Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/04/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κοντά στους στρατευμένους γιόρτασε τη Λαμπρή η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.
- Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, στο Σκαραμαγκά η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αθήνα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, στην Αρτα ο Δημήτρης Τσοβόλας.
- Επί ποδός η Τροχαία για την επιστροφή. Είκοσι πέντε νεκροί και 261 τραυματίες κατά την εορταστική έξοδο των εκδρομέων.
- Βαπτίζεται αύριο στην Κύπρο με ανάδοχο το ελληνικό κράτος η κόρη του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ, Αναστασία.
- Συναντώνται την Τρίτη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
- Προειδοποιητικές βολές έριξαν άνδρες του φυλακίου στο Φαρμακονήσι εναντίον τουρκικού υποβρυχίου.
- Κηδεύτηκε στη Λευκάδα ο 22χρονος λιμενικός Μαρίνος Ζαπάτης που σκοτώθηκε ανοικτά της Κέρκυρας.
- Αισθητός σε όλη τη Μεσσηνία ήταν ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κοντά στους στρατευμένους γιόρτασε τη Λαμπρή η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία γιορτάσθηκε σήμερα σ'όλη τη χώρα το Αγιο Πάσχα. Κοντά στους στρατευμένους γιόρτασε σήμερα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε τις στρατιωτικές μονάδες της Τρίπολης, της Κορίνθου και του Μεσολογίου. Ο κ.Στεφανόπουλος ευχήθηκε στους στρατευμένους κάθε καλό λέγοντας παράλληλα ότι η σκέψη όλων βρίσκεται αυτές τις μέρες κοντά στους Ελληνες στρατιώτες στην Αλβανία. Ο πρόεδρος της Βουλής γιόρτασε μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, της Αστυνομικής Ακαδημίας, του στρατοπέδου Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο και της αεροπορικής βάσης Δεκέλειας. Ο κ.Κακλαμάνης εξήρε σήμερα το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, στο Σκαραμαγκά η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αθήνα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και στην Αρτα ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε το στρατόπεδο "Παύλου Μελά" στη Θεσσαλονίκη και το στρατόπεδο καταδρομών της Ρεντίνας. Είναι μέρα αγάπης και ομόνοιας, είπε, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Πρώτη Σερρών. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε τη διοίκηση ναυτικής εκπαίδευσης στο Σκαραμαγκά, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος την Αστυνομική Ακαδημία, το Αρχηγείο Στόλου και τη Βάση της Δεκέλειας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας στρατόπεδα στην Αρτα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ισχυρός στρατός σημαίνει ευνοϊκοί όροι για διαπραγμάτευση και διευθέτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους Ελληνες σήμερα, μεταβαίνει αύριο στην Αλβανία για να επισκεφθεί τους ελληνικούς στρατιωτικούς καταυλισμούς. Εξάλλου, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης θα μεταβεί αύριο στη Βοσνία για να ευχηθεί στις εκεί ελληνικές δυνάμεις.

Επί ποδός η Τροχαία για την επιστροφή. Είκοσι πέντε νεκροί και 261 τραυματίες κατά την εορταστική έξοδο των εκδρομέων.

Παρά την εορταστική ατμόσφαιρα, βαρύς ήταν ο φόρος αίματος και κατά τη φετινή έξοδο των κατοίκων των αστικών κέντρων. Σε 190 τροχαία ατυχήματα από τη Μεγάλη Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα και τραυματίστηκαν 261. Η Τροχαία θα βρίσκεται από το βράδυ επι ποδός για να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων. Από αύριο, θα γίνουν παρεμβάσεις και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Τροχαία και για τη Πρωτομαγιά, ενώ προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια αεροπλάνων, πλοίων και τρένων.

Βαπτίζεται αύριο στην Κύπρο με ανάδοχο το ελληνικό κράτος η κόρη του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ, Αναστασία.

Βαπτίζεται αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, με ανάδοχο το ελληνικό έθνος, η Αναστασία Ισαάκ, κόρη του άγρια δολοφονηθέντος απο τους τούρκους παραστρατιωτικούς, Τάσου Ισαάκ. Την Αναστασία, θα κρατήσει στοργικά και συμβολικά στην αγκαλιά του ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Κύπρο ειδικά γι'αυτό το σκοπό.

Συναντώνται την Τρίτη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Μεθαύριο Τρίτη πραγματοποιείται σύσκεψη στη Νέα Υόρκη των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας με τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Στη συνάντηση αυτή, η ρωσική πλευρά θα επιδιώξει να καταγράψει ως βασική αρχή της λύσης του Κυπριακού την αναφορά σε διζωνική διπεριφερειακή ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, χαρακτήρισε σημαντική για την περαιτέρω πορεία του Κυπριακού τη συνάντηση, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του ρωσικού εγγράφου, το οποίο χαρακτήρισε απλώς καλό.

Προειδοποιητικές βολές έριξαν άνδρες του φυλακίου στο Φαρμακονήσι εναντίον τουρκικού υποβρυχίου.

Τουρκικό υποβρύχιο, το οποίο έπλεε εν αναδύσει και υπό συνθήκες αβλαβούς διέλευσης στα στενά στο Φαρμακονήσι έγινε αντιληπτό το πρωί από άνδρες του φυλακίου του νησιού. Επειδή το υποβρύχιο πλησίασε τις ακτές περισσότερο απ'ότι προβλέπεται, πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών, οι άνδρες του φυλακίου έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, σύμφωνα με τις σχετικές διαταγές. Το υποβρύχιο συνέχισε την πορεία του, υπό τη διακριτική παρακολούθηση πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Κηδεύτηκε στη Λευκάδα ο 22χρονος λιμενικός Μαρίνος Ζαπάτης που σκοτώθηκε ανοικτά της Κέρκυρας.

Στο Μεγανήσι Λευκάδας κηδεύτηκε σήμερα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος ο 22χρονος λιμενικός, Μαρίνος Ζαπάτης, που σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστων, κατά πάσα πιθανότητα Αλβανών μαφιόζων, χθες ανοιχτά της Κέρκυρας. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν οι δυνάμεις του Λιμενικού και τα μέτρα αστυνόμευσης στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία.

Αισθητός σε όλη τη Μεσσηνία ήταν ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Αισθητή σ'ολόκληρο το νομό Μεσσηνίας έγινε η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα, με επίκεντρο τον κόλπο της Κυπαρισσίας. Από το σεισμό υπέστησαν ζημιές δύο οικίες και μια αποθήκη στο χωριό Βούτενα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ' όλη τη χώρα, εκτός απο τα βορειοδυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα βρέξει κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 6 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 έως 23 και στα νησιά απο 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική , ενω στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και αργότερα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 10 έως 23 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 27 April 1997 - 17:00:14 UTC