Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποικίλες αντιδράσεις για τα ελληνοτουρκικά. Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία. Ναι υπό όρους λέει το ΚΚΕ, σύγκληση των αρχηγών ζητούν Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ.
- Στο Δυρράχιο κατέπλευσε το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ με το δεύτερο ελληνικό λόχο, που μετέβη στο Φίερι και όχι στην Αυλώνα.
- Γνήσια και η δεύτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, που καθιστά κληρονόμο της βίλας του Ψυχικού τη Σοφία Παπανδρέου - Κατσανέβα.
- Πάνω από 4.000 παραβάσεις διαπίστωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του.
- Από μηδενική βάση η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, απόφασισε κυβερνητική επιτροπή.
- Θέατρο παραλόγου στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο το θέατρο ΦΙΧ, που σφραγίζεται και αποσφραγίζεται.
- Πάνω από 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές, συνελήφθησαν σε έφοδο της αστυνομίας σε τσιγγάνικο καταυλισμό, για ναρκωτικά.
- Εγκλημα στο Μενίδι. Πεθερός σκοτώνει τον 35χρονο γαμπρό του για οικογενειακές διαφορές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποικίλες αντιδράσεις για τα ελληνοτουρκικά. Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία. Ναι υπό όρους λέει το ΚΚΕ, σύγκληση των αρχηγών ζητούν Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ.

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά,ενώ η κυβέρνηση ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλο των πλέγμα των εθνικών θεμάτων.Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα ελληνοτουρκικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων.Η ΝΔ εκτιμά ότι η λειτουργία της ελληνοτουρκικής επιτροπής μπορεί να εξελιχθεί σε όργανο διαλόγου, χωρίς όρους και νομικό πλαίσιο.Ναι στο διάλογο,υπό όρους λέει το ΚΚΕ,Συνασπισμός και ΔΗΚΙ ζητούν σύγκληση των αρχηγών, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει φόβους για εθνική γκάφα.

Στο Δυρράχιο κατέπλευσε το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ με το δεύτερο ελληνικό λόχο, που μετέβη στο Φίερι και όχι στην Αυλώνα.

Στο Δυρράχιο και όχι στην Αυλώνα κατέπλευσε τελικά το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ, με το δεύτερο λόχο του ελληνικού τάγματος που θα ενταχθεί στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.Οι έλληνες στρατιώτες μετέβησαν στο Φίερι και θα μεταβούν στην Αυλώνα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.Με την αλβανική κρίση ασχολήθηκε το ΚΥΣΕΑ και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ελληνική δύναμη ενδέχεται να αυξηθεί κατά 100-200 άνδρες.

Γνήσια και η δεύτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, που καθιστά κληρονόμο της βίλας του Ψυχικού τη Σοφία Παπανδρέου - Κατσανέβα.

Γνήσια κηρύχθηκε από το δικαστήριο και η δεύτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο Παπανδρέου για τη βίλα στο Ψυχικό. Με τη διαθήκη αυτή, που είναι προγενέστερη αυτής που είδε πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας και συντάχθηκε το 1964, η Σοφία Μινέϊκο ορίζει κληρονόμο της βίλας την εγγονή της Σοφία Παπανδρέου-Κατσανέβα.Πάντως η διαθήκη αυτή δεν αλλάζει στο θέμα της Βίλας, καθώς υπάρχει και η μεταγενέστερη, με την οποία η βίλα παραχωρείται στα τέσσερα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πάνω από 4.000 παραβάσεις διαπίστωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του.

Περίπου τρισήμιση χιλιάδες ελέγχους έκανε το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, στην πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της, δήλωσε στη βουλή ο υφυπουργός οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ.Δρυ, από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 4.433 παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα και 15 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Από μηδενική βάση η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, απόφασισε κυβερνητική επιτροπή.

Από μηδενική βάση θα χαραχθεί η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και θα αναδιαρθρωθεί πλήρως το τμήμα παλιννοστούντων.Το θέμα συζητήθηκε στην κυβερνητική επιτροπή, η οποία αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής υπό τον κ.Φίλιππο Πετσάλνικο και τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών, ώστε μέχρι τις αρχές Ιουνίου να υποβάλει ολοκληρωμένη εισήγηση για τους έλληνες ομογενείς.

Θέατρο παραλόγου στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο το θέατρο ΦΙΧ, που σφραγίζεται και αποσφραγίζεται.

To Θεατρο του παραλόγου παίζεται στο θέατρο FΙΧ της Θεσσαλονίκης. Το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο και σφραγίστηκε, αποσφραγίστηκε όμως παράνομα από υπαλλήλους του ιδιοκτήτη του και οι παραστάσεις του Λάκη Λαζόπουλου, συνεχίζονται κανονικά.Η αστυνομία υπέβαλε μηνύσεις κατά του ιδιοκτήτη του θεάτρου και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ο κ.Λαζόπουλος δήλωσε πως θα συνεχίσει να παίζει και απέδωσε τον θόρυβο, στην προσπάθεια φίμωσης του λόγου που αρθρώνει εναντίον πολιτικών προσώπων.

