Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο κάνει λόγο ξανά η Τουρκία.

Δεν θα πάρουμε τους ρωσικούς πυραύλους, αν λυθεί το Κυπριακό, δηλώνει ο Γλαύκος Κληρίδης.

Κλείσιμο, σύντομα, του Σκοπιανού προανήγγειλε στη βουλή ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μαζική απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές της Λάρισας. Απέδρασαν 28, συνελήφθησαν οι δέκα.

Ρεπό στις αγροτικές κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη, οπότε αναμένεται γενικό μπλακ άουτ. Κλεφτοπόλεμος αστυνομίας - αγροτών στα διόδια, αντιπαράθεση στη βουλή μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Αναταραχή στο χώρο της παιδείας. Συνεχίζουν την απεργία τους οι καθηγητές. Πενθήμερες απεργίες αρχίζουν από τη Δευτέρα και οι δάσκαλοι.

Προφυλακιστέα η Δήμητρα Καμπά, για την υπόθεση της απαγωγής στο Ηράκλειο.

Τέρμα στις φήμες περί επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ενοπλη ληστεία με λεία έξι εκατ.δρχ. στην Τράπεζα Πίστεως στο Φάληρο.

Συννεφιά, τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από -6 μέχρι 15 βαθμούς. Στους 13 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 7 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επαναφέρει η Τουρκία στο προσκήνιο τους ισχυρισμούς της για αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο, η κυριότητα των οποίων δεν έχει καθορισθεί από τις ισχύουσες διεθνείς συμφωνίες.

Η Κύπρος θα εγκαταλείψει τα σχέδια αγοράς των ρωσικών πυραύλων εάν υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε στο Νταβός της Ελβετίας πρόεδρος της Κύπρου.Ο κ.Κληρίδης υποστήριξε επίσης ότι όλες οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για το Κυπριακό θα πρέπει να είναι συντονισμένες υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Την εκτίμηση ότι το Σκοπιανό πηγαίνει για κλείσιμο διατύπωσε στη βουλή ο υπουργός Εξωτερικών,προαναγγέλοντας κατάθεση της πρότασης του διεθνούς μεσολαβητή Σάϊρους Βάνς.Κατά τον κ.Πάγακλο δύο είναι τα ενδεχόμενα. Πρώτον το Συμβούλιο Ασφαλείας να κατοχυρώσει στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία και δεύτερον,να υπάρξει αναγνώριση με σύνθετη ονομασία.Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τα κόμματα να πάρους σαφή και ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Συνέχιση της απεργίας τους, προανήγγειλαν οι καθηγητές,οι οποίοι δεν κατάφεραν να δούν τον πρωθυπουργού και συναντήθηκαν με τον Γιώργο Πασχαλίδη.Στη βουλή ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της δημοσιονομικής πολιτικής.Ο Μιλτιάδης Εβερτ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεχθεί τους καθηγητές και τον κατηγόρησε ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.Οι δάσκαλοι μετέτρεψαν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, την τριήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει από τη Δευτέρα.

Παρά την μικροένταση, δεν σημειώθηκαν επεισόδια στην κινητοποίηση των αγροτών,το πρόγραμμα των οποίων προέβλεπε αποκλεισμό των διοδίων. Τελικά, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία για μισή ώρα και αποχώρησαν.Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν την Τρίτη.Στη βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το αγροτικό και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί αυταρχικές συμπεριφορές.Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιολύπητη και επικίνδυνη.

Μαζική απόδραση κρατουμένων σημειώθηκε στις φυλακές της Λάρισας. Συνολικά απέδρασαν 28 κρατούμενοι,στην πλειοψηφία τους αλλοδαπί,από τους οποίους δέκα συνελήφθησαν λίγο αργότερα από την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων.

Τέρμα στις φήμες που τον έφεραν να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία, έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος μιλώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Πολιτικής Ανοιξης,διαβεβαίωσε ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή του κόμματος.Αναφερόμενος στην εκλογική ήττα του κομματός του,την απέδωσε στην οργανωτική ανεπάρκεια και στην έλλειψη στήριξης από τα μέσα ενημέρωσης.

Εξι εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία των δύο δραστών, οι οποίοι φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων λήστεψαν το υποκατάστημα της τράπεζας Πίστεως, στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο.

Αλλο ένα μέλος της σπείραες των απαγωγέων της εξάχρονης Ελένης Λουλάκη στο Ηράκλειο, κρίθηκε προυλακιστέο.Πρόκειται για τη Δήμητρα Καμπά,που φέρεται εγκέφαλος της σπείρας και ανολογήθηκε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται,μετά την απόπειρα αυτοκτονίας με φυτοφάρμακο.Στην ανακρίτρια απολογήθηκε επίσης και ο γιός της Καμπά, Κωνσταντίνος.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικά στο γήπεδο των Χανίων θα γίνει την Κυριακή ο αγώνας ΟΦΗ- Ολυμπιακού για την 19-η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΑΕ. Ειδική επιτροπή της Νομαρχίας Χανίων επιθεώρησε σήμερα όλους τους χώρους του γηπέδου και αφού έκρινε, ότι είναι κατάλληλο, εξέδωσε, τελικά, άδεια για την διεξαγωγή του αγώνα.

Αρνητικά απάντησε η ΑΕΚ σε πρόταση που της έγινε από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ για την παραχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια. Η αγγλική ομάδα πρόσφερε στην ΑΕΚ 150 εκατομμύρια δραχμές, αλλά η διοίκηση της ΑΕΚ απέρριψε την πρόταση, αφού θεωρεί τον Κετσπάγια απαραίτητο για την πορεία της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις και το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης.

Δοκιμάστηκε χθες από τον Παναθηναϊκό ο Κύπριος επιθετικός της Ομόνοιας, Κώστας Μαλέκκος και δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στούς πράσινους.Για τον 25χρονο διεθνή Κύπριο επιθετικό, έχουν ενδιαφερθεί και άλλες ομάδες,όπως ο ΠΑΟΚ παλαιότερα, αλλά και ο Ηρακλής,ο οποίος έκανε και επίσημη πρόταση στην Ομόνοια για την απόκτησή του.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 260,20 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,09, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 47,23, ελβετικό φράγκο προς 183,77, γερμανικό μάρκο προς 159,49,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,50 και την ECU προς 308,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά, κατά τόπους αυξημένη, με σποραδικές βροχές στα κεντρικά και νοτιοανατολικά και λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας χώρας, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά σταδιακά θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -6 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 13 και στα νησιά 3 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή προς το βράδυ, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 13 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από -2 μέχρι 7 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 31 January 1997 - 18:00:55 UTC