Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και για έβδομη εβδομάδα απειλούν να συνεχίσουν την απεργία τους οι καθηγητές, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτηματά τους. Εκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 8:30 των κυρίων Αρσένη και Χριστοδουλάκη.

Ξεκαθαρίζει την προσεχή εβδομάδα το τοπίο των υποψηφιοτήτων στη ΝΔ. Οι κύριοι Εβερτ, Σουφλιάς και Καραμανλής καταμετρούν τις δυνάμεις τους.

Τραγωδία στην Καβάλα, τρία ηλικιωμένα άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκινητό τους έπεσε σε αρδευτικό κανάλι.

Στη Βουλή αρχίζει αύριο η συζήτηση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με το οποίο διαφωνεί η ΑΔΕΔΥ.

Βαρειά καμπάνα, 30 χρόνων κάθειρξη και 60 εκατομμύρια δραχμές, επέβαλε δικαστήριο της Θράκης σε έμπορο ναρκωτικών.

Δεν έχει καμία σχέση η πρόσκληση Μπερίσα στην Αθήνα με τις εξελίξεις στην Αλβανία, διευκρινίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνεχίζεται αύριο η δίκη των κατηγορουμένων για τη διοργάνωση των σκυλομαχιών.

Λίγες νεφώσεις αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Ανοδος της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί από 2 μέχρι 16 βαθμούς. Στους 16 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 15 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με συνέχιση της απεργίας τους και για έβδομη εδβομάδα,απειλούν οι καθηγητές,που κλιμακώνουν την αντιπαραθεσή τους με την κυβέρνηση.Η ΟΛΜΕ εκτός από την ικανοποίηση του οικονομικού τους αιτήματος, που είναι καθαρές αποδοχές περίπου 300.000 δρχ για το νεοδιοριζόμενο καθηγητή,βάζει στο τραπέζι και θεσμικά αιτήματα, όπως ο διορισμός 6.000 καθηγητών και μείωση σε 25 του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.Για αύριο οι καθηγητές εχουν εξαγγείλει συλλαλητήρια στα Γιάννενα και το Ηράκλειο και την Τρίτη στην Αθήνα,ενώ είναι μάλλον αδύνατο να παραδοθεί η βαθμολογία του δεύτερου διμήνου.

Στη τελική ευθεία εισέρχεται την προσεχή εβδομάδα η κούρσα των υποψηφιοτήτων στη Νέα Δημοκρατία,ενόψει του συνεδρίου.Ο Μιλτιάδης Εβερτ, σύμφωνα με συνεργάτες του δεν κάνει με τίποτα πίσω, ενώ ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης τον κάλεσε να αποσύρει την υποψηφιότητα του και να στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή.Ο Γιώργος Σουφλιάς,έχει αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του κόμματος, ενώ ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία.Σε δημοσκόπηση της εταιρίας ΜΑΡΤΕΛ για λογαριασμό της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, προηγείται ο Κώστας Καραμανλής με 40,2% εναντι 27% του κ. Σουφλιά, 18% του κ. Εβερτ και 8,9% του κ. Πολύδωρα. Στο σύνολο όμως των ψηφοφόρων προηγείται ο κ. Σουφλιάς με 36, 4%.

Τρία ηλικιωμένα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ξέφυγε από το δρόμο και βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι με νερό,κοντά στο χωριό Πηγές Νέστου Καβάλας. Νεκροί είναι ο οδηγός Κώστας Τολεδάκης, 76 χρόνων, και η σύζυγός του Μαρία 72 χρόνων,από τη Δράμα, καθώς και η συγγενής τους Ερμιόνη Βρετού 72 χρόνων, από την Αθήνα.

Στην ολομέλεια της βουλής εισάγεται αύριο για συζήτηση το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.Η ΑΔΕΔΥ έχει εκφράσει τη διαφωνία της στο μισθολόγιο και για την Τρίτη έχει εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σε κάθειρξη 30 χρόνων και χρηματική ποινή εξήντα εκατομμυρίων δρχ καταδικάστηκε από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Θράκης, ο 35-χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος από τη Χρυσούπολη Νέστου Καβάλας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση χασίς.Ο Παπαδόπουλος είχε προφυλακισθεί και προσποιούμενος προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,απ' όπου δραπέτευσε για να συλληφθεί μετά μία εδβομάδα.

