Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,11/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Σημίτη - Ερμπακάν, στις Βρυξέλλες, δηλώνει η κυβέρνηση. Ναι, υπό προϋποθέσεις στο διάλογο με την Τουρκία, τονίζει ο Κώστας Καραμανλής.
- Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος. Δεν υπάρχει πρόθεση να θιγούν κεκτημένα, δηλώνει η κυβέρνηση. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.Δεν θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι,ΙΚΑ,ΤΣΑ και ΕΛΤΑ.
- Αναπαράσταση στις τρεις από τις πέντε δολοφονίες του, έκανε ο Δημήτρης Βακρινός, που εμφανίστηκε ψύχραιμος και κυνικός.
- Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αλβανία, εξέφρασε ο Γεράσιμος Αρσένης.
- Στελέχη από όλες τις τάσεις απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.
- Αλλοι δυο νέοι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ηρωίνης.
- Περίπου 1.200 φορολογικές παραβάσεις κατέγραψαν οι φοροκομάντος στην παρθενική τους εξόρμηση σε όλη τη χώρα.
- Αθωώθηκαν τα 17 μέλη της Γκριν Πις που κατηγορούντο για τη διαμαρτυρία τους έξω από τα διϋλιστήρια της Μότορ - Οϊλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Σημίτη - Ερμπακάν, στις Βρυξέλλες, δηλώνει η κυβέρνηση. Ναι, υπό προϋποθέσεις στο διάλογο με την Τουρκία, τονίζει ο Κώστας Καραμανλής.

Η κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες περί προγραμματισμένης συνάντησης του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Τούρκου ομολόγου του Νετζμεντίν Ερμπακάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη τέτοια συνάντηση, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει ανταλλαγή χαιρετισμών ή και απόψεων, γεγονός που όπως είπε, δεν αποτελεί συνάντηση με προγραμματισμένη ατζέντα θεμάτων. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της, λέγοντας παράλληλα ότι το κόμμα του δεν είναι αντίθετο στο διάλογο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Αγκυρα θα σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση,εξυπηρετώντας σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, προχωρεί παρασκηνιακά και με διαρροές σε νέο διάλογο εφόλης της ύλης με την Αγκυρα, διατύπωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος. Δεν υπάρχει πρόθεση να θιγούν κεκτημένα, δηλώνει η κυβέρνηση. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.Δεν θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι,ΙΚΑ,ΤΣΑ και ΕΛΤΑ.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος, ενώ τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα αποστείλει στους κοινωνικούς εταίρους τις θέσεις της. Το θέμα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ο κ.Ρέππας είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση να καταργηθούν τα κεκτημένα των εργαζομένων. Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον κοινωνικό διάλογο προκλαλεσαν αντιδράσεις σε κόμματα και συνδικάτα. Την πρώτη απάντηση θα δώσουν οι συνταξιούχοι με συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη, ενώ οι οργανώσεις των συνταξιούχων ΙΚΑ,ΤΣΑ και ΕΛΤΑ, ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στον κοινωνικό διάλογο.

Αναπαράσταση στις τρεις από τις πέντε δολοφονίες του, έκανε ο Δημήτρης Βακρινός, που εμφανίστηκε ψύχραιμος και κυνικός.

Ατάραχος και κυνικός ήταν ο 35χρονος ταξιτζής Δημήτρης Βακρινός, στην αναπαράσταση της δολοφονίας των αδελφών Σπυρόπουλου, που έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μενίδι. Ο Βακρινός, που κατηγορείται για πέντε δολοφονίες και δέκα απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστειών, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα δυο αδέλφια. Μετά την αναπαράσταση, που έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό τις αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής, ο Βακρινός οδηγήθηκε στο Λουτράκι για την αναπαράσταση της δολοφονίας του ταξιτζή Θανάση Ανδρεάδη, πατέρα τριών παιδιών. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αλβανία, εξέφρασε ο Γεράσιμος Αρσένης.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αλβανία, που πηγάζει από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί στη γείτονα χώρα, κανένας θεσμός, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Για την ελληνική αποστολή, ο κ.Αρσένης, είπε, ότι η χώρα μας ανταποκρίνεται πάντα στις διεθνείς υποχρεώσεις της. Στην Αλβανία βρίσκεται ήδη μικρή δύναμη ελληνών αξιμωατικών για να προετοιμάσει την άφιξη και εγκατάσταση του ελληνικού τάγματος το οποίο θα μετέχει στην πολυεθνική δύναμη.Την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση για την αποστολή της ελληνικής δύναμης.

