Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την "17 Νοέμβρη" αναζητά η αστυνομία πίσω απο την δολοφονία του εφοπλιστή Κώστα Περατικού.
- Η Ελλάδα δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
- Ικανοποίηση Μπιλ Κλίντον για τις συνομιλίες με τον κ. Σημίτη στο Παρίσι.
- Εξέπεσαν του βουλευτικού τους αξιώματος Βερελής και Γεωργιάδης.Στη θέση τους οι Χρήστος Ροκόφυλλος και Βασίλης Χατζηϊωαννίδης.
- Τριήμερη περιοδεία στην Ηπειρο πραγματοποιεί απο αύριο ο Πρωθυπουργός.
- Με το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος θα ασχοληθεί αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Η τουρκική αδιαλλαξία το σημαντικότερο πρόβλημα στην επίλυση του κυπριακού, επανέλαβε ο Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Εισαγγελική έρευνα για την εξάπλωση της παιδεραστίας στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευματα του Τύπου.
- Εκρηξη σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, στην βορειοανατολική Σρί Λάνκα.Το πλοίο δεν κινδυνεύει να βυθιστεί ενω το πλήρωμα είναι σώο και ασφαλές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στους 4 του FINA CUP η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. - Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σέρβου μεσοεπιθετικού της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρτσιτς, βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την "17 Νοέμβρη" αναζητά η αστυνομία πίσω απο την δολοφονία του εφοπλιστή Κώστα Περατικού.

Την τρομοκρατική οργάνωση ``17 Νοέμβρη`` αναζητούν αξιωματούχοι της Αστυνομίας πίσω από τη δολοφονία του 42χρονου εφοπλιστή Κώστα Περατικού, εξω απο τα γραφεία της επιχείρησής του χθες το απόγευμα στον Πειραιά. Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η δολοφονία, μοιάζει με τον τρόπο δράσης της ``17 Νοέμβρη`` και επιπλέον το θύμα πυροβολήθηκε με 45άρι. Απο το βαλλιστικό έλεγχο, που έγινε στους κάλυκες, οι οποίοι βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος διαπιστώθηκε οτι ο εφοπλιστής δολοφονήθηκε με το ίδιο όπλο, που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση σε 10 ακόμα περιπτώσεις. Η αστυνομία εχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η Ελλάδα δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της Τουρκίας και στόχος της ελληνικής διπλωματίας είναι να αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Αγκυρας στην περιοχή, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη σύσκεψη για τα ελληνοτουρκικά, που ειχε με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Τη διαφωνία τους για τη συγκρότηση των επιτροπών εμπειρογνωμόνων διατύπωσαν οι κύριοι Παπαθεμελής, Βερυβάκης και Χαραλαμπόπουλος.

Ικανοποίηση Μπιλ Κλίντον για τις συνομιλίες με τον κ. Σημίτη στο Παρίσι.

Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον και με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ειχε χθες στη Χάγη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια απο το σχέδιο Μάρσαλ. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες, που είχε προχθες στο Παρίσι με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Εξέπεσαν του βουλευτικού τους αξιώματος Βερελής και Γεωργιάδης.Στη θέση τους οι Χρήστος Ροκόφυλλος και Βασίλης Χατζηϊωαννίδης.

Αλλοι δύο βουλευτές εξέπεσαν απο το βουλευτικό τους αξίωμα με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου),που έκρινε οτι είχαν κώλυμα εκλογιμότητας.Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Βερελή, υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ και Αθανάσιο Γεωργιάδη. Στις θέσεις τους ανακηρύσσονται βουλευτές οι αναπληρωματικοί του ίδιου κόμματος,Χρήστος Ροκόφυλλος και Βασιλης Χατζηϊωαννίδης,οι οποίοι αναμένεται να ορκισθούν εντός των ημερών.

