Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τα ελληνοτουρκικά εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.
- Αισιοδοξία Τόμας Νάϊλς για επίλυση των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη.
- Νέα συνάντηση Παπανδρέου - Οϊμέν στο Στρασβούργο.
- Δεν θα δεχθεί η ελληνική πλευρά να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας στις ελληνοαμερικανικές συνομιλίες, που αρχίζουν σήμερα στην Κρήτη.
- Αρχίζει απο σήμερα η αεροναυτική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων "Τοξότης".
- Αντιδράσεις στη ΝΔ για το αρχείο Καραμανλή.
- Στόχος της Ελλάδας η επιστροφή των Ελγινείων.
- Επέστρεψε στην Αθήνα ο Μίκης Θεοδωράκης.
- Τετράωρες στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο προπονητής της ΑΕΚ Πέτρος Ραγούσης θα σταματήσει τη συνεργασία του με την ομάδα.
- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, περιμένει την κατάκτηση ενός μόνο βαθμού, για να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο,στο "τιμόνι" της πειραϊκής ομάδας.
- Αισιόδοξος ότι τελικά ο Παναθηναϊκός δεν θα χάσει το τραίνο της Ευρώπης, εμφανίσθηκε ο προπονητής των ``πρασίνων`` Βέλιμιρ Ζάετς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα ελληνοτουρκικά εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κυριάρχησαν στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικου Γραφείου του ΠΑΣΟΚ που εγινε υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αλλα και ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, διαβεβαίωσαν τα μέλη του οργάνου οτι η στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η ιδια και οτι οι τελευταίες κινήσεις αποτελούν στοιχεία μιάς τακτικής που μπορεί να ειναι μεταβαλόμενη. Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασαν οι κύριοι Αρσένης, Παντελής Οικονόμου και Μανόλης Δασκαλάκης. Τα ελληνοτουρκικά θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Αισιοδοξία Τόμας Νάϊλς για επίλυση των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Νάϊλς, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και το Κυπριακό θα επιλυθούν αργά ή γρήγορα. Τις απόψεις αυτές διατύπωσε ο κ. Νάϊλς στη διάρκεια συνέντευξής του στο "Μέγκα" και πρόσθεσε οτι "οι καλές σχέσεις δεν είναι πράγμα ακατόρθωτο".

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη.

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου και Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη πριν το μεσημέρι, καθώς και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Δρυ, τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη και τον υπουργό Χωροταξίας, Κώστα Λαλιώτη, τις απογευματινές ώρες.

Νέα συνάντηση Παπανδρέου - Οϊμέν στο Στρασβούργο.

Τη δεύτερη συνάντηση το τελευταίο δεκαπενθήμερο θα έχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της εκατοστής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των 40 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που άρχισαν χθές στο Στρασβούργο.

Δεν θα δεχθεί η ελληνική πλευρά να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας στις ελληνοαμερικανικές συνομιλίες, που αρχίζουν σήμερα στην Κρήτη.

Δεν πρόκειται να δεχθεί η ελληνική πλευρά να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εθνικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας μας στην ελληνοαμερικανική συνάντηση αμυντικής συνεργασίας,που αρχίζει σήμερα στη Χερσόνησο στην Κρήτη. Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης ανέφερε οτι η εφαρμογή του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ παρέχει μια καλή βάση για ελάττωση της έντασης. Υπέρ της επαναφοράς του μνημονίου τάχθηκε και ο αμερικανός υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Τζον Λόνταλ, ο οποίος έφθασε στην Κρήτη συνοδευόμενος απο τον διευθυντή του τμήματος Νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,Κέρι Κάβανο.

Αρχίζει απο σήμερα η αεροναυτική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων "Τοξότης".

Αρχίζει σήμερα, η αεροναυτική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ``Τοξότης``. Η άσκηση που προβλέπει αποστολές ελληνικών μαχητικών στην περιοχή Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας στα σύνορα του εναέριου χώρου της Κύπρου θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα διεξάγεται μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης.

Αντιδράσεις στη ΝΔ για το αρχείο Καραμανλή.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση μέρους από το αρχείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο οποίο γίνεται λόγος για προσπάθεια πραξικοπήματος από τον τέως βασιλιά, το 1975, για να ρίξει την τότε κυβέρνηση.Οι λεγόμενοι βασιλικοί βουλευτές της ΝΔ, αντέδρασαν έντονα, ενώ επίσημα το κόμμα δεν έχει πάρει θέση. Κύκλοι του Προέδρου της ΝΔ, απέδιδαν στην κυβέρνηση την ανακίνηση του θέματος ως αντιπερισπασμό στα εσωτερικά προβλήματα. Η κυβέρνηση τήρησε αποστάσεις κάνοντας λόγο για ιστορική εκδοχή μιας πηγής.

