Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/04/1997 (ΑΠΕ)

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μηνύματα ελπίδας απο την εκκλησιαστική και πολιτειακή ηγεσία για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
- Κοντά στους στρατευμένους θα περάσει τη σημερινή μέρα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
- Με αίμα βάφτηκε και η φετινή έξοδος. 24 νεκροί και 238 τραυματίες σε 175 τροχαία.
- Γεύματα αγάπης και σήμερα σε άπορους και άστεγους.
- Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα στο κόλπο της Κυπαρισσίας.
- Σκληρή γλώσσα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εναντίον της Τουρκίας.
- Ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία.
- Βαπτίζεται αύριο, με ανάδοχο το ελληνικό έθνος, η κόρη του Τάσου Ισαάκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την τέταρτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των γυναικών, στο κύπελλο Ανοιξης, στην Πολωνία.
- Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, στην κλήρωση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μηνύματα ελπίδας απο την εκκλησιαστική και πολιτειακή ηγεσία για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Πάσχα ιερό σήμερον, Πάσχα καινόν, Αγιον Πάσχα μυστικό, η διάβαση του ανθρώπου απο τη χώρα της δουλείας, των παθών, στη χωρα της ελευθερίας των τέκνων του Θεού. Για τη μεγάλη γιορτή της Χριαστιανοσύνης η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία απηυθυναν μηνύματα ελπίδας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του τονίζει την ανάγκη καταλαγής των ανθρώπων αντλώντας δύναμη από το αναστάσιμο γεγονός.Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ χαρακτηρίζει την Ανάσταση ως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός του κόσμου. Ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ουσιαστική συμφιλίωση και καταλαγή στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μήνυμά του από τη Γερμανία τόνισε ότι οι Ελληνες όπου κι αν βρίσκονται έχουν κοινούς στόχους και καταβάλουν κοινές προσπάθειες για ένα καλύτερο τρόπο ζωής.

Κοντά στους στρατευμένους θα περάσει τη σημερινή μέρα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Κοντά στους στρατευμένους θα περάσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας την ημέρα του Πάσχα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες της Τρίπολης, της Κορίνθου και του Μεσολογίου. Ο πρόεδρος της Βουλής,Απόστολος Κακλαμάνης, την Πυροσβεστική Ακαδημία, την Αστυνομική Ακαδημία, το στρατόπεδο Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο και την αεροπορική βάση Δεκέλειας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα επισκεφθεί το Στρατόπεδο καταδρομών της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πρώτη Σερρών. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, θα μεταβεί τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αλβανία και θα επισκεφθεί τους ελληνικούς στρατιωτικούς καταυλισμούς.

Με αίμα βάφτηκε και η φετινή έξοδος. 24 νεκροί και 238 τραυματίες σε 175 τροχαία.

Ομως και αυτη η Πασχαλινή έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων δεν ηταν αναίμακτη. Σε 175 τροχαία ατυχήματα απο την Μ. Πέμπτη εχασαν την ζωή τους 24 άτομα και τραυματίστηκαν 238. Η Τροχαία θα βρισκεται απο το βραδυ επι ποδός για να διευκολύνει την επιστροφή τωνεκδρομέων.

Γεύματα αγάπης και σήμερα σε άπορους και άστεγους.

Γεύματα αγάπης θα προσφέρουν και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρόςκαι το υπουργείο Υγείας σε άπορους, άστεγους και ηλικιωμένους. Το φαγητό θα διανεμηθεί από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι στο χώρο του ΕΕΣ, Γ' Σεπτεμβρίου 21, Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Σπυρίδωνα, Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς, στον Κοινωνικό Ξενώνα Καρέα, Λεωφ. Καρέα 116, στο Γ' Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, Βασ. Γεωργίου 60, Περιστέρι, στο "Σινέ Παράδεισος", Ζάπα 4, Κορυδαλλός, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Περάματος. Επίσης στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα και στη Ροδόπη.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα στο κόλπο της Κυπαρισσίας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 1.19 τα ξημερώματα, σε απόσταση 210 χιλιόμετρα, νότια νοτιοδυτικά της Αθήνας. Επίκεντρο της δόνησης ήταν ο κόλπος της Κυπαρισσίας.

Σκληρή γλώσσα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εναντίον της Τουρκίας.

Σκληρή γλωσσα χρησιμοποίησαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές κατά της Τουρκίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης Συνόδου στη Χάγη των αρχηγών των κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις εργασίες της οποίας συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ακης Τσοχατζόπουλος. Τόσο ο πρόεδρος του κόμματος, Γερμανός ηγέτης κ. Σάρπινγκ, όσο και οι άλλοι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Τουρκία θα πρέπει ν'αλλάξει δρόμο προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας, αν θέλει να ελπίζει στη σύσφιγξη των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία.

Απόφαση για ενίσχυση της δύναμης του Λιμενικού και των μέτρων αστυνόμευσης στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία έλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, μετά το αιματηρό επεισόδιο χθες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κέρκυρας, με θύμα τον 22χρονο λιμενοφύλακα Μαρίνο Ζαπάτη. Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει σήμερα στο Μεγανήσι Λευκάδας.

Βαπτίζεται αύριο, με ανάδοχο το ελληνικό έθνος, η κόρη του Τάσου Ισαάκ.

Βαπτίζεται αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, με ανάδοχο το ελληνικό έθνος, η Αναστασία Ισαάκ, κόρη του άγρια δολοφονηθέντος απο τους τούρκους παραστρατιωτικούς, Τάσου Ισαάκ. Την Αναστασία, θα κρατήσει στοργικά και συμβολικά στην αγκαλιά του ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Κύπρο ειδικά γι'αυτό το σκοπό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των γυναικών, στο κύπελλο Ανοιξης, στην Πολωνία.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε τελικά η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των γυναικών, στο κύπελλο Ανοιξης, στην Πολωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε χθες στον ``μικρό τελικό`` με 3-2 από το αντίστοιχο της Τουρκίας, που πήρε την τρίτη θέση στην διοργάνωση.

Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, στην κλήρωση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, στην κλήρωση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε στην Σεβίλη της Ισπανίας.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τα αντίστοιχα της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Γερμανίας και της Βουλγαρίας. Οι αγώνες για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν στην Σεβίλη από τις 13 μέχρι τις 24 Αυγούστου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 19 βαθμούς,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 21 και στα νησιά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Απο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα είναι περισσότερες στην ήπειρο και στη Μακεδονία.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 5 μέχρι 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 έως 21 και στα νησιά απο 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν σήμερα η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 7 μέχρι 20 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 27 April 1997 - 7:00:15 UTC