Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΙΝΤΕΡΝΕΤ-2 26/12/1996

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,26/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις πλήττει τη βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.Η κακοκαιρία επεκτείνεται και στην υπόλοιπη χώρα.

Εικοσιένας νεκροί και 133 τραυματίες ο απολογισμός των τροχαίων απο την παραμονή των Χριστουγέννων έως το απόγευμα.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με τα απομακρυσμένα νησιά αποκάλυψε ο θάνατος 50χρονου στη Μήλο.

Τις σχέσεις της Τανσού Τσιλέρ με την τουρκική τρομοκρατική οργάνωση Γρίζοι Λύκοι αποκαλύπτει δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας.

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έριξε το απόγευμα αναρχική οργάνωση σε υποκατάστημα της Σιτιμπάνγκ στην Κυψέλη.

Περισσότερα από εκατό άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης με προβλήματα γαστρεντερίτιδας απο νερό.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 27χρονης, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις αρχές του μηνός στην παραλία του Νέου Φαλήρου.

Σκάφος των ρωσικών λιμενικών αρχών άνοιξε πυρ εναντίον του εμπορικού πλοίου ``Ιμια``, επειδή αναχώρησε χωρίς την άδεια των αρχών.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις πλήττει τη βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Η κακοκαιρία επεκτείνεται και στην υπόλοιπη χώρα, ενω το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και στην Πάρνηθα. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών αυτών η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν μέχρι τα 9 μποφόρ. Πυκνό χιόνι πέφτει και στη πόλη της θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία έχει τεθεί σε επιφυλακή για την διευκόλυνση των εκδρομέων.

Με αίμα, όμως, βάφτηκε και αυτό το εορταστικό διήμερο. Ειδικότερα 21 άτομα έχασαν την ζωή τους, και άλλα 133 τραυματίστηκαν σε 93 τροχαία που σημειώθηκαν απο την παραμονή των Χριστουγέννων έως το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρωί στο 90ο χλμ σημειώθηκε πολύνεκρο δυστύχημα όταν σε μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων, έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μία τριμελής οικογένεια. Η κίνηση των αυτοκινήτων και στα δύο οδικά εθνικά δίκτυα διεξάγεται κανονικά.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην Αττική και τη Μήλο δεν επέτρεψαν να πετάξει στο νησί το ελικόπτερο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, προκειμένου να παραλάβει τον ασθενή, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Λόγω, όμως, της καθυστέρησης ο 50χρονος Στυλιανός Κούρος εξέπνευσε στο κέντρο υγείας, του νησιού όπου είχε μεταφερθεί.Οπως δήλωσε η υπουργός Αιγαίου Ελισάβετ Παπαζώη, το υπουργείο έχει δεσμευτεί για την εξασφάλιση της 24ώρης ετοιμότητας των υπαρχόντων ελικοδρομίων και μικρών αεροδρομίων των νησιών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1997.

Πλήρης επιβεβαίωση για το ρόλο της Τανσού Τσιλέρ και της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης Γρίζοι Λύκοι στις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού, αποτελεί δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας. Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι η κ. Τσιλέρ χρηματοδότησε την κάθοδο των ``Γκρίζων λύκων`` στα κατεχόμενα, με 150 εκατομμύρια δραχμές από μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης. Στο δημοσίευμα, επίσης, τονίζεται ότι στην οργάνωση αυτών των επιθέσεων έλαβε μέρος ένα από τα ηγετικά στελέχη των ``Γκρίζων Λύκων`` ο Αμπτουλάχ Τσατλί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Αγκυρα, ύστερα από το οποίο αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο συνεργασίας της κυβέρνησης με τη μαφία.

Η ομάδα αναρχικών ``Αναρχικοί πυρήνες επαναστατικής βίας``ανέλαβε με τηλεφώνημα σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων του υποκαταστήματος της Σίτι Μπάνκ στην Κυψέλη.Οπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελείτο από φυτίλι συνδεδεμένο με ύφασμα σε δοχείο βενζίνης και δύο γκαζάκια. Από την έκρηξη καταστράφηκε το μηχάνημα και σημειώθηκε για αρκετή ώρα πανικός στην περιοχή.

