Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ευρεία σύσκεψη για τα ελληνοτουρκικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνάντηση Παπανδρέου - Οϊμέν στη Μάλτα. Απορρίπτει η Αθήνα επίλυση - πακέτο ελληνοτουρκικών και Κυπριακού.
- Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχει αναπτυχθεί όλη η ελληνική δύναμη στην Αλβανία. Αύριο αναμένεται ο δεύτερος λόχος.
- Θετική η πορεία της οικονομίας, εκτιμά το ΙΟΒΕ, που κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου για το ασφαλιστικό.
- Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις σχετικά με τον κοινωνικό διάλογο. Δεν υπάρχουν τετελεσμένα και προειλημμένες αποφάσεις, δηλώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
- Νέες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων.
- Κάβανο ή Νεγρεπόντε, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.
- Ο τελευταίος αρχηγός, ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Λιάνη, που αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου.
- Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα αεροδρόμια, δήλωνει ο υπουργός Μεταφορών.
- Εγκλημα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Φανοποιός σκοτώνει το συνεταίρο του για οικονομικούς λόγους.
- Στην Καβάλα χτύπησε αυτή τη φορά η ηρωίνη, με θύμα 27χρονο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη για τα ελληνοτουρκικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνάντηση Παπανδρέου - Οϊμέν στη Μάλτα. Απορρίπτει η Αθήνα επίλυση - πακέτο ελληνοτουρκικών και Κυπριακού.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά,ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήσεων του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη.Η Αθήνα πάντως δεν φαίνεται να συμμερίζεται απόλυτα τη θέση της Ολλανδικής Προεδρίας,η οποία μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Οϊμέν στη Μάλτα, έσπευσε να κάνει λόγο για άρση του αδιεξόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Η κυβέρνηση δήλωσε ότι πρόκειται για συζητήσεις και όχι για ουσιαστικό διάλογο,ενώ απέρριψε την αμερικανική πρόταση για λύση πακέτο ελληνοτουρκικών και Κυπριακού.

Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχει αναπτυχθεί όλη η ελληνική δύναμη στην Αλβανία. Αύριο αναμένεται ο δεύτερος λόχος.

Πέντε χιλιόμετρα νοτίως των Τιράνων στρατοπέδευσε ο πρώτος λόχος του ελληνικού τάγματος, που συμμετέχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία. Ο δεύτερος λόχος, μαζί με τον εξοπλισμό της ελληνικής δύναμης, βρίσκεται εν πλω, με το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ, το οποίο αναμένεται στο λιμάνι της Αυλώνας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ολόκληρη η ελληνική δύναμη θα έχει αναπτυχθεί στην Αλβανία, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.

Θετική η πορεία της οικονομίας, εκτιμά το ΙΟΒΕ, που κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου για το ασφαλιστικό.

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία διανύει μια ευνοϊκή φάση, διατυπώνει το ΙΟΒΕ στην τετραμηνιαία εκθεσή του.Το ΙΟΒΕ διαπιστώνει βελτίωση των βασικών μεγεθών της οικονομίας και προβλέπει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης πάνω από 3% το 1997.Ταυτόχρονα, κρίνει ανησυχητικό το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, διαπιστώνει ελάχιστη ή μηδενική συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και κρούει τέλος τον κώδωνα του κινδύνου για το ασφαλιστικό.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις σχετικά με τον κοινωνικό διάλογο. Δεν υπάρχουν τετελεσμένα και προειλημμένες αποφάσεις, δηλώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις που καταγράφονται από συνδικάτα, εργοδότες και πολιτικά κόμματα, στις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κοινωνικό διάλογο. Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα και προειλημένες αποφάσεις στον κοινωνικό διάλογο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, έθεσε το πλαίσιο ενός ειλικρινούς και αποτελεσματικού διαλόγου.Οι συνταξιούχοι,οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν στον κοινωνικό διάλογο,έκαναν συλλαλητήριο στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Νέες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων.

Ενα λυόμενο κτίσμα που χρησιμοποιείτο απο τη εταιρία δομικών υλικών και μία μάντρα μαρμαράδικου, γκρέμισαν σήμερα τα συνεργεία κατεδάφισης αυθαιρέτων της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.Οι υπεύθυνοι των κατεδαφίσεων έδωσαν προθεσμία λίγων ημερών στον Αδάμ Νικολαϊδη, ιδιοκτήτη βιοτεχνίας που έχει δημιουργήσει αυθαίρετα αποθήκες και υπόστεγα, έκτασης 400 τετραγωνικών μέτρων στο Δήμο Αχαρνών. Το κράτος θα παρέμβει όπου υπάρχουν αυθαιρεσίες, προειδοποίησε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Φράγκος και τόνισε ότι τα συνεργεία θα επανέλθουν για να γκρεμίσουν παράνομα κτίσματα.

