Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση στα ακινητοποιημένα τρακτέρ, στον κόμβο Μικροθηβών πραγματοποιούν το μεσημέρι οι αγρότες.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να εμποδίσει μπλόκα στο εθνικό δίκτυο. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τις χθεσινές ενέργειες της Αστυνομίας. Μεγάλη εξόρμηση ενημέρωσης απο σήμερα ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Σήμερα αποφασίζουν για συνέχιση ή μη οι δάσκαλοι. Την Τετάρτη οι καθηγητές. Συνάντηση Παπαρήγα - ΟΛΜΕ στις 11 πμ.

Ενταση χθες στη Βουλή για το εκπαιδευτικό. Αποχώρησαν οι βουλευτές του Συνασπισμού.

Ανησυχίες Κλίντον για τουρκικές απειλές και S-300.

Στο 6,8% μειώθηκε ο πληθωρισμός για πρώτη φορά μετά το 1973.

Σταθερή η θέση της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων. Οχι σε ονομασία που θα περιέχει το ``Μακεδονία`` ή παράγωγά του δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μείωσε κατά 0,25% τα επιτόκιά της η Εθνική Τράπεζα.

Πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Ρωσία.

Ο Λάμπης Νικολάου ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκέντρωση στον κόμβο των Μικροθηβών θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι οι αγρότες.Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την προσέγγιση των αγροτών στα ακινητοποημένα τρακτέρ. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε χθες στη Βουλή οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει το κλείσιμο των δρόμο τονίζοντας πως οι εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί.

Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται οι κινητοποήσεις των καθηγητών. Σήμερα αποφασίζουν οι δασκαλοι για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.Απο τη Δευτέρα νέα εκπαιδευτικά συλαλλήτήρια στην Αθήνα.

Την "ανησυχία" του για τα σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης να αγοράσει αντι-αεροπορικούς πυραύλους S-300 απο τη Ρωσία αλλα και για τις τουρκικές "απειλές" περί στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο,εκφράζει ο αμερικανός πρόεδρος σε επιστολή τους προς την αμερικανική Βουλή και Γερουσία.

Για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο 1973 ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από το 7%, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου. Από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προκύπτει οτι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός τρέχει με 6,8% έναντι 8,4%, που ήταν τον Ιανουάριο του 1996.

Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει θέση στο θέμα των Σκοπίων, δήλωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Νεας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ. Ο κ. Σημίτης είπε οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ονομασία, που να περιέχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό της.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσκεκλημένος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) τον προσεχή Δεκέμβριο. Η πρόσκληση θα συμπέσει με την ανάληψη της Προεδρίας του Οργανισμού από την Ελλάδα το Α' εξάμηνο του 1998. Αξιωματούχοι του Οργανισμού θεωρούν εξάλλου "ανέφικτη" με τα σημερινά δεδομένα την ένταξη της Τουρκίας στην ΔΕΕ.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την εξέταση της δυνατότητας προμήθειας ρωσικού αμυντικού υλικού και συμπαραγωγής στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας των δυο χωρών, υπεγράφη απο τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αποστολάκη και απο αντιπροσωπεία του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Νέα μείωση των επιτοκίων της κατα 0,25% εξήγγειλε η Εθνική Τράπεζα. Από μεθαύριο Δευτέρα το επιτόκιο καταναλωτικών δανείων θα ειναι 22,50%, των προσωπικών δανείων 23,75% και των πιστωτικών καρτών 25,75%. Στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 10% και στους τρεχούμενους λογαριασμούς 8,50%. Επίσης, τα βασικά επιτόκια για κεφάλαια κίνησης και πάγιες εγκαταστάσεις θα ειναι 16,50 και 14,75% αντίστοιχα.

Σύντομα, θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο, του υπουργείου Εθνικής Αμυνας,που ρυθμίζει θέματα στρατολογίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λάμπης Νικολάου θα είναι γιά τα τέσσερα επόμενα χρόνια ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 263,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 430,80, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 47,05, ελβετικό φράγκο προς 183,76, γερμανικό μάρκο προς 158,76,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 212,62 και την ECU προς 308,60 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα,ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα νότια καταιγίδες.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί,στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 4 έως 6 βαθμούς,στα δυτικά απο μείον 1 έως 12 και στις υπόλοιπες περιοχές απο 1 έως 10 βαθμούς.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 8 February 1997 - 7:00:14 UTC