Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- 'Εληξε η εξέγερση των ανηλίκων στις φυλακές Κορυδαλλού. Ελευθέρωσαν τους δύο όμηρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
- Προειδοποίηση Στεφανόπουλου προς 'Αγκυρα. Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
- Τις επόμενες ημέρες τα ονόματα των ελλήνων εμπειρογνωμόνων των επιτροπών για τα ελληνοτουρκικά.
- Πραξικόπημα εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης ετοίμαζε ο τέως το 1975.
- Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά από καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση εμπόρου ναρκωτικών.
- Αντιδράσεις για την απόφαση της Χαλυβουργικής να προχωρήσει στην καθιέρωση ελαστικού ωραρίου εργασίας.
- Στην 'Ηπειρο ο Κώστας Λαλιώτης, για την Εγνατία οδό.
- Στη Νάουσα ο Κώστας Καραμανλής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

'Εληξε η εξέγερση των ανηλίκων στις φυλακές Κορυδαλλού. Ελευθέρωσαν τους δύο όμηρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ηρεμία επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η εξέγερση που σημειώθηκε στην πτέρυγα ανηλίκων. Οι κρατούμενοι άφησαν νωρίτερα ελεύθερους τους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που κρατούσαν ως ομήρους. Απο τις συμπλοκές μεταξύ τους τραυματίστηκαν 3 κρατούμενοι.

Προειδοποίηση Στεφανόπουλου προς 'Αγκυρα. Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Προειδοποίηση προς την 'Αγκυρα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος τόνισε οτι η χώρα μας δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόνισε οτι την κρίση δεν την προκαλεί η Ελλάδα αλλά την υφίσταται. Για την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ο κ. Στεφανόπουλος είπε ότι για να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει να επικρατήσει λογική και αναγνώριση της ισχύος του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Τις επόμενες ημέρες τα ονόματα των ελλήνων εμπειρογνωμόνων των επιτροπών για τα ελληνοτουρκικά.

Τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των δυο εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για τα ελληνοτουρκικά. Αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και θα ασχοληθούν με το θέμα αυτό.

Πραξικόπημα εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης ετοίμαζε ο τέως το 1975.

Στο αρχείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που παρουσιάζεται επισήμως την άλλη Τετάρτη αναφέρονται αρκετές σημερινές εφημερίδες. Η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" αποκαλύπτει οτι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ μεθόδευε το 1975 πραξικόπημα εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά από καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση εμπόρου ναρκωτικών.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση εμπόρου ναρκωτικών. Ο Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημήτρης Δωρής, ζητά την πειθαρχική δίωξη Προέδρου Εφετών, ενώ αφήνει αιχμές και εναντίον 8 ακόμη δικαστών. Ειδικότερα, λόγω παραγραφής αδικημάτων αφέθηκε ελεύθερος μετά απο 14 αναβολές της δίκης έμπορος ναρκωτικών.

Αντιδράσεις για την απόφαση της Χαλυβουργικής να προχωρήσει στην καθιέρωση ελαστικού ωραρίου εργασίας.

'Εντονες αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση της Χαλυβουργικής να προχωρήσει απο αύριο στην καθιέρωση ελαστικού ωραρίου εργασίας. Ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε ότι η απόφαση αυτή δεν συνδέεται με τον κοινωνικό διάλογο και πρόσθεσε οτι τέτοιου είδους αλλαγές μπορουν να γίνουν μόνο μετά απο συνεννόηση με τους εργαζομένους. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές παράνομες.

Στην 'Ηπειρο ο Κώστας Λαλιώτης, για την Εγνατία οδό.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, επισκέπτεται σήμερα στην 'Ηπειρο, τα εργοτάξια για την κατασκευή της Εγνατίας οδού, που όπως είπε θα ολοκληρωθεί το 2000. Ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε χθες το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την 'Ηπειρο, προϋπολογισμού 460 περίπου δισεκατομμυρίων δραχμών.

Στη Νάουσα ο Κώστας Καραμανλής.

Στη Νάουσα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, όπου θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη και τοπικούς φορείς. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, 'Αντριου 'Αθενς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ κέρδισε 70-68 τον ΠΑΟΚ στην παράταση του δεύτερου ημιτελικού για το πρωτάθλημα καλαοσφαίρισης της Α1 ανδρών. 'Ετσι προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα συναντηθεί με το νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Περιστέρι, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον ηττημένο για την τρίτη θέση που οδηγεί στην ευρωλίγκα.

Ο Ιωνικός σε αγώνα της 31ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε χθες στο γήπεδο της Νεάπολης, νίκησε 5-1 την ουραγό Καστοριά.

Η 31η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις συναντήσεις: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Πανηλειακός - Ολυμπιακός, Καβάλα - Παναθηναϊκός, 'Αρης - ΟΦΗ, Aθηναϊκός - Απόλλων, Παναχαϊκή - Καλαμάτα, Ξάνθη - Βέροια, Εδεσσαϊκός - Ηρακλής.

Ο Πανιώνιος κέρδισε 2-1 στο ντέρμπι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο της Ν. Σμύρνης την Προοδευτική και έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στη ``μεγάλη`` κατηγορία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,65, γαλλικό φράγκο προς 47,94, λίρα Αγγλίας προς 449,95, ελβετικό φράγκο προς 189,66, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,33, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 219,84, λίρα Κύπρου προς 543,02 και ΕΛΜ (ECU) προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς και στα νησιά από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική επικρατεί σχεδόν αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 μέχρι 25 βαθμούς. - Ο ίδιος καιρός επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 4 May 1997 - 14:20:43 UTC