Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε συμφωνία κατέληξε η διοίκηση των τραπεζών και της ΟΤΟΕ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.
- Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η συζήτηση για τον Κοινωνικό Διάλογο. Αντιδρούν οι συνταξιούχοι.Τις επίσημες προτάσεις αναμένει η ΓΣΕΕ.
- Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Δημήτρης Βακρινός, ο οποίος κατηγορείται για πέντε δολοφονίες,έξι απόπειρες και ληστείες.
- Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επιθεωρήσει αύριο στη Θεσσαλονίκη την ελληνική μονάδα που θα συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.
- Ικανοποιητική κρίνει η κυβέρνηση την πορεία απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.
- Με κείμενό τους 94 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται στην προστασία της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Αθωώθηκαν απο δικαστήριο της Κορίνθου τα 17 μέλη της "Γκρίν Πίς" τα οποία κατέλαβαν συμβολικά τα διυλιστήρια της "Μότορ Οϊλ".
- Συναυλία δίνει απόψε στα Σκόπια ο Μίκης Θεοδωράκης, όπου θα παρουσιάσει το έργο "Ζορμπάς".

[02] AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της 29ης αγωνιστικής ημέρας για το ποδόσφαιρο.
- Διεξάγονται το βράδυ οι αγώνες για το φάϊναλ-φόρ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.
- Τον Ηρακλη αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο για την πρώτη φάση των πλέϊ όφ στο μπάσκετ.
- Τον δεύτερο ημιτελικό αγώνα για τα πλεϊ όφ της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ δίνουν στις 18.30 η Ορεστιάδα και ο Ολυμπιακός

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε συμφωνία κατέληξε η διοίκηση των τραπεζών και της ΟΤΟΕ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σε συμφωνία κατέληξαν χθές το βράδυ η διοίκηση των τραπεζών και η ΟΤΟΕ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας,η οποία θα είναι διετούς διάρκειας.Συμφωνήθηκε να καταβληθούν στους τραπεζοϋπαλλήλους αυξήσεις σε πέντε δόσεις που θα φθάνουν συνολικά στο 10,5%. Απο το Νοέμβριο του 1998 ο μισθός του νεοπροσληφθέντος υπαλλήλου θα φθάσει στις 195.000.

Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η συζήτηση για τον Κοινωνικό Διάλογο. Αντιδρούν οι συνταξιούχοι.Τις επίσημες προτάσεις αναμένει η ΓΣΕΕ.

Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η συζήτηση για τον Κοινωνικό Διάλογο και το Ασφαλιστικό,ενώ τη Δευτέρα αποστέλλονται στους κοινωνικούς εταίρους οι θέσεις της κυβέρνησης για τα θέματα αυτά. Ηδη, την αντίδρασή τους εξεδήλωσαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ,ΤΣΑ, και ΕΛΤΑ οι οποίοι δήλωσαν οτι δεν θα μετάσχουν στο διάλογο και εξήγγειλαν συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη.Τις επίσημες προτάσεις της κυβέρνησης αναμένει η ΓΣΕΕ για να προτείνει τη δική της θεματολογία και μεθοδολογία του διαλόγου.Ο υπουργός Εργασίας,δήλωσε οτι δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις,ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε οτι όλα τα θέματα είναι ανοιχτά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει απόφαση για κατάργηση των κεκτημένων.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Δημήτρης Βακρινός, ο οποίος κατηγορείται για πέντε δολοφονίες,έξι απόπειρες και ληστείες.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 35χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Βακρινός,ο οποίος κατηγορείται για πέντε ανθρωποκτονίες, άλλες έξι απόπειρες και ληστείες.Χθές, εμφανίστηκε ψύχραιμος και κυνικός κατά τη διάρκεια αναπαράστασης στο Μενίδι, όπου σκότωσε τα δύο αδέλφια Σπυροπούλου και στο Λουτράκι, τον ιδιοκτήτη ταξί Θεόδωρο Ανδρεάδη.

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας ,στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής δήλωσε οτι το κόμμα του δεν είναι καταρχήν αντίθετο στο διάλογο υπο την προϋπόθεση όμως οτι η Τουρκία θα επιδείξει το σεβασμό της στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επιθεωρήσει αύριο στη Θεσσαλονίκη την ελληνική μονάδα που θα συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.

