Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Για να υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την απειλή πολέμου σε βάρος της χώρας μας και να δεχθεί το θεσμικό πλαίσιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
- Δέσμη ιδεών για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό επεξεργάζονται οι ΗΠΑ.
- Συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στην Αλβανία και στα Βαλκάνια.
- Συνεργασία Σημίτη - Σκανδαλίδη για ανασυγκρότηση του Κινήματος.
- Και δεύτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέϊκο-Παπανδρέου.
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι.
- Αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά σε καταυλισμό αθιγγάνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο οι αγώνες μπάσκετ Απόλλωνα-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού- ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για να υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την απειλή πολέμου σε βάρος της χώρας μας και να δεχθεί το θεσμικό πλαίσιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η Τουρκία θα πρέπει να δηλώσει ότι εγκαταλείπει την απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας και επιπλέον να δηλώσει ότι αναγνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο, που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε ότι η Ολλανδική Προεδρία έχει κάνει μια πρόταση για σύσταση επιτροπής σοφών, την οποία η χώρα μας δεν έχει αποδεχθεί και εχει αντιπροτείνει την σύσταση δύο ομάδων από εκπροσώπους των δύο χωρών. Οι λεπτομέρειες για τα θέματα και τη σύσταση της επιτροπής βρίσκονται υπό επεξεργασία, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα και η Ελλάδα θα δώσει την απάντησή της στην Ολλανδική Προεδρία.

Δέσμη ιδεών για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό επεξεργάζονται οι ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν την ύπαρξη προτάσεων για λύση - πακέτο στο Αιγαίο και την Κύπρο.Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπερνς ανέφερε οτι η αμερικανική διπλωματία αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται ακόμη μια δέσμη ιδεών που μπορεί να φανεί χρήσιμη. Επίσης συναντήθηκαν με το διευθυντή Νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κέρι Κάβανο οι πρέσβεις των ΗΠΑ σε Αθήνα, Λευκωσία και Κύπρο.Επανέλαβε δε την ανάγκη επίλυσης με διάλογο των ελληνοτουρκικών διαφορών και την επίδειξη καλής θέλησης και ευελιξίας των ενδιαφερόμενων μερών στην Κύπρο.

Συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στην Αλβανία και στα Βαλκάνια.

Η βαλκανική πολιτική της χώρας μας με έμφαση στο αλβανικό θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας που θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο Δυρράχιο για λόγους ασφαλείας, και όχι στον Αυλώνα, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί το αρματαγωγό ``Σάμος`` που μεταφέρει το δεύτερο λόχο του Ελληνικού Τάγματος.

Συνεργασία Σημίτη - Σκανδαλίδη για ανασυγκρότηση του Κινήματος.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, θα έχει συνεργασία στις 2 μετά το μεσημέρι με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Κώστα Σκανδαλίδη με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του Κινήματος.

Και δεύτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέϊκο-Παπανδρέου.

Ακόμη μία διαθήκη, η δεύτερη, της μητέρας του Ανδρέα Παπανδρεου, της Σοφίας Μινέικο -Παπανδρέου βρέθηκε και παραδόθηκε στην κόρη του τέως πρωθυπουργού, την Σοφία Παπανδρέου-Κατσανέβα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διαθήκη αυτή, αναφέρονται αναλυτικά όλες οι παροχές της Σοφίας Μινέικο προς τον Α.Παπανδρέου.Η νέα διαθήκη είναι έγκυρη αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντίγραφό της υπάρχει σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών. Τη διαθήκη βρήκε και παρέδωσε φίλη της Σοφίας Μινέικο.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι.

Με κινητοποιήσεις σκοπεύουν να απαντήσουν στο κυβερνητικό πλαίσιο κοινωνικού διαλόγου, οι οργανώσεις συνταξιούχων.Στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν χθές στην πλατεία Κάνιγγος ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, δήλωσε ότι με τα 19 σημεία για το διάλογο θα οδηγηθούν σε πλήρη ανατροπή των ασφαλιστικών κατακτήσεων. Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Φαρμάκης, που συναντήθηκε με εκπροσώπους τους ζήτησε να μην έχουν εξ' αρχής αρνητικήαντιμετώπιση του διαλόγου και να μην επιτρέψουν να υποσκαφθεί από πολιτικές σκοπιμότητες.

Αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά σε καταυλισμό αθιγγάνων.

Τρία κιλά χασίς, μικροποσότητες ηρωίνης και δισκίων μεθαδόνης κατάσχεσαν στον καταυλισμό αθιγγάνων Χαλανδρίου αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Συνελήφθησαν συνολικά 37 άτομα μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που είχαν πάει στον καταυλισμό για να αγοράσουν χασίς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για όσους απο αυτούς προκύψουν στοιχεία διακίνησης ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο οι αγώνες μπάσκετ Απόλλωνα-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού- ΠΑΟΚ.

Και τρίτο "ραντεβού" για αύριο έκλεισαν Απόλλωνας και ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, αφού οι δύο πρώτες ομάδες ισοφάρισαν τις νίκες επί των αντιπάλων τους, σε αγώνες για τον β' γύρο των πλέϊ οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα,ο Απόλλωνας στην Πάτρα επικράτησε του Ολυμπιακού με78-77 ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης με 90-85.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,56, γαλλικό φράγκο προς 47,44, λίρα Αγγλίας προς 449,03, ελβετικό φράγκο προς 187,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,90, τη λίρα Κύπρου προς 538,35 και την ECU προς 312,05 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1420,51 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,50%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 12,5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,68%, Ασφάλειες άνοδος 2,50%, Λήζινγκ πτώση 0,25%, Επενδύσεις άνοδος 0,71%, Κατασκευές πτώση 1,59%, Βιομηχανίες άνοδος 0,74%, Διάφορες άνοδος 0,92%, Συμμετοχών πτώση 0,78%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 0, 34%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός.Οι άνεμοι πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 13 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, καθώς οι λίγες τοπικές βροχές θα περιορισθούν μόνο στα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο -1 εως 13 βαθμούς ,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 3 εως 17 και στο Αιγαίο απο 9 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 17 και απο μηδέν εως 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 18 April 1997 - 7:00:21 UTC