Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποσύρθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ. Αγνωστο πότε θα λυθεί η απεργία. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στην Αθήνα.
- Διευκρινιστική δήλωση Ράλλη μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη στήριξη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
- Αντιδράσεις από δικαστικούς λειτουργούς για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά οκτώ δικαστών για υπόθεση αποφυλάκισης εμπόρου ναρκωτικών.
- Η πορεία του κοινωνικού διαλόγου το αντικείμενο σύσκεψης του πρωθυπουργού με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.
- Κυπριακό και ελληνοτουρκικά συζήτησαν ο Κώστας Σημίτης και οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Εμμεση επιβεβαίωση του υφυπουργού Οικονομικών ότι θα μειωθεί από το 1998 ο φόρος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
- Θησαυρός αρχαίων νομισμάτων, αμύθητης αξίας, στα υπόγεια της Ιονικύης τράπεζας
- Κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων εξάρθρωσε η αστυνομία στην Καλλιθέα. Συνελήφθησαν 16 άτομα
- Ενοπλη ληστεία με λεία 7,5 εκατ.δρχ. στην Τράπεζα Εργασίας στο Γαλάτσι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποσύρθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ. Αγνωστο πότε θα λυθεί η απεργία. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στην Αθήνα.

Στον ασφυκτικό κλοιό σκουπιδιών βρίσκεται η Αθήνα και το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί, μετά την αιφνίδια απόσυρση της σχετικής τροπολογίας, την οποία απείλησαν να καταψηφίσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι συμβασιούχοι των Δήμων, που κρατούν από το Σάββατο κλειστή τη χωματερή Ανω Λιοσίων,θα συνεδριάσουν αύριο για να καθορίσουν τη στάση τους.Την ίδια ώρα όμως οι χιλιαδες τόννοι σκουπιδιών σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, αποτελούν εστίες μόλυνσης και υπάρχει κίνδυνος διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Διευκρινιστική δήλωση Ράλλη μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη στήριξη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Εντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στη Ρηγίλλης η στήριξη που παρέσχε ο Γ.Ράλλης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Ράλλης σε νέα δηλωσή του διευκρινίζει πως αυτό που είπε είναι ότι ο κ. Σημίτης ακολουθεί την οικονομική πολιτική που έχει εξαγγείλει κατά καιρούς η ΝΔ. παρουσίαση των αρχείων Καραμανλή. Η άποψη Ράλλη έχει αξία μόνο για τον εαυτό του, δήλωσε ο Γ.Κεφαλογιάννης,ενώ ο υπουργός Τύπου δήλωσε πως είναι καλή η υποστήριξη που παρέχεται και από αντιπάλους του πρωθυπουργού.

Αντιδράσεις από δικαστικούς λειτουργούς για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά οκτώ δικαστών για υπόθεση αποφυλάκισης εμπόρου ναρκωτικών.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά οκτώ δικαστών,που φέρονται ως υπεύθυνοι για την αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών. Ο εφέτης Ευτύχιος Παλαιοκαστρίτης, εκτίμησε πως ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα για όλες τις αδυναμίες στην πολιτική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων των ναρκωτικών.

Η πορεία του κοινωνικού διαλόγου το αντικείμενο σύσκεψης του πρωθυπουργού με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Η πορεία του κοινωνικού διαλόγου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών Ο υπουργός τύπου διευκρίνησε ότι στην παρούσα φάση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, ενώ το ασφαλιστικό θα εξετασθεί σε δεύτερη φάση. Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν το διάλογο γιατί υπάρχει κίνδυνος ανατραπής όλων των κεκτημένων δικαιώματων τους

Κυπριακό και ελληνοτουρκικά συζήτησαν ο Κώστας Σημίτης και οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά εξετάσθηκαν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των επιτροπών εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Τουρκίας, καθώς και την επικείμενη συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς.

Εμμεση επιβεβαίωση του υφυπουργού Οικονομικών ότι θα μειωθεί από το 1998 ο φόρος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Από τις αρχές του 1998 αναμένεται να μειωθεί η φορολογιία των εισαγομένων μεταχειρισμένων καταλυτικών αυτοκινήτων.Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυ,σημειώνοντας ότι έχει ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή, καθώς στις 29 του μηνός θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Κομισιόν κατά της Ελλάδος, για το θέμα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόφαση θα είναι καταδικαστική για τη χώρα μας.