Στη Σάντα Θεσσαλονίκης θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να επιθεωρήσει την ελληνική μονάδα,που θα συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.Ηδη, στα Τίρανα έχει μεταβεί ομάδα Ελλήνων αξιωματικών για να προετοιμάσει την υποδοχή των Ελλήνων στρατιωτών,ενώ χθές έφθασαν οι πρώτοι Ιταλοί στρατιώτες.

Ικανοποιητική κρίνει η κυβέρνηση την πορεία απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.

Ικανοποιητική κρίνει η κυβέρνηση την πορεία απορρόφησης των κοινοτικών πόρων,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,ο οποίος είπε οτι το πρώτο τρίμηνο του 1997 υπάρχει αύξηση της απορροφητικότητας κατά 55% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.Πρόσθεσε οτι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα, μεταξύ των 15,ως προς τη δέσμευση χρηματικών ποσών απο τον κοινοτικό προϋπολογισμό και τέταρτη σε εισροές.

Με κείμενό τους 94 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται στην προστασία της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ενενήντα τέσσερις βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο, στο οποίο σημειώνουν οτι σειρά ενεργειών, δηλώσεων και σκηνών προσβάλουν τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και προκαλούν αισθήματα οδύνης και αγανάκτησης.Τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ, προστίθεται στη δήλωση,έχουν υποχρέωση να προβούν σε κάθε ενέργεια που θα αποβλέπει στην άμεση διακοπή απαράδεκτων εκδηλώσεων.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι είναι ένα κείμενο,που στοχεύει στην προστασία της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου,το οποίο θα υπέγραφαν 10 εκατομμύρια Ελληνες.

Αθωώθηκαν απο δικαστήριο της Κορίνθου τα 17 μέλη της "Γκρίν Πίς" τα οποία κατέλαβαν συμβολικά τα διυλιστήρια της "Μότορ Οϊλ".

Αθωώθηκαν απο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου τα 17 μέλη της "Γκρίν Πίς", τα οποία συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν κατέλαβαν συμβολικά τα διυλιστήρια της "Μότορ Οϊλ" και διαμαρτυρήθηκαν για τη θαλάσσια ρύπανση,που προκαλούν.

Συναυλία δίνει απόψε στα Σκόπια ο Μίκης Θεοδωράκης, όπου θα παρουσιάσει το έργο "Ζορμπάς".

Συναυλία δίνει απόψε στα Σκόπια ο Μίκης Θεοδωράκης στο Εθνική Θέατρο,όπου θα παρουσιάσει το έργο "Ζορμπάς".Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση ως πολιτικό γεγονός και πρόσθεσε οτι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της 29ης αγωνιστικής ημέρας για το ποδόσφαιρο.

Με τον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της 29ης αγωνιστικής ημέρας για το ποδόσφαιρο της Α' εθνικής κατηγορίας.Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 5 και θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση του "Σούπερ Σπόρ".

Διεξάγονται το βράδυ οι αγώνες για το φάϊναλ-φόρ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.

Διεξάγονται το βράδυ οι αγώνες για το φάϊναλ-φόρ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.Στις 18.40 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Απόλλων Πατρών και στις 21.15 ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ. Και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν απο την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ. Οι νικητές θα παίξουν αύριο στον τελικό και οι ηττημένοι για την τρίτη θέση.

Τον Ηρακλη αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο για την πρώτη φάση των πλέϊ όφ στο μπάσκετ.

Στις 5 το απόγευμα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο Αλεξάνδρειο τον Ηρακλή για την πρώτη φάση των πλέϊ όφ στο μπάσκετ.Οι ομάδες έχουν απο μία νίκη και η νικήτρια θα προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Τον δεύτερο ημιτελικό αγώνα για τα πλεϊ όφ της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ δίνουν στις 18.30 η Ορεστιάδα και ο Ολυμπιακός

Τον δεύτερο ημιτελικό αγώνα για τα πλεϊ όφ της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ δίνουν στις 18.30 η Ορεστιάδα και ο Ολυμπιακός.Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απο την ΕΤ-1.Η Ορεστιάδα προηγείται με 2-1 και θέλει άλλη μια νίκη για να προκριθεί στον τελικό.Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα γίνει και τρίτο μάτς τη Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,65, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 446,94, ελβετικό φράγκο προς 187,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,18, τη λίρα Κύπρου προς 538,39 και την ECU προς 311,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις και τοπικες βροχές στα βορειοδυτικά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία που θα σημειώσει άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα 6 με 20 και στα νησιά 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει σήμερα η Αθήνα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει μετά το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς.Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση,ενώ απο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 12 April 1997 - 13:36:14 UTC