Στελέχη από όλες τις τάσεις απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Στελέχη απ'όλες τις πλευρές απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή. Εξελέγησαν με σειρά ψήφων οι Αχιλλέας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Φάνη-Πάλλη Πετραλιά. Απο τα μή Κοινοβουλευτικά στελέχη εξελήγησαν οι: Λευτέρης Ζαγορίτης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Βριδαίας Κυριάκος, Σπυροπούλου Μερόπη, Κατσιγιάννης Δήμος, Κούρτης Θωμάς και Μελισσάρης Νίκος 33.

Αλλοι δυο νέοι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ηρωίνης.

Αλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή του από ναρκωτικά το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον 24χρονο Θανάση Ματζαβίνο,που βρέθηκε νεκρός σε άλσος, κοντά στο κέντρο υγείας των Μεγάρων και για ένα άτομο περιπου 30 ετών, μάλλον αλλοδαπό, αγνώστων στοιχείων, που βρέθηκε νεκρός σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στο Θησείο.Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι από ναρκωτικά.

Περίπου 1.200 φορολογικές παραβάσεις κατέγραψαν οι φοροκομάντος στην παρθενική τους εξόρμηση σε όλη τη χώρα.

Τουλάχιστον 1.200 φορολογικές παραβάσεις κατέγραψαν τα στελέχη του νέου Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην παρθενική τους εξόρμηση. Ελεγχοι έγιναν κυρίως σε εταιρίες καυσίμων, σε διακίνηση εμπορευμάτων, σε ελεύθερους επαγγελματίες και στην απόδοση του ΦΠΑ. Δέκα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, γιατί εντοπίστηκαν να κάνουν φοροδιαφυγή και από αυτούς ο ένας καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών.

Αθωώθηκαν τα 17 μέλη της Γκριν Πις που κατηγορούντο για τη διαμαρτυρία τους έξω από τα διϋλιστήρια της Μότορ - Οϊλ.

Αθωώθηκαν από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Κορίνθου, τα δεκαεπτά μέλη της Γκρηνπίς, τα οποία συνελήφθησαν τον περασμένο Μάιο, όταν κατέλαβαν συμβολικά το διυλιστήριο της Μότορ Οϊλ, διαμαρτυρόμενα για τη μόλυνση, που προκαλούσε στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά την επιλογή της Αθήνας ως μια από τις πέντε φιναλίστ που το Σεπτέμβριο στη Λοζάνη θα διεκδικήσουν το χρίσμα ανάληψης των Αγώνων του 2004, η διεύθυνση του Αθήνα 2004, στο Ιντερνέτ, ανανεώθηκε.Το νέο site της επιτροπής διεκδίκησης το οποίο αποτελείται αποτελείται από τέσσερις ενότητες και 650 σελίδες.Η πρώτη προβάλλει τις ενέργειες της επιτροπής δικδίκησης και τη θετική ανταπόκριση φορέων και Πολιτών για την ανάληψη των Αγώνων. Στη δεύτερη παρουσιάζεται η εξέλιξη στα αθλητικά έργα και την υποδομή. Στην τρίτη ενότητα προβάλλεται η αρχαία Ολυμπιακή ιστορία με προεκτάσεις στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου στην κλασσική διαδρομή και την παγκόσμια Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία. Τέλος η τέταρτη ενότητα έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Στην ενότητα αυτή στελέχη του 2004 θα απαντούν σε ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν οι χρήστες του δικτύου μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σοβαρότερος από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί είναι ο τραυματισμός του διεθνή αμυντικού του Παναθηναϊκού, Γιάννη Καλιτζάκη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν σήμερα διαπίστωσαν ότι ο αρχηγός των πρασίνων έπαθε θλάση δικεφάλου στη χθεσινή προπόνηση. Ετσι η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο στάδιο Κατραϊσκάκη, θα πρέπει να αποκλειστεί.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,65, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 446,94, ελβετικό φράγκο προς 187,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,18, τη λίρα Κύπρου προς 538,39 και την ECU προς 311,82 δραχμές.

Με οριακή άνοδο 0,14% έκλεισε ο γενικός δεικτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1421,03 μονάδες ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 1,82%. Η αξια των συναλλαγών έφθασε στα 15 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,14%, Ασφάλειες άνοδος 0,50%, Λήζινγκ πτώση 8,70%, που οφείλεται στην αποκοπή μερίσματος 650 δρχ. απο τις μετοχές της Αλφα Λήζινγκ, Επενδύσεις πτώση 2, 36%, Κατασκευές άνοδος 0,27%, Βιομηχανίες άνοδος 0,61%, Διάφορες πτώση 0, 11%, Συμμετοχών πτώση 0,23%. Με υποχώρηση 0,27% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις και βροχές στα βορειοδυτικά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία που θα σημειώσει άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα 6 με 19 και στα νησιά 10 με 18 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 19 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το απόγευμα και το θερμόμετρο θα δείξει 6 με 15.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 12 April 1997 - 0:18:26 UTC