Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρές ζημιές απο έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τα μεσάνυχτα σε υποκατάστημα της Σίτι Μπανκ στο Χαλάνδρι.

Συλλαλητήριο των αγροτών Θεσσαλίας στην Αθήνα. Προς εκτόνωση οι κινητοποιήσεις τους στη Μακεδονία και στον Εβρο.

Ρεαλιστικό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη Στεφανόπουλου απο αύριο στην Αίγυπτο.

Ανοιξε χθές η χωματερή των Ανω Λιοσίων.

Ανετη νίκη με 73-51 πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επί της αντίστοιχης της Βοσνίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 1997.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 7 Ιανουαρίου η επανάληψη του αγώνα Αρη- Μπεσίκτας ύστερα απο απόφαση της ΦΙΜΠΑ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρές ζημιές χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα προκλήθηκαν απο ισχυρότατη έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που είχαν τοποθετήσει κάτω απο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, σημειώθηκε 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στο υποκατάστημα της Σίτι Μπανκ στην οδό Κώστα Βάρναλη, στο Χαλάνδρι. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το υποκατάστημα, ενω ζημιές απο το ωστικό κύμα έπαθαν τα γύρω καταστήματα και μικρότερες ζημιές δυο αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την έκρηξη.

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για σήμερα στην Αθήνα οι αγρότες της Θεσσαλίας σε μια ύστατη προσπάθεια να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους και να επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Οι αγρότες, το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Βάθης, απ' όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.Προς εκτόνωση βαίνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ αποκλεισμένοι παραμένουν εθνικοί κόμβοι στη Θεσσαλία και στο Αίγιο.

Ρεαλιστικό και εκτελέσιμο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.Την ίδια ώρα οι ναυτικοί επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ηγουμενίτσα και στον Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία εξήγγειλαν για αύριο Παρασκευή 24ωρη απεργία.

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει απο αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ύστερα απο πρόσκληση του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.Οι κ.κ.Στεφανόπουλος και Μουμπάρακ θα έχουν ιδιαίτερες συνομιλίες το Σάββατο, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που θα επικεντρωθούν τόσο στις διμερείς σχέσεις Αθηνών- Καϊρου, όσο και στα διεθνη προβλήματα.

Ανοιξε χθές και λειτουργεί κανονικά η χωματερή Ανω Λιοσίων. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει για ένα μήνα το κλείσιμο λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων. Ελήφθησαν επίσης υπόψη οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι νέες χωματερές δεν θα γίνουν στη Δυτική Αττική.

Θεαματική μείωση παρουσιάζουν από τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων. Η βενζίνη πωλείται φθηνότερα κατά 2,80 δρχ. το λίτρο, το ντίζελ κίνησης κατά 2,20 δρχ και το ντίζελ θέρμανσης κατά 2,70 δρχ. το λίτρο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανετη νίκη με 73-51 επί της αντίστοιχης της Βοσνίας πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ανδρών γιά τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ '97.Η Ελληνική ομάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στα τελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν στην Ισπανία. Συνολικά και με τη χθεσινή έχει 7 νίκες σε 8 αγώνες.

Την επανάληψη του αγώνα Αρη-Μπεσίκτας γιά τον γύρο των ``32`` του Κυπέλλου Κόρατς αποφάσισε η ΦΙΜΠΑ. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα κεκλεισμένων των θυρών. Οργισμένα αντέδρασε η Μπεσίκτας και απειλεί να μην έλθει στην Αθήνα, αν δεν γίνει δεκτή η έφεση πού θα καταθέσει.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,60 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 416,43, λίρα Κύπρου προς 529,88, γαλλικό φράγκο προς 47,40, ελβετικό φράγκο προς 187,32, γερμανικό μάρκο προς 160,26,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,97 και την ECU προς 308,56 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση,θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, ενώ σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στο Αιγαίο τους 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα φθάσει τους 16 και τους 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 19 December 1996 - 11:00:37 UTC