Πάνω από 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές, συνελήφθησαν σε έφοδο της αστυνομίας σε τσιγγάνικο καταυλισμό, για ναρκωτικά.

Πάνω από 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές, συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών, σε συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό τσιγγάνων δίπλα στο Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι.Στις παράγκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο κιλά και 800 γραμμάρια χασίς, τέσσερα γραμμάρια ηρωϊνης και 17 δισκία μεθαδόνης.Η αστυνομική επιχείρηση έγινε ύστερα από καταγγελίες, ότι στον καταυλισμό γίνεται συστηματική εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Εγκλημα στο Μενίδι. Πεθερός σκοτώνει τον 35χρονο γαμπρό του για οικογενειακές διαφορές.

Για οικογενειακές διαφορές ο Πέτρος Γκίκας πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα το γαμπρό του Νίκο Βαλέτα, 35 ετών, μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων στην οδό Δεκελείας στο Μενίδι. Ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίσθηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΣΑΚ αποφάσισε ομόφωνα να μην γίνει αύριο ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού- Απόλλωνα Πάτρας για τα προημιτελικά των πλέι-οφς του πρωταθλήματος και να μετατεθεί για τις 29 Απριλίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να προετοιμαστούν απρόσκοπτα για το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, που θα διεξαχθεί 22-24 Απριλίου στην Ρώμη. Χθές, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα, οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν με 78-77 από τον Απόλλωνα, ενώ ο Παναθηναϊκός, έχασε με 90-85 στο Αλεξάνδρειο απο τον ΠΑΟΚ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν εκ νέου αύριο στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού επικράτησε του Σπόρτιγκ με 87-72, στο δεύτερο αγώνα για το Β` γύρο των πλέϊ οφ που έγινε στα Πατήσια. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Στον άλλο αγώνα ανάμεσα στον Αρη και το Περιστέρι οι διαφορές θα λυθούν την Κυριακή, αφού η ομάδα Θεσσαλονίκης ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες, κερδίζοντας στο Αλεξάνδρειο 88-62 το συγκρότημα των δυτικών προαστείων. Το Περιστέρι, που προηγήθηκε στο ημίχρονο με 39-37, αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Αγγελο Κορωνιό, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να δώσει το παρών στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής.

Τελικά, η Ελλάδα θα πάρει μέρος με μία ομάδα στο τσάμπιονς λιγκ της επόμενης περιόδου μετά απο απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ενωση θεώρησε ότι την όγδοη προνομιούχο θέση της ειδικής κατάταξης των χωρών μελών της παίρνει η Τουρκία, ενώ η χώρα μας αν και ισόβαθμη με αυτήν κατετάγη ένατη. Η ΟΥΕΦΑ προκειμένου να καταρτίσει την πίνακα της ειδικής κατάταξης των χωρών, λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα πέντε τελευταία χρόνια. Η χώρα μας και η Τουρκία βρέθηκαν ισόβαθμες στην όγδοη θέση, αλλά η ΟΥΕΦΑ έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα των συλλόγων των δύο χωρών αυτής της περιόδου, δίνοντας 7,75 βαθμούς στην Τουρκία και 3,75 στην Ελλάδα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Μαγγανάς στην δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος σε πισίνα 25 μέτρων, που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αφού σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο των προκριματικών και εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό των 400 μέτρων ελεύθερο, καλύπτοντας την απόσταση σε 3 λεπτά 47 δευτερόλεπτα και 57 εκατοστά. Αντίθετα, η Κάτια Σαρακατσάνη, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 200 μέτρων πρόσθιο, παρά το γεγονός, ότι έκανε πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά, όπου σημείωσε την 28η καλύτερη επίδοση μεταξύ 39 αθλητριών καλύπτοντας την απόσταση σε 2 λεπτά 36 δευτερόλεπτα 66 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 448,85, ελβετικό φράγκο προς 188,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,50, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,07 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,13%, Ασφάλειες άνοδος 2,11%, Λήζινγκ πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,12%, Κατασκευές πτώση 0,12%, Βιομηχανίες πτώση 0,11%, Διάφορες άνοδος 2,62%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,44%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Από το βράδυ θ'αρχίσει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα 6 με 20 και στο Αιγαίο 10 με 12, αλλά στην Κρήτη ενδέχεται να φθάσει τους 25 βαθμούς. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 20 και 4 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 18 April 1997 - 18:10:53 UTC