Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμφωνία Μπερίσα- Αντιπολίτευσης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πρόωρες εκλογές.

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η απεργία των καθηγητών.

Αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό.

Νέα συνάντηση θα έχουν αυτή την εβδομάδα οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ.

Σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής φυλακών Βόλου και δύο φύλακες για την απόδραση ανήλικων κρατουμένων.

Την πέμπτη θέση του πίνακα των μεταλλίων κατέλαβε η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι εξεγερθέντες στο Νότο της Αλβανίας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθές ανάμεσα στον Πρόεδρο, Σαλί Μπερίσα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και διεξαγωγής εκλογών τον Ιούνιο. Με τη συμφωνία, δίδεται περιθώριο μιας εβδομάδας στους εξεγερθέντες για να παραδώσουν τα όπλα τους. Σήμερα ο πρόεδρος Μπερίσα και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν νέο κύκλο διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Μπερίσα με τον οποίο επικοινώνησε οτι η Ελλάδα θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια του αλβανικού λαού για την προόδο, την ανάπτυξη και τη Δημοκρατία.

Καθοριστική για τη συνέχιση ή μη της απεργίας των καθηγητών θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Αύριο θα συνέλθουν οι γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών για να αποφασίσουν επι της πρότασης της ΟΛΜΕ και μεθαύριο Τετάρτη ηΟλομέλεια των πρόεδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών.Την ίδια μέρα θα εκδικαστούν στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου οι αιτήσεις τεσσάρων γονέων μαθητών που ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΛΜΕ.

Αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του αναπληρωτή ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ του ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϊσέλ, του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Αύριο αναμένεται στην Κύπρο και ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος θα επιχειρήσει να σμικρύνει τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανοιχτά είναι σήμερα, Καθαρή Δευτέρα, το πρωί τα καταστήματα των τροφίμων. Το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνει την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι καταναλωτές στα οστρακοειδή και στα άλλα είδη που αποτελούν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας.

Νέα συνάντηση για το καταστατικό, θα έχουν, κατά πάσα πιθανότητα μεθαύριο Τετάρτη, οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία κατάθεσης εγγράφως των υποψηφιοτήτων που πρέπει να φέρουν την υπογραφή τουλάχιστον 50 συνέδρων.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο διευθυντής των φυλακών του Βόλου και δύο φύλακες για την απόδραση των 43 ανήλικων Αλβανών κρατουμένων. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό των 34 που διαφεύγουν τη σύλληψη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πέμπτη θέση του πίνακα των μεταλλίων κατέλαβε η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ολοκληρώθηκε στο Παρίσι. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Κατερίνα Κόφφα στα 200 μέτρα και ο Χάρης Παπαδιάς στα 60 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Λάμπρος Παπακώστας,στο ύψος.

Οδυνηρή ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Νεάπολη από τον Ιωνικό με 3-1. Ο Ολυμπιακός που νίκησε την Παναχαϊκή,έχει τώρα 58 βαθμούς, έναντι 51 των``πρασίνων`` και 49 της ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Αθηναϊκό.

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή επιτυχία της και να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, αφού στον τελικό έχασε από την Ιταλική Κούνεο με 3-0.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,58 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,62, λίρα Κύπρου προς 533,32, γαλλικό φράγκο προς 47,15, ελβετικό φράγκο προς 184,29, γερμανικό μάρκο προς 159,00,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 224,71 και την ECU προς 309,15 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.Στα Ανατολικά και Νότια προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά απο το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο μείον 2 εως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 2 εως 12 και στα νησιά απο 6 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Βροχή, με χιόνι στα γύρω ορεινά, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 12 και απο 2 εως 8 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 10 March 1997 - 8:02:53 UTC