Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονες αντιδράσεις στην Αθήνα για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν.
- Επιδόθηκε στην ολλανδική προεδρία το ελληνικό μνημόνιο για τα ελληνοτουρκικά.
- Η αμερικανική Βουλή προτρέπει την Τουρκία να προσφύγει στα αρμόδια σώματα αν αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες.
- Συνάντηση Ανάν - Κρανιδιώτη για το Κυπριακό.
- Στο "τραπέζι" του κοινωνικού διαλόγου απο σήμερα όλα τα καυτά θέματα.
- Την 1η Οκτωβρίου θα καταβληθεί το 50% της αύξησης στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.
- Ενας νεκρός και ενας τραυματίας απο έκρηξη σε αυτοκίνητο κοντά στον Ωρωπό.
- Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα απασχολήσει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Σήμερα η απόφαση για τους 22 αγρότες της Λάρισας.
- Κηδεύεται σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Χρήστος Κατσιγιάννης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πυρετός μεταγραφών στο Παναθηναϊκό. - Πολύ κοντά σε συμφωνία με πολυεθνική εταιρεία,βρίσκεται η αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.
- Αρχίζει σήμερα από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας,το οδοιπορικό της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών,στο 30ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ανοίγει σήμερα η αυλαία του 10-ου παγκοσμίου Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονες αντιδράσεις στην Αθήνα για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν.

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν,που επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Αγκυρας, για γκρίζες περιοχές στο Αιγαίο και τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, στη διάρκεια συζήτησης, που διοργανώθηκε στην Αθήνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, απο το Παρίσι κατηγόρησε τον Τούρκο υφυπουργό για έλλειψη σοβαρότητας και τόνισε πως αν η Τουρκία έχει χαρτιά και ντοκουμέντα, ας τα θέσει στα αρμόδια όργανα.Από την πλευρά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος,προειδοποίησε την Αγκυρα ότι η τακτική της αμφισβήτησης στο Αιγαίο,μπορεί να γίνει μπούμερανγκ και ν' ανοίξει το δρόμο για αναθεώρηση του διεθνούς καθεστώτος των στενών του Βοσπόρου.Την αντιθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης για την διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία,εξέφρασαν Ν.Δ και ΔΗΚΚΙ.

Επιδόθηκε στην ολλανδική προεδρία το ελληνικό μνημόνιο για τα ελληνοτουρκικά.

Επιδόθηκε στην Ολλανδική προεδρία το μνημόνιο της ελληνικής ομάδος,στο πλαίσιο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά. Το κείμενο δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θέτει ώς προϋπόθεση για να συνεχισθεί η ανταλλαγή απόψεων, την αποφυγή χρήσης βίας ή απειλής χρήσης βίας, εκ μέρους της Τουρκίας και την αναγνώριση από τη γειτονική χώρα, του διεθνούς νομικού πλαισίου που καθορίζει τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Η αμερικανική Βουλή προτρέπει την Τουρκία να προσφύγει στα αρμόδια σώματα αν αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες.

Την ώρα που η Τουρκία επαναλαμβάνει τις προκλητικές της διεκδικήσεις η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής σε έκθεσή της προτρέπει εμμέσως αλλά σαφώς την Τουρκία οτι όποιος αμφισβητεί την εφαρμογή ή ερμηνεία διεθνών συνθηκών θα πρέπει να προσφύγει στα αρμόδια σώματα, όπως προβλέπει η διεθνής νομική πρακτική.Αναφορικά με το Κυπριακό η έκθεση παροτρύνει την κυβέρνηση Κλίντον να προχωρήσει στην άμεση ανάληψη ουσιαστικής πρωτοβουλίας,με βάση τις σχετικέςπροβλέψεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο τη δημιουργία μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία και διεθνή χαρακτήρα.

Συνάντηση Ανάν - Κρανιδιώτη για το Κυπριακό.

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα, Κόφι Ανάν, θα έχει σήμερα στη Νέα Υορκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, με αντικείμενο την πορεία για την έναρξη των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς για το Κυπριακό. Ο κ. Κρανιδιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβεβαιώσει τον κ. Ανάν για το ενδιαφέρον της Ελλάδας και την υποστήριξή της στις προσπάθειες του ΓΓ.

Στο "τραπέζι" του κοινωνικού διαλόγου απο σήμερα όλα τα καυτά θέματα.

