Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζουν στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.
- Δεν εμπνέει ανησυχίες η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.
- Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες οτι επικειται συμφωνία Ελλάδας
- Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για παραχώρηση αεροδιαδρόμων στο ελληνικό FIR.
- Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα συζητηθούν στην συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του.
- Αρχίζει αύριο ο κοινωνικός διάλογος. Διασπασμένη προσέρχεται η ΓΣΕΕ.
- Ελληνοτουρκικά και κοινωνικός διάλογος στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
- Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Εβρο.
- Κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές των αστυνομικών.
- Μείωση επιτοκίων απο την Τράπεζα Ελλάδος και την ALPHA Τράπεζα Πίστεως.
- Σήμερα η δίκη του Λάκη Λαζόπουλου για τη λειτουργία του θεάτρου ΦΙΞ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πόλεμος ανακοινώσεων Ολυμπιακού - ΑΕΚ για τον προχθεσινό αγώνα στο μπάσκετ.
- Η Λάρισα επικράτησε 1-0 εκτός έδρας των Τρικάλων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζουν στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, όπου η Τουρκία θα ασκήσει πιέσεις να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού και να έχει δικαίωμα Βέτο. Τα θέματα που θα συζητηθούν ειναι η εφαρμογή των αποφάσεων Βερολίνου, Μπέρμιγχαμ και Βρυξελλών σχετικά με τις δυνατότητες της ΔΕΕ και τις σχέσεις της με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και ο ρόλος της, στις επιχειρήσεις και το σχεδιασμό της αμυνας.

Δεν εμπνέει ανησυχίες η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Δεν εμπνέει ανησυχίες η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη Λευκωδία, να επιστρέψει πολύ σύντομα στα καθήκοντά του. Ο κ.Κληρίδης αισθάνθηκε αδιαθεσία και εισήχθη,γύρω στις 6 το πρωί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε καθετηριασμό.

Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες οτι επικειται συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για παραχώρηση αεροδιαδρόμων στο ελληνικό FIR.

Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες οτι επίκειται συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για παραχώρηση αεροδιαδρομων στο ελληνικο FIR. Ο Δημήτρης Ρέππας, ειπε οτι δεν υπάρχει καμμία συζήτηση για παραχωρήση δικαιωμάτων ή διαδρόμων και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση ούτε αντιμετωπίζει, ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα.Δεν μπορεί να γίνει καμμιά διαπραγματευση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δήλωσε Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τη συναντησή του χθες το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα συζητηθούν στην συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και θέματα που συνδέονται με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αναμένεται να συζητήσει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον ομόλογό του, κ. Γιουγκερ, σήμερα στο Λουξεμβούργο. Οι δυο Πρωθυπουργοί αναμένεται ότι θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα υπό διαπραγματευση θεσμικά θέματα της Κοινότητας, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής, που θα έχουν στις 23 Μαϊου στο Νόρβεϊκ της Ολλανδίας οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αρχίζει αύριο ο κοινωνικός διάλογος. Διασπασμένη προσέρχεται η ΓΣΕΕ.

Με ομιλία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αρχίζει αύριο ο κοινωνικός διάλογος ενω η κυβέρνηση έχει ήδη δημοσιοποιήσει τις θέσεις της, οι οποίες αποτελούνται απο 19 θεματικές ενότητες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις και έχει τεθεί υπέρ της ενίσχυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Διασπασμένη προσέρχεται η ΓΣΕΕ στον κοινωνικό διάλογο. Η ολομέλεια της Διοίκησης αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της Συνομοσπονδίας. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε μόνο από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

Ελληνοτουρκικά και κοινωνικός διάλογος στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Με θέμα τον κοινωνικό διάλογο, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την τοπική αυτοδιοίκηση συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, η ΝΔ θα καταθέσει σύντομα πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί εκτιμά πως είναι ανάγκη να ανανεωθεί ο δημόσιος βίος με μεγάλες και τολμηρές καινοτομίες.

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Εβρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μεταβαίνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θράκης. Ο κ. Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί διαδοχικά το μεθοριακό σταθμό Ορμενίου, τις κοινότητες Δικαίων,Ριζίων, Κυπρίνου και Καστανεών και τους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Φερών. Το απόγευμα ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Κομοτηνή, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων "Ελευθέρια 1997".

Κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές των αστυνομικών.

Κατατίθεται σήμερα τελικά στη Βουλή η τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές των αστυνομικών, μετά την υπογραφή της απο τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας, όπως δήλωσε χθες ο κ. Γιώργος Ρωμαίος. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αύριο πανελλαδική ένστολη πορεία για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Μείωση επιτοκίων απο την Τράπεζα Ελλάδος και την ALPHA Τράπεζα Πίστεως.

Στη μείωση των επιτοκίων παρέμβασης στη διατραπεζική αγορά προχωρεί απο σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος λόγω της πτώσης του πληθωρισμού. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε οτι μειώνει κατά μία μονάδα τα επιτόκια με τα οποία δανείζει τις τράπεζες.Χθές,η ALPHA Τράπεζα Πίστεως ανακοίνωσε οτι απο την προσεχή Δευτέρα 19 Μαϊου μειώνει το επιτόκιο απλού ταμιευτηρίου σε 8,50% (από 9,50%) και στα δάνεια και στις κάρτες μέχρι 2,25 ποσοστιαίες μονάδες. Επίσης μειώνεται κατά 1% το σταθερό επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια.

Σήμερα η δίκη του Λάκη Λαζόπουλου για τη λειτουργία του θεάτρου ΦΙΞ.

Σήμερα γίνεται η δίκη του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου,του συνεργάτη του και άλλων δυο ατόμων που φέρονται ως υπεύθυνοι για την παράνομη λειτουργία του θεάτρου ΦΙΞ, στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόλεμος ανακοινώσεων Ολυμπιακού - ΑΕΚ για τον προχθεσινό αγώνα στο μπάσκετ.

Η λήξη του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, σήμανε ταυτόχρονα την έναρξη του πολέμου των ανακοινώσεων ανάμεσα στα δύο ΤΑΚ. Συγκεγκριμένα, το ``ερυθρόλευκο`` στρατόπεδο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ``εχθρική διαιτησία`` στο συγκεκριμενό παιχνίδι και διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις που έκαναν μετά τη λήξη του αγώνα, εκπρόσωποι της ΑΕΚ, οι οποίοι μιλούσαν για ``συνθήκες τρομοκρατίας``. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ, επανέλαβε ότι οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα ήταν επιεικώς απαράδεκτες, αφού εκτός των άλλων υπήρξε και ελλιπέστατη αστυνόμευση με αποτέλεσμα οργανωμένες ομάδες φιλάθλων να προπηλακίζουν με κάθε τρόπο τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας.

Η Λάρισα επικράτησε 1-0 εκτός έδρας των Τρικάλων.

Η Λάρισα σε αγώνα που έριξε την αυλαία της 31ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε 1-0 εκτός έδρας των Τρικάλων. Στη βαθμολογία προηγείται πάντα ο Πανιώνιος με 60 βαθμούς και ακολουθούν Παναιτωλικός και Προοδευτική με 56, Εθνικός με 55, Νίκη Βόλου και Παναργειακός με 51, Τρίκαλα, Δόξα Βύρωνα και Λάρισα με 49 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,558 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 162, 329, γαλλικό φράγκο προς 48,146, λίρα Αγγλίας προς 444,164, ελβετικό φράγκο προς 192,500, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,362, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,420, τη λίρα Κύπρου προς 542,112 και την ECU προς 315,178 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για ενδέκατη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των μετοχών, σημειώνοντας νέο ρεκόρ επταετίας. Θετικά επηρέασε την αγορά η ανακοίνωση της Αλφα Τραπέζης Πίστεως για σημαντική μείωση των επιτοκίων της. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1595,54 μονάδες με άνοδο 1,65%. Αξίζει να σημειωθεί οτι στη διάρκεια των 11 τελευταίων συνεδριάσεων ο γενικός δείκτης τιμών έχει καταγράψει κέρδη σε ποσοστό 11,34%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα συνεχισθούν οι πολύ ισχυροί βορειάδες στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 30 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα συνεχισθούν οι πολύ ισχυροί βορειάδες στο Αιγαίο. Αντίθετα στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 12 εως 30 βαθμούς και στο Αιγαίο απο 16 εως 26 βαθμούς Κελσίου.Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 29 και απο 14 εως 28 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 1997 - 11:20:11 UTC