Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,01/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Και έκτος νεκρός του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος στην Αθηνών- Λαμίας.Εκτός κινδύνου όλοι οι τραυματίες στρατιώτες.
- Με χωριστές συγκεντρώσεις στην Αθήνα,ενωτικές σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά και υπό βροχή, γιορτάσθηκε η εργατική Πρωτομαγιά.
- Τα ελληνοτουρκικά επί τάπητος αύριο στην κυβερνητική επιτροπή. Το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και τα όργανα του κυβερνώντος κόμματος.
- Νέο επεισόδιο, με ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ λιμενικών και Αλβανών μαφιόζων,στη θαλλάσια περιοχή κοντά στην Ηγουμενίτσα.
- Μνημόσυνο για τον Αλέκο Παναγούλη τέλεσαν συγγενείς,συναγωνιστές και φίλοι, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 21 χρόνων από το θανατό του.
- Καταπλέουν στο λιμάνι του Δυρραχίου τα αρματαγωγά ΧΙΟΣ και ΚΩΣ, που μεταφέρουν τον τελευταίο λόχο του ελληνικού τάγματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και έκτος νεκρός του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος στην Αθηνών- Λαμίας.Εκτός κινδύνου όλοι οι τραυματίες στρατιώτες.

Σε έξι τελικά ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση λεωφορείου και νταλίκας,στο 118 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.Στο ΚΑΤ, έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Ιωάννης Φουρίδης,41 ετών, διευθυντής του ΟΤΕ Σπάρτης,ενώ η σύζυγός του Λυγερή Μαρούτα,30 χρόνων σκοτώθηκε επί τόπου.Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου οι περίπου 40 τραυματίες στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους αναμένεται σύντομα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Με χωριστές συγκεντρώσεις στην Αθήνα,ενωτικές σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά και υπό βροχή, γιορτάσθηκε η εργατική Πρωτομαγιά.

Με δύο χωριστές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά ενωτικές σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες,τιμήθηκε φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ,διοργάνωσαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως,στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ και του Συνασπισμού, καθώς και μέλη της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, στην Πλατεία Συντάγματος η παράταξη ΕΣΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, διοργάνωνε ξεχωριστή συγκέντρωση.Ενωτικός ήταν τέλος, ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Τα ελληνοτουρκικά επί τάπητος αύριο στην κυβερνητική επιτροπή. Το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και τα όργανα του κυβερνώντος κόμματος.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, θα απασχολήσουν αύριο την κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και στα όργανα του κυβερνώντος κόμματος, μετά τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από ορισμένα στελέχη.Πάντως οι σχέσεις των δύο χωρών, φαίνεται να μπαίνουν σε φάση προσέγγισης και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Πάγκαλου και Τσιλέρ, ότι παρά τα προβλήματα, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Αγκυρας.

Νέο επεισόδιο, με ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ λιμενικών και Αλβανών μαφιόζων,στη θαλλάσια περιοχή κοντά στην Ηγουμενίτσα.

Και νέο επεισόδιο μεταξύ ανδρών του λιμενικού και Αλβανών μαφιόζων, σημειώθηκε στην περιοχή του όρμου Πλαταριάς κοντά στην Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού εντόπισε υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στο σήμα του ελληνικού σκάφους. Οι λιμενικοί έρριξαν προειδοποιητικές βολές,οι Αλβανοί απάντησαν και αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλβανοί μετέφεραν όπλα και ναρκωτικά.

Μνημόσυνο για τον Αλέκο Παναγούλη τέλεσαν συγγενείς,συναγωνιστές και φίλοι, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 21 χρόνων από το θανατό του.

Εικοσιένα χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη και συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι, τέλεσαν μνημόσυνο στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.Μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι κύριοι Σαμαράς, Βερυβάκης,Γιώτας και Σηφουνάκης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να αναγνωρισθεί από την πολιτεία, το έργο και η προσφορά του Αλέκου Παναγούλη.

Καταπλέουν στο λιμάνι του Δυρραχίου τα αρματαγωγά ΧΙΟΣ και ΚΩΣ, που μεταφέρουν τον τελευταίο λόχο του ελληνικού τάγματος.

Στο λιμάνι του Δυρραχίου κατέπευσαν τα αρματαγωγά του πολεμικού μας ναυτικού ΧΙΟΣ και ΚΩΣ, τα οποία μεταφέρουν τον τελευταίο λόχο του ελληνικού τάγματος που συμμετέχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία. Οι περίπου 110 άνδρες και τα 70 οχήματα, θα ενταχθούν στην ελληνική δύναμη που βρίσκεται στα Τίρανα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός σε αγώνα που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, νίκησε 68 - 57 το Περιστέρι, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά των πλεϊ οφ της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

Στο γήπεδο Χαριλάου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας του 'Αρη με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 31ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού η Δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, με την οποία στους "κίτρινους" είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών και παραγόντων στο ματς με την Ξάνθη. Ετσι η επιτροπή της ΕΠΟ μετέτρεψε την ποινή σε πρόστιμο 1.500.000 δραχμών, ενώ παρέμεινε η απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στο βοηθό προπονητή Γιώργο Παντζιαρά για 20 ημέρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,28, γαλλικό φράγκο προς 47,85, λίρα Αγγλίας προς 454,05, ελβετικό φράγκο προς 189,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,11, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, αν και στην αρχή της ημέρας θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και λίγες καταιγίδες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στα Ανατολικά και Νότια.Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 6 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 8 με 22 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς.Συννεφιά με πιθανή βροχή, αλλά γρήγορη βελτίωση,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 20 και 10 με 18 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 2 May 1997 - 2:06:12 UTC