Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,04/05/1997 (ΑΠΕ)


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τα ελληνοτουρκικά επί τάπητος σε κυβέρνηση και κόμμα.Ενημέρωση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε Παπαρήγα, Κωνσταντόπουλο και Σαμαρά.
- Απαγοήτευση στην Αθήνα από την κατηγορηματική διάψευση της νέας βρετανικής κυβέρνησης για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
- Επιστρέφουν οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα η κίνηση στις εθνικές οδούς.
- Συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.
- Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στον κόμβο Ροσινιόλ.
- Δύο πτώματα, πιθανώς Ιρακινών Λαθρομεταναστών, εκβράσθηκαν στις παραλίες της Σάμου.
- Τα 175 χρόνια απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό,γιόρτασε σήμερα η Νάουσα.
- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έβδομου συνεδρίου της ΚΝΕ. Νέος γραμματέας ο Νίκος Σοφιανός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα ελληνοτουρκικά επί τάπητος σε κυβέρνηση και κόμμα.Ενημέρωση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε Παπαρήγα, Κωνσταντόπουλο και Σαμαρά.

Σε κυβέρνηση και κόμμα τίθενται επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά την προσεχή εβδομάδα, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα,ενώ 0 Ακης Τσοχατζόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει τίποτε προς διαπραγμάτευση στο Αιγαίο.Ο Κώστας Καραμανλής,τόνισε ότι η διαδικασία εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι θεμιτή και ορθή,αλλά δεν θα πρέπει να πάρει ετεροβαρή και ανισότιμο χαρακτήρα.

Απαγοήτευση στην Αθήνα από την κατηγορηματική διάψευση της νέας βρετανικής κυβέρνησης για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της Ελλάδας οτι με την νέα κυβέρνηση των Εργατικών στη Βρετανία, θα επιστραφούν τα Μάρμαρα της Ακρόπολης, καθώς ο νεός υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά σήμερα το ενδεχόμενο αυτό, υποστηρίζοντας οτι μια τέτοια ενέργεια θα ωθήσει και άλλες χώρες να ζητήσουν την επιστροφή και των δικών τους θησαυρών.Η επιστροφή των κλασσικών γλυπτών της Ακρόπολης που βρίσκονται στο Λονδίνο εδώ και 200 χρόνια, είναι ένα πάγιο αίτημα της Αθήνας, που πρωτοτέθηκε στη βρετανική κυβέρνηση από τη Μελίνα Μερκούρη.

Επιστρέφουν οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Αυξημένη, αλλά χωρίς σημαντικά προβλήματα, είναι η κίνηση στα δύο οδικά εθνικά δίκτυα, καθώς επιστρέφουν και οι τελευταίοι εκδορμείς από τις Πασχαλινές διακοπές και την Πρωτομαγιά.Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, η τροχαία έθεσε από το μεσημέρι σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, παραχωρώντας άλλη μια λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Τη συγχώνευση των ασφαλιτικών ταμείων των τραπεζικών προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και τη δημιουργία αμοιβαίου κεφαλαίου που θα διαχειρίζεται το σύνολο των διαθεσίμων τους.Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, αρχικώς σχεδιάζεται η ενοποίηση των τραπεζικών ταμείων και στη συνέχεια η συγχώνευση του ΙΚΑ με το ΝΑΤ. Παράλληλα, ειδική επιτροπή θα επεξεργασθεί το λεγόμενο μικρό πακέτο που θεωρείται προπομπός των μεγάλων διαρθωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στον κόμβο Ροσινιόλ.

Συνέρχεται εκτάκτως την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, για να εξετάσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον Κηφισσό, στον Κόμβο Ροσινιόλ, ο οποίος έκλεισε, προκειμένου να κατεδαφιστούν οι δύο υφιστάμενες γέφυρες και να κατασκευασθούν νέες πιό φαρδιές. Ο Δήμος θα ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναβληθεί για δύο μήνες η κατεδάφιση, ώστε να κατασκευασθούν παρακαμπτήριες οδοί για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δύο πτώματα, πιθανώς Ιρακινών Λαθρομεταναστών, εκβράσθηκαν στις παραλίες της Σάμου.

Πτώματα εκβράζει η θάλασσα στη Σάμο και εκτιμάται ότι πρόκειται για Ιρακινούς λαθρομετανάστες, τους οποίους Τούρκοι δουλέμποροι έριξαν στη θάλασσα ή πνίγηκαν.Ηδη εκβράσθηκαν τα πτώματα ενός αγοριού 8 με 10 ετών και ενός άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών.Οι αρχές του νησιού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εκβρασθούν και άλλα πτώματα.

Τα 175 χρόνια απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό,γιόρτασε σήμερα η Νάουσα.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, γιορτάστηκε σήμερα στη Νάουσα η 175η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της πόλης. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 10.30 π.μ. με δοξολογία στον ιερό ναό του Σωτήρος, και αργότερα εψάλη επιμνημόσυνος δέηση στην Αραπίτσα, το ποτάμι όπου το Μάϊο του 1822 τα γυναικόπαιδα της πόλης προτίμησαν να θυσιαστούν, πέφτοντας στο γκρεμό, για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έβδομου συνεδρίου της ΚΝΕ. Νέος γραμματέας ο Νίκος Σοφιανός.

Με την εκλογή του Νίκου Σοφιανού στη θέση του γραμματέα και την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εργασίες του 7ου συνεδρίου της ΚΝΕ. Στα κείμενα που εγκρίθηκαν, επαναβεβαιώνονται οι απόψεις της ΚΝΕ για μια νεανική αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό και δίνεται έμφαση στον τομέα της παιδείας και στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες της 31-ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2 Πανηλειακός-Ολυμπιακός 0-5 Αθηναϊκός-Απόλλων 3-2 Παναχαϊκή-Καλαμάτα 0-0 Ξάνθη-Βέροια 3-2 Εδεσσαϊκός-Ηρακλής 3-4 Καβάλα-Παναθηναϊκός 0-4 Αρης-ΟΦΗ 1-2 και χθες Ιωνικός-Καστοριά 5-1 Στην βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 75 βαθμούς, έναντι 66 της ΑΕΚ, 62 του ΟΦΗ και 57 του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ετσι τρεις αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να ``στεφθεί`` και τυπικά πρωταθλητής.

Σε αγώνες της 30-ης ημέρας, για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ρέθυμνο-Εθνικός 0-2 Νάουσα-Παναιτωλικός 2- 4 Νίκη Βόλου-Καλαμαριά 3-2 Δόξα Δράμας-Γιάννινα 2-0 Λεβαδειακός-Πανελευσινιακός 5-1 και χθες Πανιώνιος-Προοδευτική 2-1 Αύριο θα διεξαχθούν οι εξής συναντήσεις: Δόξα Βύρωνα-Παναργειακός Λάρισα-Πανσερραϊκός Πύργος-Τρίκαλα

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,65, γαλλικό φράγκο προς 47,94, λίρα Αγγλίας προς 449,95, ελβετικό φράγκο προς 189,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,84, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πραγματικό καλοκαίρι υπόσχεται για αύριο η Μετεωρολογική υπηρεσία, που προβλέπει αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Ηπειρωτικά 8 με 29 βαθμούς και στα νησιά 12 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 28 και 10 με 28 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 4 May 1997 - 17:50:04 UTC