Τριήμερη περιοδεία στην Ηπειρο πραγματοποιεί απο αύριο ο Πρωθυπουργός.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηπειρος συζητήθηκαν στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα, προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.Ο κ.Σημίτης είπε ότι η περιοχή έχει το χαμηλότερο εισόδημα και είναι από τους πιο καθυστερημένους νομούς αλλά πρόσθεσε ότι με τα έργα που γίνονται θα υπάρξει διασύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα και ανάπτυξη.Ο πρωθυπουργός αρχίζει αύριο τριήμερη περιοδεία στην Ηπειρο συνοδευόμενος απο πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο.

Με το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος θα ασχοληθεί αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος θα ασχοληθεί αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει και ν' αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος, δήλωσε ο Αναστάσιος Πεπονής. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι με τις αλλαγές για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρεί να αποδυναμώσει περαιτέρω τις εξουσίες του και να τον μετατρέψει σε διακοσμητικό κομματικό πρόσωπο.

Η τουρκική αδιαλλαξία το σημαντικότερο πρόβλημα στην επίλυση του κυπριακού, επανέλαβε ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Το βασικό πρόβλημα στο Κυπριακό είναι η τουρκική αδιαλλαξία και όλες οι προσπάθειες πρέπει να στραφούν προς αυτή την πλευρά.Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους αντιπροσώπους των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας,στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Εισαγγελική έρευνα για την εξάπλωση της παιδεραστίας στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευματα του Τύπου.

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας διέταξε ο Εισαγγελέας εφετών Λάμπρος Καράμπελας με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο για την εξάπλωση τον τελευταίο καιρό της παιδεραστίας στη χώρα μας.Ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν οι συντάκτες των σχετικών δημοσιευμάτων, καθώς επίσης και τα μέλη της επιτροπής του Πάντειου Πανεπιστημίου που διενήργησαν επιστημονική έρευνα για το θέμα αυτό.

Εκρηξη σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, στην βορειοανατολική Σρί Λάνκα.Το πλοίο δεν κινδυνεύει να βυθιστεί ενω το πλήρωμα είναι σώο και ασφαλές.

Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "MV Athina" στα ανοιχτά του λιμανιού Τρινκομαλί της βορειοανατολικής Σρί Λάνκα, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί, όπως ανακοινώθηκε απο επίσημη πηγή. Το πλοίο, που μετέφερε σιτάρι, βρισκόταν κοντά στην είσοδο του λιμανιού όταν έγινε η έκρηξη, που προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Το πλοίο δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ενω το 29 μελές πλήρωμα,14 ελληνες 15 αλλοδαποί και η γυναίκα του καπετάνιου είναι σώο και ασφαλές.Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους 4 του FINA CUP η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών.

Ιστορική πρόκριση στους ``4`` του FINA CUP πέτυχε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδών, αφού στον δεύτερο αγώνα της για τη διοργάνωση που διεξάγεται στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο, νίκησε 7-6 την ``χρυσή`` Ολυμπιονίκη της Ατλάντα, Ισπανία.Ταυτόχρονα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που επικράτησε την Τρίτη και της Ιταλίας με 6-4, εξασφάλισε την συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Περθ της Αυστραλίας.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σέρβου μεσοεπιθετικού της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρτσιτς, βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός.

Περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά στην απόκτηση του Σέρβου μεσοεπιθετικού της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρτσιτς, βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, αφού μετά την συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Γιώργου Λούβαρη με τους ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας, προέκυψε μικρή μόνο οικονομική διαφορά, που αναμένεται να ξεπεραστεί στη νέα συνάντηση των δύο πλευρών. Η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτός σοβαρού απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα στην Αθήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 162,53, γαλλικό φράγκο προς 48,13, λίρα Αγγλίας προς 452,67, ελβετικό φράγκο προς 194,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,47, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,81, τη λίρα Κύπρου προς 546,27 και την ECU προς 316,62 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αν και αρχικά επεκράτησαν σημαντικές πτωτικές τάσεις. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1715,82 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,10%, ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 25,7 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχει η κεντρική, βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο 10 εως 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 13 εως 26 και στο Αιγαίο απο 16 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 25 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί παροδική βροχή το πρωί, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει από 14 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 29 May 1997 - 7:00:15 UTC