Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις στην κεντρικη και βόρεια Ελλάδα. Απαγορεύθηκε ο απόπλους απο Πειραιά και Ραφήνα.

Εικοσιπέντε νεκροί απο τροχαία σε όλη τη χώρα.

Τη συνεργασία της Τανσού Τσιλέρ με την τρομοκρατική οργάνωση ``Γκρίζοι Λύκοι`` επιβεβαιώνει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ``Ραντικάλ``.

Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την εκρηξη στη Σίτι Μπανκ της Κυψελης.

Στο σύστημα υδροδότησης αποδίδονται τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας σε 100 κατοίκους κοινοτήτων στην περιοχή Κατερίνης.

Τη δεύτερη θέση στο τουρνουά Χριστουγέννων κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις επικρατεί απο χθες στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη δυτική Θράκη.Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιόνια αναμένεται να πέσουν στη Πάρνηθα και στα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στη βόρεια Ελλάδα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στα πελάγη πνέουν ήδη ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν μέχρι τα 9 μποφόρ και έχει απαγορευθεί ο απόπλους απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Βαρύς ήταν ο φόρος στη διάρκεια του τριημέρου, καθώς 25 άτομα σκοτώθηκαν και 178 τραυματίστηκαν, απο τους οποίους 67 σοβαρά σε 116 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σε ολη την επικράτεια. Απο την Τροχαία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την αποφυγή νέων δυστυχημάτων με δεδομένο οτι αρκετοί εκδρομείς θα επωφεληθούν και της αργίας του Σαββατοκύριακου και θα καθυστερήσουν την επιστροφή τους.

Την επιβεβαίωση για το ρόλο της Τανσού Τσιλέρ και της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης ``Γκρίζοι Λύκοι`` στις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αποτελεί δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ``Ραντικάλ``. Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι η κ. Τσιλέρ χρηματοδότησε την κάθοδο των ``Γκρίζων λύκων`` στα κατεχόμενα, από μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης.

Η ομάδα ``Αναρχικοί πυρήνες επαναστατικής βίας`` ανέλαβε με τηλεφώνημα σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό την ευθύνη για την έκρηξη, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην είσοδο του υποκαταστήματος της τράπεζας Σίτι Μπανκ, στην Κυψέλη. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και από την έκρηξη καταστράφηκε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Σε πρόβλημα του συστήματος υδροδότησης αποδίδονται,τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, που εκδηλώθηκαν σε περίπου 100 άτομα της περιοχής Λιτοχώρου Πιερίας και μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κατερίνης. Σήμερα αναμένεται το πόρισμα του Γενικού Χημείου του κράτους για την υπόθεση αυτή.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δεύτερη θέση στο ``τουρνουά Χριστουγέννων`` που διοργάνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αφού στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, ηττήθηκε με 66-64 από το ομώνυμο συγκρότημα που κατέκτησεκαι το τρόπαιο.Στο μεταξύ σε νέα φάση μπήκε το θέμα Αντερσον στον Ολυμπιακό, μετά τη συνάντηση που είχε ο μπασκετμπολίστας με τον αντιπρόεδρο των ``ερυθρολεύκων``, Γιώργο Σαλονίκη. Ο παίκτης ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 250,47 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 420,48 , λίρα Κύπρου προς 532,00 γαλλικό φράγκο προς 47,75,ελβετικό φράγκο προς 189, 97,γερμανικό μάρκο προς 161,11, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,41, 100 γιέν Ιαπωνίας προς 219,23 κ, η ΕΛΜ (ECU) προς 310,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα σε όλη τη χώρα με χιόνια στις ορεινές περιοχές και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις νότιες πεδινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 4 έως 4 βαθμούς, στα κεντρικά απο 2 έως 9 βαθμούς και στα νότια απο 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες απο το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη απο μείον 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 27 December 1996 - 8:04:06 UTC