Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν θα αποκοπεί το συγκοινωνιακό δίκτυο, δήλωσε η κυβέρνηση σε απάντηση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια και την ερχόμενη εβδομάδα.

Τουρκικές προκλήσεις για βραχονησίδες στο ανατολικό Αιγαίο.

Χρήση βέτο στο ΝΑΤΟ θα κάνει η Αγκυρα με στόχο την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ζημιά 16 δισεκατομμυρίων απο τη λειτουργία παράνομου κυκλώματος στοιχημάτων.

Σπουδαία νίκη της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού επι της ρωσικής ΤΣΣΚΑ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασιστικά θα αντιμετωπιστεί κάθε προσπάθεια να αποκοπεί το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμή την ένταση, που σημειώθηκε στην περιοχή των Μικροθηβών, όταν εκατοντάδες τρακτέρ απο τα Φάρσαλα απέκλεισαν την εθνική οδό, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην περιοχή της κοινότητας Ευαγγελισμός στα Τέμπη, όπου και τραυματίστηκε ελαφρά ενας αστυνομικός. Σήμερα πριν το μεσημέρι συνεδριάζει στον Αλμυρό η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους.

Το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους άφησε ανοικτό ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την έκβαση των κινητοποιήσεων των καθηγητών, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην παιδεία το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Αύριο Σάββατο η Ομοσπονδία των Διδασκάλων θα αποφασίσει για την συνέχιση ή μη της απεργίας τους και για την ερχόμενη εβδομάδα.

Παραβίαση θεμελιωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητείται η ελληνικότητα νησίδων και βραχονησίδων στο ανατολικό Αιγαίο, τόνισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η τουρκική πλευρά είχε εκφράσει την άποψη οτι οποιαδήποτε νησίδα, βραχονησίδα ή νησί δεν αναφέρεται ονομαστικά στις διεθνείς συνθήκες, τις οποίες μάλιστα η Τουρκία εχει υπογράψει, ειναι αμφισβητούμενα και οτι η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη γειτονική χώρα για την τύχη αυτών των εδαφών.

Η Αγκυρα θα κάνει χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας που έχει ως μέλος του ΝΑΤΟ, αναφορικά με την σχεδιαζόμενη διεύρυνση της Συμμαχίας, εφόσον η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν συμπεριλάβει την Τουρκία στο πρόγραμμα των υποψήφιων για ένταξη κρατών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπέρνς δήλωσε οτι δεν είναι σωστό να λέει κανείς ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ θα σταματήσει λόγω κάποιων προβλημάτων μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η επέκταση του αμυντικού οργανισμού θα προχωρήσει.

Με το ποσό των 16 δις δραχμών υπολογίζεται οτι ζημιώθηκε ο ΟΠΑΠ, εξαιτίας μεγάλου κυκλώματος παράνομων στοιχημάτων για αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ΛΟΤΤΟ και ιππόδρομου, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια. Η Ασφάλεια συνέλαβε 28 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη για παράνομη διενέργεια δημόσια, στοιχημάτων σχετιζομένων με τη διεξαγωγή αθλημάτων και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε Τακτικό Ανακριτή.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, με 79-70 σε αγώνα του Ε'ομίλου για την Ευρωλίγκα. Για την ίδια διοργάνωση σε αγώνα του Ζ'ομίλου ο Παναθηναϊκός νίκησε, στο ΟΑΚΑ, τη ρωσική Ντιναμό Μόσχας με 71-67. Η επιτυχία αυτή εκτός απροόπτου θα δώσει στους Πρωταθλητές Ευρώπης την πρώτη θέση στον όμιλο. Αντίθετα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ, σε αγώνα για τον Β` Ομιλο της Ευρωλίγκα, ηττήθηκε στη Λιουμπλιάνα, με 72-65 από την Γέζιτσα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,229 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 430,221, λίρα Κύπρου προς 531,300, γαλλικό φράγκο προς 47,076, ελβετικό φράγκο προς 184,154, γερμανικό μάρκο προς 158,854, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16, 171, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 212,146 και την ECU προς 308,609 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί ,αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενιχυθούν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -1 εως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 0 μηδέν εως 13 και στα νησιά απο 5 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά,με πιθανότητα βροχής προς το βράδυ,μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 13 και απο 2 εως 6 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 7 February 1997 - 9:00:22 UTC