Περισσότερα από εκατό άτομα μεταφέρθηκαν χθές και σήμερα στο νοσοκομείο Κατερίνης με προβλήματα γαστρεντερίτιδας από τέσσερις κοινότητες της περιοχής Λιτοχώρου του νομού Πιερίας. Εκτιμάται ότι η επιδημία προήλθε από το νερό με το οποίο τροφοδοτούνται οι κοινότητες, ενώ αύριο αναμένεται το πόρισμα του Γενικού Χημείου του κράτους για την υπόθεση αυτή.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 27χρονης Ειρήνης Αντωνίου, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις αρχές του μηνός στην παραλία του Νέου Φαλήρου κοντά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Οπως διαπιστώθηκε δράστης για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, είναι ο Ιταλός φίλος της Τζοβάνι Περόζα 56 ετών δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τύρινθας,ο οποίος συνελήφθη στην Κυψέλη και ομολόγησε την πράξη του. Οπως είπε ο δράστης σταγγάλισε τη φίλη του η οποία νωρίτερα του αποκάλυψε οτι είχε σχέσεις και με άλλο άντρα.

Σκάφος των ρωσικών λιμενικών αρχών άνοιξε πυρ εναντίον του εμπορικού πλοίου ``Ιμια``, που φέρει παναμαϊκή σημαία, επειδή αναχώρησε από το λιμάνι Νοβορσίκ της Μαύρης Θάλασσας χωρίς την άδεια των αρχών. Κανένα από τα 18 μέλη του πληρώματος δεν έπαθε τίποτα. Το πλοίο, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, έχει ακινητοποιηθεί έξω από το λιμάνι, εκπρόσωπος, όμως, της εταιρίας δήλωσε ότι κατευθύνεται προς τον Πειραιά.Οι αρχές ανακοίνωσαν οτι άνοιξαν πύρ οταν το πλοίο προσπάθησε να αποπλεύσει κρυφά, προκειμένου να μην πληρώσει πρόστιμο για χαλασμένο φορτίο φρούτων που μεταφέρει.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΤΑΚ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την ανανέωση συμβολαίου του Γιώργου Σιγάλα με τους ``ερυθρόλευκους``, τόνισε ότι η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ρυθμίσει μόνη της τέτοιες καταστάσεις,ενώ επεσήμανε ότι ``οι εξωτερικές παρεμβάσεις ορισμένων καλοθελητών στόχο έχουν να ζημιώσουν τον παίκτη αλλά και τον σύλλογο``.

Επέστρεψε από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Βρετανία,ο Γεωργιανός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια. Ο παίκτης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε στην ``γηραιά Αλβιόνα`` επαφές με μάνατζερ προκειμένου την επόμενη αγωνιστική σεζόν να αγωνιστεί σε Βρετανικό σύλλογο, με δηλώσεις του δεν θέλησε να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, ενώ διευκρίνησε ότι στην απόφασή του δεν θα τον επηρεάσουν τα διοικητικά προβλήματα που υπάρχουν αυτό τον καιρό στην ``Ενωση``.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται σκάνδαλο στο οποίο φέρονται αναμεμιγμένοι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Κύπρου. Οι καταγγελίες αφορούν τέσσερις παίκτες, οι οποίοι φέρονται να στοιχημάτισαν εναντίον της ομάδας τους στον αγώνα με τη Βουλγαρία που έγινε στο Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού στις 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998. Ο αγώνας, όπως είναι γνωστό, είχε λήξει 3-1 υπέρ της Βουλγαρικής ομάδας.

Ο τραυματισμός του Ντράγκαν Τάρλατς αλλά και η άρνηση της Βίρτους Μπολόνια να δώσει άδεια στον Γουόλτερ Μανίφικο, ανάγκασε τη ΦΙΜΠΑ να κάνει δύο αλλαγές στην λίστα των 24 παικτών που θα πάρουν μέρος στο πρώτο Ευρωπαϊκό ``Ολ σταρ`` παιχνίδι το οποίο θα γίνει 30 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα τη θέση του Τάρλατς θα πάρει στην ``Ανατολή`` ο Γιουγκοσλάβος Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ και τη θέση του Μανίφικο ο Σλοβένος Μάρκο Μίλιτς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 250,47 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 420,48 , λίρα Κύπρου προς 532,00 γαλλικό φράγκο προς 47,75,ελβετικό φράγκο προς 189, 97,γερμανικό μάρκο προς 161,11, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,41, 100 γιέν Ιαπωνίας προς 219,23 κ, η ΕΛΜ (ECU) προς 310,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο σε όλη τη χώρα με χιόνια στις ορεινές περιοχές και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις νότιες πεδινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές.Απο τις απογευματινές ώρες τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 4 έως 4 βαθμούς, στα κεντρικά απο 2 έως 9 βαθμούς και στα νότια απο 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 έως 9 βαθμούς κελσίου,αλλά στα Βόρεια Προάστεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη απο μείον 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 26 December 1996 - 19:00:13 UTC