Με την πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας,το μεσημέρι στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, αρχίζει η ουσιαστική φάση του Κοινωνικού Διαλόγου.Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του διαλόγου.Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν να συζητηθούν όλα τα θέματα με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 1997 και στην ατζέντα των θεμάτων θα θέσουν το φορολογικό, την αναδιανομή εισοδήματος, τα μέτρα κοινωνικής συνοχής και η συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Την 1η Οκτωβρίου θα καταβληθεί το 50% της αύξησης στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Την 1η Οκτωβρίου θα καταβληθεί το 50% της αύξησης στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το νέο μισθολόγιο και το υπόλοιπο 50% την 1η Ιανουαρίου 1998. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, η οποία επιμένει οι αυξήσεις να δοθούν από την 1η Ιανουαρίου 1997.Η ΑΔΕΔΥ προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει να αφαιρεθεί το οικογενειακό επίδομα στον ένα από τους δύο εργαζόμενους συζύγους.

Ενας νεκρός και ενας τραυματίας απο έκρηξη σε αυτοκίνητο κοντά στον Ωρωπό.

Ενας νεκρός και ενας τραυματίας ηταν το αποτέλεσμα έκρηξης, που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο γύρω στα μεσάνυχτα, στο τρίτο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σκάλας Ωρωπού - Χαλκούτσι. Νεκρός ειναι ο Μιχάλης Κατρουμπίδης και τραυματίας ο Γιώργος Τεγκελίδης, που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και οπως ειπαν οι γιατροί διέφυγε τον κίνδυνο.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα απασχολήσει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ασχοληθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σήμερα η απόφαση για τους 22 αγρότες της Λάρισας.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση απο το Τριμελές Πλημελειοδικείο Λάρισας για την υπόθεση 27 αγροτών, που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών στη διάρκεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων. Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των 22 απο τους 27 κατηγορούμενους, οι οποίοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να δοθεί πολιτική λύση.

Κηδεύεται σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Χρήστος Κατσιγιάννης.

Στο νεκροταφείο Μενιδίου κηδεύεται σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Χρήστος Κατσιγιάννης, που έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Τη θέση του στο κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στη λίστα της ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, Λεωνίδας Κουρής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρετός μεταγραφών στο Παναθηναϊκό.

Ο ταλαντούχος νεαρός αμυντικός της βέροιας, Γιώργος Κουλακιώτης, αποτελεί έναν από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού. Εκπρόσωπος της Βέροιας συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη και συζήτησαν την μετακίνηση του παίκτη στην Αθηναϊκή ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρισκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.

Πολύ κοντά σε συμφωνία με πολυεθνική εταιρεία,βρίσκεται η αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τεράστια πολυεθνική εταιρεία η οποία θέλει να αγοράσει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Τροχανάς. Οπως έλεγαν κύκλοι από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ, το όνομα της εταιρείας θα προκαλέσει αίσθηση. Στο μεταξύ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, ο προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ντουμπάκοβιτς, προκειμένου να συζητήσει με τους αρμόδιους της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αρχίζει σήμερα από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας,το οδοιπορικό της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών,στο 30ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αρχίζει σήμερα, το οδοιπορικό της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, με στόχο τη διάκριση στο 30ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου στην Ισπανία. Οι 17 διεθνείς θα συγκεντρωθούν στις 17.30 στο ΟΑΚΑ, σε μια πρεμιέρα που θα είναι όλη σχεδόν αφιερωμένη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού αρχικά θα γίνει το ``καλωσόρισμα`` των παικτών από το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ανοίγει σήμερα η αυλαία του 10-ου παγκοσμίου Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

Στο ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα στο κλειστό κολυμβητήριο ανοίγει σήμερα η αυλαία του 10-ου παγκοσμίου Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων ομάδων του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η ελληνική.Σήμερα την πρώτη ημέρα των αγώνων η ομάδα μας θ' αντιμετωπίσει την Ιταλία. Στον άλλο αγώνα του ομίλου μας παίζουν ΗΠΑ-Ισπανία, ενώ για τον πρώτο θα γίνουν οι αγώνες: Ουγγαρία-Κροατία και Ρωσία-Γιουγκοσλαβία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,38 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 162,26, γαλλικό φράγκο προς 48,07, λίρα Αγγλίας προς 448,75, ελβετικό φράγκο προς 195,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,97, τη λίρα Κύπρου προς 545,33 και την ECU προς 316,04 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 12 εως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 14 εως 29 και στα νησιά απο 16 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 16 εως 28 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή το πρωί, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 14 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 27 May 1997 - 7:00:16 UTC