Κάβανο ή Νεγρεπόντε, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο Κέρι Κάβανο ή ο Τζον Νεγρεπόντε, ο πρώτος διευθυντής του τμήματος Νότιας Ευρώπης του Στέϊτ Ντηπάρτμεντ και ο δεύτερος διπλωμάτης καριέρας, ελληνικής καταγωγής, παρουσιάζονται από τις έως τώρα ενδείξεις, ως επικρατέστεροι για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, μετά τη συμπλήρωση τριών χρόνων σ' αυτό το πόστο από το Τόμας Νάϊλς, ο οποίος πρόκειται ν'αποχωρήσει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο τελευταίος αρχηγός, ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Λιάνη, που αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο τελευταίος αρχηγός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Λιάνη, που παρουσιάσθηκε και αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου.Ο συγγραφέας καταγράφει τις προσωπικές αναμνήσεις πλάι στον πρώην Πρωθυπουργό και κάνει αναφορά στη γνωριμία και τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη.Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης κρίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους συνεργάτες, πλην του Κώστα Σημίτη,για να μην αποδοθούν στο συγγραφέα προθέσεις παρέμβασης στην πολιτική και κομματική ζωή, που ο ίδιος αποποιείται.

Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα αεροδρόμια, δήλωνει ο υπουργός Μεταφορών.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των εορτών και μετά απ'αυτές, παρείχε ο υπουργός Μεταφορών,με αφορμή τις στάσεις εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Εγκλημα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Φανοποιός σκοτώνει το συνεταίρο του για οικονομικούς λόγους.

Για οικονομικούς λόγους, φανοποιός σκότωσε με σιδερολοστό το συνέταιρό του, μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Δράστης και θύμα συνεπλάκησαν και κάποια στιγμή ο Ευστάθιος Χήναρης, 33 ετών, χτύπησε με σιδερολοστό στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του τον Ιωάννη Σπανό, 52 ετών, επίσης φανοποιό, ο οποίος επέκυψε στα τραύματά του.

Στην Καβάλα χτύπησε αυτή τη φορά η ηρωίνη, με θύμα 27χρονο.

Ενας ακόμη νέος έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αυτή τη φορά στην Καβάλα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κεκρόπουλο, 27 χρόνων, ο οποίος αφού πήρε χάπια υπνοστεντόν, έκανε χρήση ηρωίνης και έπεσε σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθοριστικές αναμετρήσεις διεξάγονται απόψε στο μπάσκετ, για τα προημιτελικά των πλέι-οφς. Στην Πάτρα, ο Απόλλωνας νίκησε τον Ολυμπιακό με 78 - 77 και η πρόκριση θα κριθεί στο παιχνίδι των δύο ομάδων το Σάββατο. Σήμερα, διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο και η συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Με νίκη οι φιλοξενούμενοι περνούν στα ημιτελικά, ενώ αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι, τότε η πρόκριση θα κριθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Αρχίζει σήμερα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε μικτή πισίνα, με τη συμμετοχή και Ελλήνων πρωταθλητών. Στην μάχη ρίχνονται απόψε από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Μαγγανάς στα 200 μέτρα ελεύθερο και η Κάτια Σαρακατσάνη στα 400 μέτρα μικτή. Μέρος των αγώνων θα καλυφθεί απ'ευθείας από το πρώτο κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,56, γαλλικό φράγκο προς 47,44, λίρα Αγγλίας προς 449,03, ελβετικό φράγκο προς 187,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,90, τη λίρα Κύπρου προς 538,35 και την ECU προς 312,05 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1420,51 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,50%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 12,5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,68%, Ασφάλειες άνοδος 2,50%, Λήζινγκ πτώση 0,25%, Επενδύσεις άνοδος 0,71%, Κατασκευές πτώση 1,59%, Βιομηχανίες άνοδος 0,74%, Διάφορες άνοδος 0,92%, Συμμετοχών πτώση 0,78%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 0, 34%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός, καθώς οι λίγες τοπικές βροχές θα περιορισθούν μόνο στα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 17 και στο Αιγαίο 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 17 και μηδέν με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα νότια. Τέλος, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις σ'ολόκληρη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Thursday, 17 April 1997 - 20:28:00 UTC