόλλωνα Πάτρας, αλλά σε άλλη ομάδα, η οποία λέγεται ότι ίσως είναι ο Πανιώνιος.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 246,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 408,60, λίρα Κύπρου προς 528,34, γαλλικό φράγκο προς 47,33, ελβετικό φράγκο προς 188,14, γερμανικό μάρκο προς 159,94,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,43 και την ECU προς 308,25 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στη συνέχεια στο Ιόνιο και το Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 18 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με νοτιάδες ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία 8 με 17 βαθμούς Κελσίου θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ το βράδυ πιθανόν να βρέξει. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 13 December 1996 - 19:00:14 UTC