Θησαυρός αρχαίων νομισμάτων, αμύθητης αξίας, στα υπόγεια της Ιονικύης τράπεζας

Θησαυρός από παλιά νομίσματα αμύθητης αξίας βρέθηκε σε θυρίδα της Ιονικής Τράπεζας, σύμφωνα με συνδικαλιστές. Οπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, από τους πρώτους υπολογισμούς, η αξία του θησαυρού φθάνει στα 150 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο θησαυρός είχε κατατεθεί από ιδιώτη το 1957, τα στοιχεία του οποίου γνωρίζει μόνο η τράπεζα. Το άτομο αυτό, δεν έχει εμφανιστεί εδώ και σαράντα χρόνια, με αποτέλεσμα ο θησαυρός να περιέλθει στα περιουσιακά στοιχεία της Ιονικής.

Κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων εξάρθρωσε η αστυνομία στην Καλλιθέα. Συνελήφθησαν 16 άτομα

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία κύκλωμα διεξαγωγής παράνομων στοιχημάτων, ιπποδρομιών,που είχε έδρα διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας. Διοργανωτής των στοιχημάτων ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου, 46 ετών, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με δύο υπαλλήλους και 13 παίκτες,που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.Από την αστυνομία κατασχέθηκαν περίπου 2,5 εκατομμύρια δρχ.

Ενοπλη ληστεία με λεία 7,5 εκατ.δρχ. στην Τράπεζα Εργασίας στο Γαλάτσι.

Περίπου 7,5 εκατ.δρχ.ήταν η λεία δύο νεαρών που λήστεψαν το υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας, στο Γαλάτσι. Οι δράστες μπήκαν στην Τράπεζα ως πελάτες και στη συνέχεια με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού άρπαξαν το παραπάνω ποσό διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με ανακοίνωση της διαμαρτύρεται για επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί και ο πάγκος της ΑΕΚ σε βάρος των παικτών της, στο δεύτερο τελικό των πλέι οφ, που έγινε στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στο μεταξύ μετά από σύσκεψη που έγινε στην ΕΣΑΚ αποφασίστηκε η λήψη αυστηρότερων μέτρων στους τρεις αγώνες που απομένουν μεταξύ των δύο ομάδων, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας.

Διοικούσα επιτροπή διορίστηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο της Αθήνας στον ΣΕΓΑΣ. Το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων διόρισε προσωρινή διοίκηση από 21 τακτικά και 7 αναπληρωματικά μέλη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ο Στράτος Μολυβάς, ο οποίος στα τελευταία 14 χρόνια διετέλεσε σύμβουλος και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα με την απόφαση πρέπει εντός 4 μηνών να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και η ΔΕ να επιληφθεί για τις επείγουσες υποθέσεις της ομοσπονδίας.

Η διοίκηση της ΕΠΟ τάχθηκε υπέρ της ΕΠΑΕ στο θέμα της επανάληψης της κλήρωσης των διαιτητών. Στη σημερινή συνεδρίαση οι παράγοντες της ΕΠΟ έκριναν ότι καλώς επαναλήφθηκε η κλήρωση των διαιτητών χθες, αφού στην κλήρωση της Τρίτης δεν είχε μπει στην κληρωτίδα ο Νίκος Αγγελάκης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, που είχε δικαιωθεί από την επιτροπή Εφέσεων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 162,13, γαλλικό φράγκο προς 48,15, λίρα Αγγλίας προς 449,42, ελβετικό φράγκο προς 192,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,48, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,28, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 316,07 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για 14η συνεδρίαση, αλλα με πιο συγκρατημένους ρυθμούς κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών και στη σημερινή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1643,51 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,54%. Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 34,5 δισ. δρχ. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές των εταιριών Λήζινγκ και των Βιομηχανιών οι δείκτες των οποίων σημείωσαν άνοδο 4,06% και 1,52% αντιστοίχως. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,51%, Ασφάλειες άνοδος 0,35%, Επενδύσεις άνοδος 0, 76%, Κατασκευών πτώση 0,35%, Συμμετοχών πτώση 1,49%, Διάφορες πτώση 0,70%. Ο Δείκτης Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,24%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριο καιρό θα έχει αύριο ολόκληρη σχεδόν η χώρα, αλλά από το απόγευμα θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες όμως στη νότια Ελλάδα θα πυκνώσουν. Θα συνεχισθούν οι βοριάδες, στα δυτικά ασθενείς και στ'ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 14 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 31 και 15 με 29 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 15 May 1997 - 17:00:18 UTC