Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αδιέξοδο η συνάντηση των αγροτών με τους κυρίους Τζουμάκα και Πασχαλίδη. Επιστρέφουμε στα μπλόκα δηλώνει ο Γιάννης Παττάκης.

Επεισόδια στα λιμάνια Πειραιά, Πάτρας και Ηγουμενίτσας. Νεκρός από ανακοπή ένας 65χρονος. Συνεχίζουν και αύριο την απεργία τους οι ναυτικοί.

Αποφασισμένος να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική δηλώνει ο πρωθυπουργός στο περιοδικό ΝΙΤΡΟ.

Η 17 Νοέμβρη κρύβεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στη CITIBANK Χαλανδρίου.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά της δημοσιογράφου Ελλης Στάη για την άρνησή της να δώσει διευκρινήσεις για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Στον εισαγγελέα Τούρκος δουλέμπορος που αποβίβασε 18 Ιρακινούς στη Σάμο.

Στην Αίγυπτο αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τετραήμερη επίσκεψη.

Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 μέχρι 19 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι θεσσαλοί αγροτες,που διαδήλωσαν στην Αθήνα,μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στη συνάντησή τους με τους κυρίους Τζουμάκα και Πασχαλίδη.Οπως δήλωσε ο κ.Παττάκης, η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτό κανένα από τα έξι αιτήματα που υπέβαλαν.Ο υπουργός γεωργίας κάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους και αυθημερόν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.Στο μεταξύ, άνοιξαν όλα σχεδόν τα μπλόκα στη Μακεδονία.

Με το θάνατο του 65χρονου Μανώλη Ροδίτη,που υπέστη ανακοπή της καρδιάς και ήταν περαστικός,συνοδεύθηκαν τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά,μεταξύ απεργών ναυτικών και οδηγών φορτηγών,που προσπαθούσαν να επιβιβασθούν σε οχηματαγωγό πλοίο.Επεισόδια σημειώθηκαν και στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.Οι ναυτικοί ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους,παρά το γεγονός ότι το πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε καταχρηστική την κινητοποίηση.

Αποφασισμένος να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την οικονομική πολιτική, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε συνεντευξή του στο περιοδικό ΝΙΤΡΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι προτιμά να γυρίσει στο σπίτι του αν πρόκειται να είναι η επικεφαλίδα ενός διηγήματος που δεν τον εκφράζει. Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ.Σημίτης τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους αγρότες, αλλά με μια ορισμένη στάση και αντίληψη που έχει σχέση με εκβιασμούς και απειλές.

Η 17 Νοέμβρη βρίσκεται,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση,στην τράπεζα της CITIBANK στο Χαλάνδρι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και εξερράγη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και μόνο υλικές ζημίες στην τράπεζα και τα παρακείμενα καταστήματα.

Ποινική δίωξη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατά της δημοσιογράφου Ελλης Στάη για την άρνησή της να δώσει διευκρινήσεις στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, που διερευνά την υπόθεση του καζίνο στο Φλοίσβο, σχετικά με τα περιουσιακά της στοιχεία.

Σημαντική απόφαση πολλαπλής σημασίας,που αγγίζει την ουσία του κυπριακού, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δικαίωσε την Τιτίνα Λοϊζίδου στην προσφυγή της κατά της Τουρκίας.Η απόφαση,είπε, έχει μεγάλη συμβολική αξία και κάλεσε και άλλους Κύπριους να πάρουν πρωτοβουλία, ώστε να πολιορκείται ένα αποδοκιμαστέο στάτους.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος το πρωί αποβίβασε 18 ιρακινούς λαθρομετανάστες σε περιοχή της Σάμου.Το τουρκικό ταχύπλοο εντοπίσθηκε από επαγγελματία ψαρά, τη στιγμή που πιθανότατα ετοιμαζόταν και για άλλη μία μεταφορά λαθρομεταναστών.

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο,ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ πραγματοποιεί από αυριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ μεγαλύτερος απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι τελικά ο τραυματισμός του Σέρβου μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Οπως είπε ο γιατρός των ``ερυθρολεύκων``, Χρήστος Δάρρας, λίγο μετά από την τρίωρη χειρουργική επέμβαση που έκανε στον παίκτη, ο Τζόρτζεβιτς θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης γιά τέσσερις περίπου μήνες, αφού μετά τον τραυματισμό του στην Βέροια, όπου ``γύρισε`` το γόνατο του, υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού και ρήξη έξω μηνίσκου.

Την άποψη ότι κανένα παιχνίδι του πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο και πως γιά την ανάδειξη του πρωταθλητή θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, επανέλαβε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς. Ο Ζάετς είπε ακόμη πως μετά τις ήττες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αλλά και τις βαθμολογικές απώλειες που έχει η ομάδα του, η μάχη του πρωταθλήματος έχει ``φουντώσει`` και πρόσθεσε πως καμμία ομάδα έχει εξασφαλίσει τον τίτλο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,88 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,65, λίρα Κύπρου προς 529,88, γαλλικό φράγκο προς 47,53, ελβετικό φράγκο προς 187,29, γερμανικό μάρκο προς 160,63,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,19 και την ECU προς 309,06 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο από τα δυτικά και σύντομα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Από τη νύχτα όμως στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα δυτικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανή βροχή το βράδυ, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 6 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 19 December 1996 - 19:00:30 UTC