Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εξετάζεται και το ενδεχόμενο σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, δηλώνει επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες περί ελληνοτουρκικής συμφωνίας για δημιουργία αεροδιαδρόμου στο ελληνικό FIR που θα μπορούν να πετούν τουρκικά αεροσκάφη.
- Στο Παρίσι οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Πάγκαλος για τη σύνοδο της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν αποκλείεται συνάντηση Πάγκαλου-Τσιλέρ.
- Το Δεκέμβριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.
- Για αύριο το μεσημέρι αναβλήθηκε η δίκη του Λάκη Λαζόπουλου και των συνεργατών του, για τη λειτουργία του θεάτρου Φιξ στην θεσσαλονίκη.
- Διασπασμένη προσέρχεται η ΓΣΕΕ στον κοινωνικό διάλογο.
- Γολγοθάς για τους οδηγούς, που πρόκειται να περάσουν από τους κόμβους Ροσινιόλ στον Κηφισσό και Συγγρού-Καλλιρόης
- Ολοκληρωμένη πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος θα καταθέσει σύντομα η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής.
- Τα σκουπίδια θα πνίξουν και πάλι την Αθήνα. Κλειστή μέχρι την Τετάρτη η χωματερή Ανω Λιοσίων.
- Με όπλο τα κορδόνια των παπουτσιών του έδωσε τέρμα στη ζωή του ο 35χρονος ταξιτζής Δημήτρης Βακρινός, που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, δηλώνει επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί επίσημα οτι εξετάζει και το ενδεχόμενο σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων.Η Ελλάδα εξετάζει τα πάντα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που γίνονται στον ΟΗΕ για την ονομασία των Σκοπίων, συμπεριλαμβανομένης και της σύνθετης ονομασίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ταυτοχρονα οτι επειδή οι διαπραμγατεύσεις ευρίσκονται σε εξέλιξη θα ήταν καλό να μήν λέγονται λεπτομέρειες. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε οτι δεν μπορεί να υπάρχει στη γειτονιά μας κράτος με το όνομα σκέτα Μακεδονία.

Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες περί ελληνοτουρκικής συμφωνίας για δημιουργία αεροδιαδρόμου στο ελληνικό FIR που θα μπορούν να πετούν τουρκικά αεροσκάφη.

Η κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες περί ελληνοτουρκικής συμφωνίας για παραχώρηση αεροδιαδρομων στο ελληνικο FIR, προκειμένου να πετούν τουρκικά αεροσκάφη. Δεν υπάρχει καμμία συζήτηση για παραχώρηση δικαιωμάτων ή διαδρόμων, δήλωσε ο υπουργός Τύπου και διευκρίνισε πως ούτε έχει τεθεί,ούτε αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τέτοιο θέμα.Δεν μπορεί να γίνει καμμιά διαπραγματευση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα,δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τη συναντησή του με τον πρωθυπουργό.

Στο Παρίσι οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Πάγκαλος για τη σύνοδο της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν αποκλείεται συνάντηση Πάγκαλου-Τσιλέρ.

Στη σύνοδο της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης,που πραγματοποιείται στο Παρίσι, είναι στραμμένο το βλέμμα της ελληνικής διπλωματίας,καθώς η Τουρκία θα ασκήσει πιέσεις να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού και να έχει δικαίωμα Βέτο. Τις ελληνικές θέσεις θα αναπτύξουν οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Ακης Τσοχατζόπουλος.Στο περιθώριο της συνόδου δεν αποκλείεται να γίνει και νέα συνάντηση Πάγκαλου-Τσιλέρ, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει προγραμματισθεί.

Το Δεκέμβριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα γίνει στην Θεσσαλονίκη η πρώτη γενική συνέλευση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση του προεδρείου του συμβουλίου, που γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας. Στο μεταξύ υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το συμβόλαιο ενοικίασης των προσωρινών γραφείων του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, που βρίσκονται στο ισόγειο του νέου κτιρίου της Τράπεζας Μακεδονίας- Θράκης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης.

Για αύριο το μεσημέρι αναβλήθηκε η δίκη του Λάκη Λαζόπουλου και των συνεργατών του, για τη λειτουργία του θεάτρου Φιξ στην θεσσαλονίκη.

Για αύριο αναβλήθηκε τελικά η δίκη του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου, του συνεργάτη του και άλλων δυο ατόμων που φέρονται ως υπεύθυνοι για την παράνομη λειτουργία του θεάτρου ΦΙΞ, στη Θεσσαλονίκη.Το δικαστήριο το αίτημα των υπολοίπων κατηγορουμένων, αν και ο ίδιος ο κ. Λαζόπουλος ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά η δίκη,για να τελειώνει, όπως είπε, όσο το δυνατό νωρίτερα η ταλαιπωρία του ιδίου αλλά και του κοινού.

Διασπασμένη προσέρχεται η ΓΣΕΕ στον κοινωνικό διάλογο.

