Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα,Ελλάδα,19/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντονη ελληνική διπλωματική κινητικότητα στα Βαλκάνια. Ξαφνική επίσκεψη του Θεόδωρου Πάγκαλου σε Σκόπια και Βελιγράδι. Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη νότια Αλβανία ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Εκρυθμη η κατάσταση στην Αλβανία, 14 νεκροί το τελευταίο 24ωρο. Απορρίπτει η κυβέρνηση Φίνο το τελεσίγραφο των εξεγερμένων για παραίτηση Μπερίσα.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, που αναζητά τη χρυσή τομή για αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.

Στο ρυθμό της κρίσιμης ψηφοφορίας της Παρασκευής κινούνται οι εσωκομματικές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία.

Σαφάρι ξεκινά από τον Απρίλιο η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αισιόδοξη έφθασε στην Αθήνα η αποστολή της Παρί Σεν Ζερμέν για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ.

Κακοκαιρία αύριο σ'όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Μέχρι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 19 βαθμούς. Στους 16 η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 12 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη διπλωματική δραστηριότητα αναπτύσσει η Ελλάδα στο χώρο των Βαλκανίων.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μετέβη ξαφνικά στα Σκόπια και το Βελιγράδι και είχε συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών, όπου συζητήθηκαν κυρίως οι εξελίξεις στην Αλβανία και οι παρενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν στη Βαλκανική.Την επίσκεψη Πάγκαλου στα Σκόπια σχολίασε η ΝΔ, που ζητά από την κυβέρνηση πειστικές εξηγήσεις, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι ο ελληνικός λαός σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί τετελεσμένα.

Την ίδια ώρα ο Γιάννος Κρανιδιώτης ολοκλήρωνε την επισκεψή του στη Νότιο Αλβανία,όπου είχε συνομιλίες με εκπροσώπους των εξεγερμένων και των τοπικών αρχών,αλλά δεν συναντήθηκε τελικά με τον Μπασκίμ Φίνο. Η κυβέρνηση απέδωσε σε παρεξήγηση το αλβανικό διάβημα για την επίσκεψη Κρανιδιώτη, σημειώνοντας ότι ήταν σε γνώση της αλβανικής κυβέρνησης και ακολουθήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες.Ο Μιλτιάδης Εβερτ με επιστολές του σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, σημειώνει ότι η κρίση στην Αλβανία δεν μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή των συνόρων.

Η κατάσταση στην Αλβανία παραμένει έκρυθμη.Η κυβέρνηση απέρριψε το τελεσίγραφο των εξεγερμένων για παραίτηση του Σαλί Μπερίσα,ενώ το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και το κύμα λεηλασιών συνεχίζεται.Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπισθεί το κύμα προσφύγων από την Αλβανία.Υπολογίζεται ότι πάνω από δέκα χιλιάδες Αλβανοί έχουν φθάσει από τις 13 Μαρτίου στα ιταλικά λιμάνια,με κάθε μέσο,ακόμη και με πολεμικά αεροσκάφη και πλοία.

Τη χρυσή τομή για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης,αναζητά το υπουργείο παιδείας,όπου πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις.Το μόνο σημείο συμφωνίας ΟΛΜΕ και υπουργείου, είναι η ημερομηνία έναρξης των γενικών εξετάσεων,στις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες,το υπουργείο αναζητά νομική φόρμουλα για τη ματαίωση των φετινών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.Οι καθηγητές έκαναν πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε καταχρηστική την απεργία τους.

Στο ρυθμό της κρίσιμης ψηφοφορίας της Παρασκευής για την εκλογή του νέου προέδρου,κινούνται οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ, και οι τέσσερις υποψήφιοι εντείνουν τις προσπαθειές τους για προσέλκυση των συνέδρων.Ο Μιλτιάδης Εβερτ συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη και συνέδρους,ο Γιώργος Σουφλιάς μίλησε στη Νομική και εμφανίσθηκε βέβαιος νικητής,ο Κώστας Καραμανλής περιοδεύει στην Κρήτη και ο Βύρων Πολύδωρας έχει συναντήσεις με μέλη του κόμματος.

Νέο σαφάρι ξεκινούν από τον Απρίλιο οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών, σε μια προσπάθεια να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Ετσι θα γίνουν έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης,καλλιτέχνες,γιατρούς, μηχανικούς, καθώς και στο κύκλωμα διακίνησης καυσίμων,τσιγάρων και ποτών.Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα επεκταθούν σε άλλες περιοχές της χώρας.Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι η αποστολή της Παρί Σεν Ζερμέν, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού αγώνα με την ΑΕΚ, που θα γίνει στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας για τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων. Οι Γάλλοι που έφθασαν στο Ανατολικό αεροδρόμιο στις τρεις το μεσημέρι με πτήση τσάρτερ, εμφανίσθηκαν συγκρατημένοι σχετικά με την έκβαση του αυριανού αγώνα, αφού όπως είπαν οι περισσότεροι, πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Πέτρος Ραβούσης σε συνέντευξη τύπου, ζήτησε από τους φιλάθλους της Ενωσης να μην αγχώσουν τους παίκτες, ζητώντας τους ένα γρήγορο γκολ και πρόσθεσε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση, χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια.Τέλος,είπε πως η ΑΕΚ θα παίξει συντηρητικά και θα προσπαθήσει να μη δώσει στους αντιπάλους την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν τις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Σε αγώνες της 25ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παπάγου-ΠΑΟΚ 67-78 Ολυμπιακός-Πειραϊκός 85-58 Αρης-Λάρισα 74-57 ΒΑΟ- Πανιώνιος 81-98 Σπόρτιγκ-ΑΕΚ 60-74 Απόλλων Π.- Περιστέρι 94-82

Οι ημιτελικοί αγώνες βόλλευ του κυπέλλου Ελλάδας, διεξάγονται αυτή την ώρα. Από τις 6.00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Κτησιφώντα Παιανίας και στις 7.30 ο Αρης αντιμετωπίζει την Ορεστειάδα. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 29 του μηνός στη Λαμία αν προκριθεί ο Αρης, ή στη Θεσσαλονίκη αν προκριθεί η Ορεστειάδα.

Σε αγώνες για την 24η ημέρα του Νοτίου ομίλου για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αγιος Νικόλαος - Ενωση Ρόδου/Διαγόρα 2-1 Εθνικός Αστέρας - Ηρόδοτος 3-1 Αιολικός - Ατρόμητος 3-0 Κέρκυρα - Αιγάλεω 2-0 Καλλιθέα - Ηλυσιακός 1-1 Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 27 Μαρτίου. Ετσι τώρα προηγείται η Καλλιθέα με 47 βαθμούς και ακολουθούν Εθνικός Αστέρας 44, Αιολικός 43, Ιάλυσος 37 (23 αγ.), Ναυπακτιακός Αστέρας 36 (23 αγ.).

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,68, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 428,58, ελβετικό φράγκο προς 185,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,19, τη λίρα Κύπρου προς 532,71 και την ECU προς 309,10 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με νεφώσεις βροχές και καταιγίδες,ενώ θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από αργά τη νύχτα θ'αρχίσει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις. Από το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 μέχρι 13 βαθμούς, στα δυτικά 10 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή και πιθανή καταιγίδα, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 16 και 8 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 19 March 1997 - 19:09:16 UTC