Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη-αστραπή στα Σκόπια και στο Βελιγράδι,πραγματοποιεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αρνείται να παραιτηθεί ο Σαλί Μπερίσα ενω εκπνέει αύριο το τελεσίγραφο που του έστειλαν οι εξεγερθέντες του νότου.

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα της Παρασκευής η πρώτη ψηφοφορία στο Συνέδριο της ΝΔ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της.

Τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές.

Κόλαφος για την Τουρκία η έκθεση της Οργάνωσης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ``Χιούμαν Ράϊτς Γουότς``.

Αγχος για πρόκριση στην ΑΕΚ για τον αγώνα της με την Παρί Σεν Ζερμέν.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίσκεψη - αστραπή στα Σκόπια και στο Βελιγράδι,στο πλαίσιο των ελληνικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση της βαλκανικής κρίσης, πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών,Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο Αργυρόκαστρο μεταβαίνει σήμερα ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Μπασκίμ Φίνο για συνομιλίες με τους ηγέτες των εξεγερμένων πολιτών, ενω θα συναντηθεί στην ίδια πόλη και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη. Χθές ο Σαλί Μπερίσα εμφανίσθηκε κατηγορηματικός κατά τη συνάντηση που ειχε με αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ ότι θα παραιτηθεί μόνο εάν το Δημοκρατικό Κόμμα χάσει τις εκλογές. Στο μεταξύ, εκπνέει σε ενα 24ωρο το τελεσίγραφο,που έστειλαν στον Μπερίσα οι εξεγερθέντες του νότου. Σήμερα η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φάτος Νάνο, ενώ ανθρωπιστική βοήθεια του Δήμου Αθηναίων, αποστέλεται σήμερα στους Αγίους Σαράντα.

Η βαλκανική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι το εργαλείο, που μπορεί να συμβάλλει στα Βαλκάνια της σταθερότητας, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Σημίτης θα πραγματοποιήσει απο αύριο διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας, για διμερή θέματα,αλλα και για την κατάσταση στη Βαλκανική.

Αλλεπάλληλες διεργασίες και διαβουλεύσεις διεξάγονται στο παρασκήνιο δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔ. Τα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος αποτιμούν τις δυνάμεις τους και αναζητούν συμμαχίες για το δεύτερο γύρο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποφάσισε η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου να αρχίσει την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί στις 5.30 το απόγευμα ενώ υπολογίζεται ότι το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 8 το βράδυ. Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος - πράγμα που θεωρείται πιθανό- η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας εχει προγραμματίσει για σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενω χθες ανακοίνωσε τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών. Η ΟΛΜΕ προτείνει κατάργηση των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 20 Ιουνίου και περικοπή της ύλης των γενικών εξετάσεων. Επίσης, προτείνει να μη γίνουν μαθήματα τα Σάββατα και η ύλη στις δύο πρώτες τάξεις, Γυμνασίου και Λυκείου, να αναπληρωθεί στις δύο πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς.

Κόλαφος για την Τουρκία είναι και η φετινή έκθεση της Οργάνωσης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,``Χιούμαν Ράϊτς Γουότς``,στην οποία περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα βασανιστήρια τα οποία εφαρμόζονται εναντίον ακόμη και γυναικών και ανηλίκων, απο την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας. Η οργάνωση καλεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να καταδικάσει την Τουρκία και να επιβάλει ποινές όπως του αποκλεισμού της απο την Ευρωπαϊκή Συνέλευση και απο την Ευρωπαϊκή Ενωση.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το άγχος της πρόκρισης που θα έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ, φαίνεται ότι είναι το μοναδικό σημείο που φοβίζει τον προπονητή της ``Ενωσης``, Πέτρος Ραβούσης, ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στη Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Στο μεταξύ με επιθετικό προσανατολισμό αναμένεται να ξεκινήσει η ΑΕΚ το παιχνίδι κόντρα στην Παρί, αφού ο Πέτρος Ραβούσης σκέπτεται να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Χρήστο Κωστή.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,73, γαλλικό φράγκο προς 47,33, λίρα Αγγλίας προς 427,65, ελβετικό φράγκο προς 185,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,57, τη λίρα Κύπρου προς 531,58 και την ECU προς 309,04 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και ασθενείς βροχές τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στ'ανατολικά βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -2 εως 13 βαθμούς, στα δυτικά απο 2 εως 16 και στην υπόλοιπη χώρα απο 4 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 14 και απο 1 εως 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 19 March 1997 - 9:00:30 UTC