Στόχος της Ελλάδας η επιστροφή των Ελγινείων.

Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα είναι μόνιμος και βασικός στόχος της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη δήλωση του νέου Βρετανού υπουργού ότι τα Μάρμαρα αποκλείεται να επιστραφούν. Ο Ζυλ Ντασέν χαρακτήρισε ως βεβιασμένη την κίνηση Ελλήνων δημοσιογράφων να ζητήσουν απαντήσεις απο Βρετανούς υπουργούς που μόλις ειχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους.

Επέστρεψε στην Αθήνα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ελαφρώς καταβεβλημένος αλλά με πολύ καλή διάθεση επέστρεψε χθες στην Αθήνα από το Βερολίνο, όπου βρισκόταν ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε κατά την διάρκεια περιοδείας του στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, η κατάσταση της υγείας του κ. Θεοδωράκη δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά θα χρειασθεί να σταματήσει οριστικά την περιοδεία του.

Τετράωρες στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ.

Τετράωρες στάσεις απο τις 12 το μεσημέρι εως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν σήμερα, αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο προπονητής της ΑΕΚ Πέτρος Ραγούσης θα σταματήσει τη συνεργασία του με την ομάδα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Πέτρος Ραβούσης δεν πρόκειται να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου, αφού μετά το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό θα την εγκαταλείψει.Σύμφωνα με τις πληροφορίες,ο κ Ραβούσης επιμένει στην παραίτησή του και θεωρείται σίγουρο ότι θα φύγει από την ΑΕΚ πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Νίκος Στράτος θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τους Μπορμπόκη, Βλάχο και Μπατίστα, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της περιόδου.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, περιμένει την κατάκτηση ενός μόνο βαθμού, για να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο,στο "τιμόνι" της πειραϊκής ομάδας.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς,περιμένει την κατάκτηση ενός μόνο βαθμού στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο, στο ``τιμόνι`` της πειραϊκής ομάδας. Αναφερόμενος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, είπε ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι σαν όλα τα υπόλοιπα, που διεξάγονται ανάμεσα στους ``ερυθρόλευκους``, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Αισιόδοξος ότι τελικά ο Παναθηναϊκός δεν θα χάσει το τραίνο της Ευρώπης, εμφανίσθηκε ο προπονητής των ``πρασίνων`` Βέλιμιρ Ζάετς.

Στο μεταξύ, αισιόδοξος ότι τελικά ο Παναθηναϊκός δεν θα χάσει το τραίνο της Ευρώπης, εμφανίσθηκε ο προπονητής των ``πρασίνων`` Βέλιμιρ Ζάετς. Η αισιοδοξία του αυτή προέρχεται από την τελευταία εμφάνιση της ομάδας στην Καβάλα και την μεγάλη σε έκταση νίκη. Ο Κροάτης τεχνικός πρόσθεσε ότι για να πετύχει η ομάδα του έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ πρέπει να κερδίσει και τους τρεις αγώνες που απομένουν με Καστοριά και ΟΦΗ εντός και Ηρακλή εκτός έδρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,28, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 451,41, ελβετικό φράγκο προς 189,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,27, τη λίρα Κύπρου προς 543,37 και την ECU προς 314,62 δραχμές.

Νέο ρεκόρ επταετίας πέτυχαν σήμερα οι τιμές των μετοχών με το γενικό δείκτη τιμών να σπάει και το φράγμα των 1500 μονάδων. Συγκεκριμένα έκλεισε στις 1518,42 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο 2,25%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 22,1 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,24%, Λήζινγκ άνοδος 4,88%, Ασφάλειες άνοδος 0,10%, Επενδύσεις άνοδος 1,27%, Κατασκευές άνοδος 1,98%, Βιομηχανίες άνοδος 1,55%, Διάφορες άνοδος 2,36%, Συμμετοχών άνοδος 1,16%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,76%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος είναι και σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά φθάνει τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι και σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα δυτικά, που προβλέπονται νεφώσεις, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 11 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 14 εως 26 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 29 και απο 12 εως 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 1997 - 7:00:16 UTC