Δεν έχει καμια σχέση με τις εξελίξεις στην Αλβανία η πρόσκληση της ελληνικής προεδρίας προς τον Σαλί Μπερίσα για να επισκεφθεί την Ελλάδα, δήλωσε από το Λιτόχωρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.Ο πρόεδρος διευκρίνησε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να αναμιχθεί στα γεγονότα της Αλβανίας ή να εκφράσουμε συμπάθεια ή αντιπάθεια προς οιονδήποτε.Η Ελλάδα πρέπει να δείξει τα αισθήματα φιλίας προς τους γείτονές της,τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος.

Συνεχίζεται αύριο στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Βέροιας η δίκη των τεσσάρων ατόμων, που κατηγορούνται οτι διοργάνωναν σκυλομαχίες στο Μακροχώρι Ημαθίας. Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων και διενέργεια παράνομων στοιχημάτων.

Σε νέα μείωση των επιτοκίων τους προχωρούν από αύριο τρείς μεγάλες τράπεζες, Εθνική, Εμπορική και Κτηματική,μετά τη νέα πτώση που σημείωσε ο πληθωρισμός. Ετσι,το επιτόκιο καταθέσεων μειώνεται απο 10 στο 9,5% και μετά την αφαίρεση του φόρου το καθαρό πέφτει στο 8%.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 22-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ -Καλαμάτα 6-1 Καστοριά -Πανηλειακός 1-2 Αρης -Ιωνικός 0-0 Καβάλα -ΟΦΗ 2-1 Ξάνθη -Ηρακλής 3-4 Παναχαϊκή -Βέροια 0-0 Χθες Εδεσσαϊκός -Παναθηναϊκός 0-1. Ο αγώνας Ολυμπιακός - Απόλλων αρχίζει στις 20:00 και το μάτς Αθηναϊκός -ΠΑΟΚ θα γίνει αύριο.

Σε αγώνες για την 21-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Γιάννινα - Προοδευτική 0-4 Νίκη Βόλου -Ελευσίνα 0-0 Λεβαδειακός -Τρίκαλα 2-1 Πύργος -Παναργειακός 0-1 Δόξα Βύρωνα -Πανσερραϊκός 2-1 Νάουσα -Εθνικός 1-1 Ρέθυμνο -Δόξα Δράμας 3-2 Οι αγώνες Πανιώνιος -Καλαμαριά και Λάρισα-Παναιτωλικός θα γίνουν αύριο. Στη βαθμολογία προηγείται με 40 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο ο Πανιώνιος και ακολουθούν οι Εθνικός με 38, Παναργειακός 37 και Δόξα Βύρωνα με 36.

Στους αγώνες για την 20-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` εθνικής,στον Νότιο Ομιλο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα - Εθνικός Αστέρας 4-1 Αιολικός -Μαρκό 2-1 Αγιος Νικόλαος -Ιάλυσος 1-0 Κέρκυρα -Ναύπακτος 2-2 Εργοτέλης -Βαρβασιακός 5-0 Πάτρα -Ηρόδοτος 1-1 Ηλυσιακός -Παναιγιάλειος 0-0 Αιγάλεω -Κόρινθος 1- 1 Ενωση ΡΔ -Ατρόμητος 1-0 Στην βαθμολογία προηγείται η Καλλιθέα με 40 βαθμούς, έναντι 37 του Εθνικού Αστέρα και 36 του Αιολικού.

Για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Μπάσκετ ο Ολυμπιακός νίκησε το Σπόρτινγκ με 76-68 και ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο με 78-68.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 267,42 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,09, λίρα Κύπρου προς 529,98, γαλλικό φράγκο προς 46,93, ελβετικό φράγκο προς 181,35, γερμανικό μάρκο προς 158,52,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,03, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,78 και την ECU προς 307,59 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά Βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα Βόρεια θα κυμανθεί 2 με 15 βαθμούς,στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 4 με 17 και στα νησιά 8 με 16 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις,πρόσκαιρα αυξημένες,ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 7 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 23 February 1997 - 19:20:19 UTC