Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ προς την Αγκυρα να μην επιτεθεί στην Κύπρο.

Σύνεση, ψυχραιμία και εμμονή στο Διεθνές Δίκαιο συνέστησε ο Πρωθυπουργός απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Αιχμές κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης διατυπωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Αρχίζουν οι διήμερες εργασίες του συμβουλίου αγροτικής πολιτικής.

Απειλητική εμφάνιση των σκουπιδιών στους δρόμους. Συνεχίζεται η απεργία των συμβασιούχων στους δήμους.

Στο Βελιγράδι την Κυριακή ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ανετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ για την Ευρωλίγκα. Ηττες Παναθηναϊκού και Πανιώνιου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Τουρκία να μην επιτεθεί στην Κύπρο μετά από πληροφορίες ότι η Αγκυρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού πλήγματος. "Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την τουρκική κυβέρνηση να προβαίνει σε ανεξέλεγκτες και δραματικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν θα υποστηριχθούν από κανένα συνετό μέλος της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπέρνς. Αναφερόμενος στη συμφωνία Μόσχας - Λευκωσίας για τους πυραύλους S-300 ο κ. Μπερνς εξέφρασε την άποψη οτι το αντιπυραυλικό αυτοσύστημα δεν θα αναπτυχθεί τουλάχιστον για τους επόμενους 16 μήνες.

Την ανάγκη να αντιμετωπίσει η χώρα μας τη γνωστή τουρκική επιθετικότητα με σύνεση, ψυχαιμία και με εμμονή στο Διεθνές Δικαιο, απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, συνέστησε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη χθεσινή σύσκεψη για τα εθνικά μας θέματα. Αναμένεται αύριο στην Κύπρο ο Αμερικανός αξιωματούχος, Κέρι Κάβανο, ο οποίος τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Τετάρτη την Αγκυρα και μεταξύ των θεμάτων, που θα συζητηθούν είναι και η αγορά από την Κύπρο των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Με αιχμές κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ότι επιδιώκει ακόμη και τη διάσπαση του κόμματος, συνόδευσε ο Μιλτιάδης Εβερτ την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής. Ευθύνες στην ηγεσία για την εκλογική ήττα του κόμματος, επέρριψε ο Γιώργος Σουφλιάς, ζήτησε να ξεκαθαριστούν οι υποψηφιότητες και επέμεινε στην εκλογή των συνέδρων από τη βάση. Ο Βύρων Πολύδωρας ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο συνέδριο.

Με τη συμμετοχή 135 εκπροσώπων από διάφορες οργανώσεις, αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Την έναρξη των εργασιών του συμβουλίου θα κηρύξει στις 10 πριν το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Απειλητικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους όγκοι απορριμμάτων από την απεργία, για τέταρτη μέρα σήμερα των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους και τις κοινοτητες της χώρας.Σήμερα το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει την Κυριακή ο υπουργός των Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς σχετικά με τις εξελίξεις στη γιουγκοσλαβική κρίση. Ο κ. Πάγκαλος δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με εκπροσώπους της σερβικής αντιπολίτευσης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανετα επικράτησε χθές, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός επί της ρωσικής ΤΣΣΚΑ με 82-51 για την Ευρωλίγκα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της ίδιας διοργάνωσης, ηττήθηκε στη Μόσχα απο τη Δυναμό με 88-81. Την ήττα γνώρισε και ο Πανιώνιος στη Γλυφάδα με 72-88 απο την ιταλική Τιμσίστεμ Μπολόνια.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,25 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 423,19, λίρα Κύπρου προς 528,16, γαλλικό φράγκο προς 46,93, ελβετικό φράγκο προς 182,62, γερμανικό μάρκο προς 158,46,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,01 και την ECU προς 307,81 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 2 εως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 6 εως 16 και στο Αιγαίο απο 10 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία απο 9 εως 16 και απο 4 εως 11 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 10 January 1997 - 7:00:09 UTC