Διασπασμένη προσέρχεται η ΓΣΕΕ στον κοινωνικό διάλογο,που αρχίζει επίσημα την προσεχή Τετάρτη. Η ολομέλεια της Διοίκησης αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της Συνομοσπονδίας. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε μόνο από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΚΚΕ, ενώ οι συνδικαλιστές του Συνασπισμού έρριξαν λευκό. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, έθεσε 4 όρους για τη διεξαγωγή του διαλόγου. Δηλαδή προσδιορισμό της θεματολογίας, χρονοδιάγραμμα του διαλόγου, ισότιμη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και σότιμη αντιμετώπιση όλων των απόψεων στην ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Γολγοθάς για τους οδηγούς, που πρόκειται να περάσουν από τους κόμβους Ροσινιόλ στον Κηφισσό και Συγγρού-Καλλιρόης

Νέος Γολγοθάς άρχισε για τους οδηγούς που πρόκειται να περάσουν από τους Κόμβους Ροσινιόλ,στον Κηφισό και Καλλιρόης στη Συγγρού, οι οποίοι έκλεισαν για να γίνουν έργα διπλάτυνσης. Ηδη τέθηκαν σε εφαρμογή Κυκλοφοριακές αλλαγές με παρακαμπήριους οδούς, ενώ για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα υπάρχουν τροχονόμοι,που θα ρυθμίζουν την κίνηση.

Ολοκληρωμένη πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος θα καταθέσει σύντομα η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής.

Η ΝΔ θα καταθέσει σύντομα πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί εκτιμά πως είναι ανάγκη να ανανεωθεί ο δημόσιος βίος με μεγάλες και τολμηρές καινοτομίες. Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρηγίλλης. Ο κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το κυβερνών κόμμα λέγοντας ότι έδειξε για το συγκεκριμένο θέμα μόνιμη διγλωσσία και υποκρισία και υποστηριξε ότι στην πράξη το ΠΑΣΟΚ περιφρονεί τον εκσυγχρονισμό.

Τα σκουπίδια θα πνίξουν και πάλι την Αθήνα. Κλειστή μέχρι την Τετάρτη η χωματερή Ανω Λιοσίων.

Ο εφιάλτης των σκουπιδιών απειλεί και πάλι τους κατοίκους της Αττικής μετά την απόφαση των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες να παρατείνουν μέχρι την Τετάρτη την απεργία τους με αποτέλεσμα η χωματερή των Ανω Λιοσίων να παραμένει κλειστή. Οι εργαζόμενοι τη μονιμοποίηση 100 εκτάκτων συναδέλφων τους.

Με όπλο τα κορδόνια των παπουτσιών του έδωσε τέρμα στη ζωή του ο 35χρονος ταξιτζής Δημήτρης Βακρινός, που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μ' έναν αυτοσχέδιο βρόγχο, που κατασκεύασε χρησιμοποιώντας τα κορδόνια των παπουτσιών του, έδωσε τέλος στη ζωή του ο 35χρονος ταξιτζής Δημήτρης Βακρινός ο οποίος είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, οταν πρίν απο ένα περίπου μήνα παραδέχθηκε οτι ήταν ο δράστης πέντε ανθρωποκτονιών, ενώ ομολόγησε περίπου 10 απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστειών. Τον Βακρινό βρήκαν στα λουτρά των φυλακών Κορυδαλλού, οπου ήταν προφυλακισμένος, σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας, μετά τη νίκη με 2-0 που χθες πέτυχε στο στάδιο Καραϊσκάκη επί της ΑΕΚ.Και ενώ στην κορυφή τα πράγματα ξεκαθάρισαν, συνεχίζεται η μάχη για μιά θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.Εκεί κυριαρχεί ο ΟΦΗ,που βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.Την παραμονή τους στην κατηγορία εξασφάλισαν ο Αθηναϊκος,που νικησε με 3-0 τον Πανηλειακό και ο Απόλλωνας που επικράτησε με 2-0 της Παναχαϊκής, η οποία θέλει όπως και η Βέροια,που έχασε στην έδρα της από την Καβάλα, δύο βαθμούς στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στο μεταξύ,η ομάδα μπάσκετα του Ολυμπιακού έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου της Α1, μετά την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο Ελλάδος, αφού στον πρώτο αγώνα γιά την τελική φάση του πρωταθλήματος της Α1, που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε με 68-62 της ΑΕΚ. Ετσι, οι ``ερυθρόλευκοι`` πήραν το προβάδισμα στο σκόρ με 1-0 και θέλουν δύο ακόμη νίκες για να στεφθούν πρωταθλητές.

Ενας ακόμη Ελληνας ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Πρόκειται για το διεθνή αμυντικό του Παναθηναϊκού Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Χάβρης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Ζάν-Πιέρ Ουρό. Ο 28-χρονος θα ενταχθεί στις τάξεις της Χάβρης στο τέλος του μήνα, δηλαδή μετά το τέλος της περιόδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,558 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 162, 329, γαλλικό φράγκο προς 48,146, λίρα Αγγλίας προς 444,164, ελβετικό φράγκο προς 192,500, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,362, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,420, τη λίρα Κύπρου προς 542,112 και την ECU προς 315,178 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για ενδέκατη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των μετοχών, σημειώνοντας νέο ρεκόρ επταετίας. Θετικά επηρέασε την αγορά η ανακοίνωση της Αλφα Τραπέζης Πίστεως για σημαντική μείωση των επιτοκίων της. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1595,54 μονάδες με άνοδο 1,65%. Αξίζει να σημειωθεί οτι στη διάρκεια των 11 τελευταίων συνεδριάσεων ο γενικός δείκτης τιμών έχει καταγράψει κέρδη σε ποσοστό 11,34%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα συνεχισθούν οι πολύ ισχυροί βορειάδες στο Αιγαίο. Αντίθετα στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 12 με 30 βαθμούς και στο Αιγαίο 16 με 26.Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 29 και 14 με 28 αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 12 May 1997 - 19:00:32 UTC