Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα. Εκτακτα μέτρα της τροχαίας από το μεσημέρι.

Μικρή η έξοδος,αρκετά τα θύματα των τροχαίων. Οκτώ νεκροί, 57 τραυματίες σε 50 δυστυχήματα.

Και σήμερα οι δήμοι Αθήνας,Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πάτρα θα προσφέρουν γεύματα αγάπης σε άστεγους και άπορους.

Μεθαύριο θα απολογηθούν οι πέντε ανήλικοι ληστές, που απέσπασαν τα χρήματα από μικρά παιδιά,που έλεγαν τα καλάντα.

Και νέο κρούσμα ασυνείδητου οδηγού που εγκατέλειψε το θύμα του. 35χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη Γλυφάδα.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Γλαύκος Κληρίδης για επίλυση του Κυπριακού. Για την άνοιξη προσδιορίζει την εκδήλωση της αμερικανικής πρωτοβουλίας.

Παρελθόν για τον Ολυμπιακό θεωρείται ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Ουίλι Αντερσον, ο οποίος δεν τα βρήκε με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Με βρετανικό σύλλογο, φλερτάρει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργιανός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια.

Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά σε ολόκληρη τη χώρα.Μέχρι θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο.Πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί από 1 μέχρι 17 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με κακοκαιρία που άρχισε από τα δυτικά και ήδη πλήττει ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές,τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, θα επιστρέψουν,στα αστικά κέντρα, όσοι αποφάσισαν να τα εγκαταλείψουν,λόγω των Χριστουγέννων. Στην Αττική η τροχαία αναμένεται να πάρει έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων,τα οποία θα συνεχισθούν μέχρι αργά το βράδυ,ανάλογα με την κίνηση στις εθνικές οδούς.

Παρά το γεγονός ότι η έξοδος δεν ήταν μεγάλη, δεν έλειψαν τα τροχαία δυστυχήματα. Ετσι σε 50 τροχαία που σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο σε ολόκληρη τη χώρα οκτώ άτομα σκοτωθηκαν και 57 τραυματίσθηκαν, από τα οποία τα 20 σοβαρά.

Οι δήμοι της Αθήνας, του Πειραιά, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν και σήμερα γεύματα αγάπης στους άστεγους και ανήμπορους κατοίκους τους.Ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος, άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προγράμματος στέγασης και περίθαλψης των αστέγων.

Μεθαύριο θ' απολογηθούν οι πέντε ανήλικοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Πεύκη και το Παγκράτι, γιατί με την απειλή μαχιαριού λήστεψαν μικρά παιδιά και τους πήραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για ληστεία και σύσταση συμμορίας. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και άλλων δραστών σε δύο ανάλογες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν.

Και νέο κρούσμα ασυνείδητου οδηγού που εγκατέλειψε το θύμα του, διαπιστώθηκε στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη συμβολή των οδών Γούναρη και Πέλλης, βρέθηκε νεκρός άνδρας αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 35 ετών, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκε σε τροχαίο και ξεψύχησε αβοήθητος στην άσφαλτο. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού.

Την προσεχή άνοιξη εκτιμά ο πρόεδρος της Κύπρου ότι θα εκδηλωθεί η Αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό και προσδοκά ότι μέχρι τον Αυγουστο θα διαφανεί αν θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο σκέψης της τουρκοκυπριακής πλευράς.Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ.Κληρίδης προβλέπει πώς ούτε το 1998 θα υπάρξει λύση.Παντως τα Ηνωμένα Εθνη,προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να υπάρξει απτή απόδειξη της θέλησης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να προχωρήσουν σε μια διευθέτηση του Κυπριακού.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την δεύτερη νίκη του στο ``τουρνουά Χριστουγέννων`` το οποίο διοργανώνει η Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα, σημείωσε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αφού επικράτησε 80-76 στην παράταση της τουρκικής Εφες Πίλσεν. Στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά ο Ολυμπιακός νίκησε 85-62 την ιταλική Σκαβολίνι Πέζαρο. Εξάλλου την δεύτερη νίκη της πέτυχε και η Ρεάλ που κέρδισε την ιταλική Σκαβολίνι 86-79, ενώ την Τρίτη είχε επικρατήσει της Εφες Πίλσεν με 87-68.

Οριστικά παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται για τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, Ουίλι Αντερσον, ο οποίος δεν τα ``βρήκε`` με τον προπονητή του, Ντούσαν Ιβκοβιτς κατά την συνάντηση που είχαν στη Μαδρίτη. Ο Αντερσον που έφθασε στη Μαδρίτη από το Αμστερνταμ, δήλωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα αφού διαφωνεί με τον προπονητή του. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων μετέβη ο Γεωργιανός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, όπου κατοικούν μόνιμα μέλη της οικογένειας του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι μετάβασης του Τιμούρ Κετσπάγια στην Αγγλία δεν είναι μόνο τουριστικοί, αλλά με την ευκαιρία της εκεί παραμονής του πρόκειται να έχει συζητήσεις με μάνατζερ για την μεταγραφή του σε βρετανική ομάδα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι:
         δολλάριο ΗΠΑ προς 250,47 δραχμές,
         λίρα Αγγλίας προς 420,48
          λίρα Κύπρου προς 532,00
       γαλλικό φράγκο προς  47,75
      ελβετικό φράγκο προς 189,97
      γερμανικό μάρκο προς 161,11
 100 ιταλικές λιρέτες προς  16,41
    100 γιέν Ιαπωνίας προς 219,23 κ,
          η ΕΛΜ (ECU) προς 310,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές,καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα Ορεινά, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία Οι άνεμοι στα Ανατολικά και Βόρεια θα Ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο Θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί,αλλά σύντομα θα γίνουν Βόρειοι με την ίδια ένταση.Η Θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 7 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 6 με 13 και στο Αιγαίο 12 με 17 βαθμούς.Βροχή με χιόνια στην Παρνηθα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 11 βαθμούς θα έχει σήμερα η Αθήνα.Στη θεσσαλονίκη θα βρέξει και χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει από 3 μέχρι 7 βαθμούς.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 26 December 1996 - 8:19:05 UTC