Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Ανοίγουν τα μπλόκα στη Μακεδονία, παραμένουν σε Θεσσαλία και Αίγιο. Μετ'εμποδίων η κάθοδος των Θεσσαλών αγροτών στην Αθήνα.

Αποζημιώσεις 10 δις δρχ για τους αγρότες ανακοίνωσε ο Στέφανος Τζουμάκας κι εξήγγειλε σύγκληση του συμβουλίου αγροτικής πολιτικής.

Μπλόκα και στα λιμάνια από τους ναυτικούς, όπου λόγω της απεργίας τους παραμένουν δεμένα τα πλοία. Μικροεπεισόδια σε Πειραιά και Ηγουμενίτσα.

Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο των συνομιλιών του Θεόδωρου Πάγκαλου με το Βρετανό ομόλογό του στο Λονδίνο.

Θεαματική πτώση από 2,20 έως και 2,80 δρχ το λίτρο, από τα μεσάνυχτα στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τα περιουσιακά στοιχεία της δημοσιογράφου Ελλης Στάη.

Περίπου 9 εκατ. δρχ η λεία δύο ληστειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κεκλεισμένων των θυρών θα επαναληφθεί ο αγώνας μπάσκετ του Αρη με την τουρκική Μπεσίκτας.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποκλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις,καθώς το ένα μετά το άλλο τα μπλόκα στη Μακεδονία ανοίγουν,ενώ παραμένουν στη Θεσσαλία και το Αίγιο.Οι θεσσαλοί αγρότες κατεβαίνουν αύριο στην Αθήνα για συλλαλητήριο,ενώ οι φορτηγατζήδες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν αντιμπλόκα, για να μη φθάσουν οι αγρότες στην πρωτεύουσα.Ο Στέφανος Τζουμάκας δήλωσε ότι θα συναντήσει τους αγρότες εάν το ζητήσουν, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες,όσο παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι.

Ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε τη χορήγηση αποζημιώσεων σε όσους αγρότες έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες και εξήγγειλε τη σύγκληση του συμβουλίου αγροτικής πολιτικής, για τις 10 Ιανουαρίου.Ο κ.Τζουμάκας δήλωσε επίσης ότι θα διατεθούν περίπου 10 δις δρχ, που θα μεταφερθούν από κονδύλια του δεύτερου πακέτου Ντελόρ για αποζημιώσεις στις περιοχές Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Ξάνθης, Μυτιλήνης και άλλων περιοχών.

Στη βουλή συνεχίζεται η συζήτηση του προϋπολογισμού,ενώ την ίδια ώρα επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αποτέλεσμα να παραμένουν δεμένα τα πλοία.Στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Πειραιά σημειώθηκαν μικροεπεισόδια,όταν ναυτεργάτες προσπάθησαν να εμποδίσουν πλοία να προσεγγίσουν το λιμάνι.Για την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία εξήγγειλαν 24ωρη απεργία.

Συζήτηση εφόλης της ύλης, είχαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.Εξετάσθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και της οικονομίας,ενώ ο κ.Σημίτης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής στο Δουβλίνο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανταρτών και του υπουργού Εσωτερικών του Περού, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι 200 όμηροι που κρατούνται στην ιαπωνική πρεσβεία της Λίμα, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας πρέσβης Αλκιβιάδης Καρόκης.Οι αντάρτες εισέβαλαν στην πρεσβεία ζητώντας να απελευθερωθούν 500 κρατούμενοι μαχητές της οργάνωσής τους.

Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στο Λονδίνο ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τον Βρετανό ομολογό του κ.Ρίφκιντ.Και οι δύο συμφώνησαν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα, ανεξάρτητα από την πορεία επίλυσης του Κυπριακού.Ερωτηθείς για τις δηλώσεις περί φόβων ελληνοτουρκικής σύρραξης στο Αιγαίο, ο κ.Ρίφκιντ τόνισε ότι μιλούσε γενικά και έχοντας υπόψη του το επεισόδιο στα Ιμια.

Θεαματική μείωση παρουσιάζουν από τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων.Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερα κατά 2,80 δρχ. το λίτρο, του ντίζελ κίνησης 2,20 δρχ και του ντίζελ θέρμανσης κατά 2,70 δρχ.

Στον εισαγγελέα διαβίβασε η εξεταστική επιτροπή της βουλής,για το Καζίνο του Φλοίσβου,τα πρακτικά που αφορούν τα περουσιακά στοιχεία της δημοσιογράφου Ελλης Στάη και την αρνησή της να καταθέσει στην επιτροπή.

Περίπου 9 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία των δραστών που έκαναν δύο ληστείες σε Αθήνα και Θασσαλονίκη.Η πρώτη έγινε στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Λιοσίων και η δεύτερη σε κοσμηματοπωλείο της Θεσσαλονίκης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ικανοποίηση δέχθηκαν στον Αρη την απόφαση της ΦΙΜΠΑ να επαναληφθεί ο αγώνας της ομάδας με την Τουρκική Μπεσίκτας για τους 32 του Κυπέλλου Κόρατς, που είχε γίνει 11 Δεκεμβρίου,στη θεσσαλονίκη και διακόπηκε λίγο μετά απο την έναρξη του β'ημιχρόνου, λόγω επεισοδίων. Η ΦΙΜΠΑ που όρισε την επανάληψη του αγώνα 7 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, ``κεκλεισμένων των θυρών``, τιμώρησε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών ημερών τον Αγγελίδη και τεσσάρων τον Αλεξάντερ, ενώ ο Αρης σαν διοργανωτής της συνάντησης τιμωρήθηκε ακόμη με πρόστιμο 45.000 μάρκων, δηλαδή περίπου 6,8 εκατομμυρίων δραχμών.

Οχι θα κάτσει να σκάσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.Και τι έγινε? Η ήττα από την Βέροια δεν είναι καταστροφή. Κάποτε θα χάναμε, αφού στο ποδόσφαιρο είναι μέσα και οι νίκες και οι ήττες,τόνισε ο Ντούσκο και πρόσθεσε: ``Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Βέροια, η οποία είναι μία πολύ καλή ομάδα,νομίζω ότι χάσαμε τζάμπα".Οσον αφορά τον Βαρεσάνοβιτς,το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Δεκέμβριο, ο Μπάγεβιτς, τόνισε, ότι ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κατέλαβε την 35-η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του 1996, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην Ζυρίχη η ΦΙΦΑ. Το εθνικό μας συγκρότημα κέρδισε δύο θέσεις από την αντίστοιχη κατάταξη του προηγούμενου μήνα και ``έκλεισε`` την χρονιά με 46.15 βαθμούς, ενώ έχασε μόνο μία θέση σχετικά με την αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη του 1995. Την πρώτη θέση κατέλαβε γιά τρίτη συνεχόμενη χρονιά η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Βραζιλίας με 68.38 βαθμούς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,60 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 416,43, λίρα Κύπρου προς 529,88, γαλλικό φράγκο προς 47,40, ελβετικό φράγκο προς 187,32, γερμανικό μάρκο προς 160,26,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,97 και την ECU προς 308,56 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση, από τα δυτικά, θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός ενώ σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο, αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19. Λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 6 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 18 December 1996 - 19:00:37 UTC