Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημείο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτέλεσε ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συζήτηση για αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Νόμος του κράτους απο χθες η Συνθήκη του Σένγκεν.
- Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία θα έχει στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, Φάτος Νάνο.
- Τα ελληνοτουρκικά θα απασχολήσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
- Δεν έχουν προδιαγεγραμμένο σχέδιο οι ΗΠΑ για τη διευθέτηση του Κυπριακού δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Οι Αμερικανοί υπόσχονται αμοιβές για πληροφορίες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
- Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικά των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.
- Σεισμική δόνηση το βράδυ 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κάρυστο.
- Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας για τυχόν κινητοποιήσεις στην εξεταστική περίοδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Συμφωνία μεταγραφών μεταξύ Παναθηναϊκού - Πανιωνίου. - Σε διαζύγιο οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες Ολυμπιακός και Ντέιβιντ Ρίβερς.
- Στο εξωτερικό βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς για να κλείσει προπονητή.
- Παίκτης του Ηρακλή είναι πλέον ο Δημήτρης Ποδαράς, που είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημείο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτέλεσε ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συζήτηση για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτέλεσε ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος, ενω ομόφωνα αποφάσισε το Κοινοβούλιο για τη σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.Την απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απο το ενδεχόμενο πρόωρης διάλυσης της Βουλής πρότεινε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.Ο Κώστας Καραμανλής τάχθηκε αντίθετος με τη μείωση των απαιτούμενων ψήφων για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ πρότεινε την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο Κοινοβούλιο. Ο Συνασπισμός τάχθηκε υπέρ της αυξημένης πλειοψηφίας αλλά και της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου απο το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής.Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ τάχθηκε αντίθετος στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οτι κατεβάζουν στα κομματικά τους μέτρα το κορυφαίο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Νόμος του κράτους απο χθες η Συνθήκη του Σένγκεν.

Νόμος του κράτους είναι απο χθες η Συνθήκη του Σένγκεν, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή. Τη Συνθήκη υπερψήφισαν 142 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και 80 την καταψήφισαν, μεταξύ αυτών και τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Στο μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση διετάχθη για τους δύο αστυνομικούς,ΓιώργοΤριανταφυλλόπουλο, και τον Κώστα Μπουμπουλή, που προσχώρησαν στους διαμαρτυρόμενους για τη Συνθήκη του Σένγκεν.

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία θα έχει στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, Φάτος Νάνο.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα έχει το βράδυ ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, Φάτος Νάνο, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας μετά απο πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το πρωί ο κ. Νάνο θα έχει επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, Θεόδωρο Πάγκαλο και Ακη Τσοχατζόπουλο, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και με τους Προέδρους της ΝΔ και του Συνασπισμού, Κώστα Καραμανλή και Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Τα ελληνοτουρκικά θα απασχολήσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.Την εκτίμησή ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βαίνουν προς εξομάλυνση, διατύπωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θασυναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, προκειμένου ναενημερώσει και αυτόν για τις επαφές του στην Τουρκία.

Δεν έχουν προδιαγεγραμμένο σχέδιο οι ΗΠΑ για τη διευθέτηση του Κυπριακού δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Οι ΗΠΑ δεν εχουν "προδιαγεγραμμένο σχέδιο" για τη διευθέτηση του Κυπριακού και δεν θα "επιβάλλουν λύση" στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, σε αντίθεση με αυτό που έγινε στην Βοσνία, δήλωσε ο νέος αμερικανός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN. Ο κ. Χόλμπρουκ είπε οτι θα βρίσκεται στην περιοχή στα μέσα του καλοκαιριούκαι οτι πρέπει πρωτα να δει τα αποτελέσματα της συνάντησης - στις αρχές Ιουλίου στην Νέα Υόρκη υπο την αιγίδα του ΟΗΕ - του Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντεκτάς.

Οι Αμερικανοί υπόσχονται αμοιβές για πληροφορίες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για πιο στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ανανέωσε την έκκλησή της προς τον ελληνικό λαό να παράσχει πληροφορίες σχετικές με τρομοκρατικές πράξεις κατά Αμερικανών πολιτών και περιουσιών, με βάση το "Πρόγραμμα αμοιβών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας". Το Πρόγραμμα αυτό προσφέρει πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και καταδίκη ατόμων ή οργανώσεων, που έχουν διαπράξει τρομοκρατικές πράξεις κατά Αμερικανών πολιτών ή περιουσιών.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικά των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί της αρχής του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ρυθμίζει θέματα συνταξιοδοτικά των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, εξέφρασαν έντονες διαφωνίες για τις αυξήσεις.Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης,τόνισε οτι οι αυξήσεις είναι οι υψηλότερες της εισοδηματικής πολιτικής,ενώ για το θέμα των δικαστικών, ο υφυπουργός, δήλωσε ότι ``δεν πρόκειται να ζητηθούν πίσω ποσά που έχουν επιδικαστεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις``.

Σεισμική δόνηση το βράδυ 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κάρυστο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.08 χθές το βράδυ με επίκεντρο κοντά στην Κάρυστο της Εύβοιας.Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές,δεν υπάρχουν υλικές ζημιές.

Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας για τυχόν κινητοποιήσεις στην εξεταστική περίοδο.

Τρίωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, που διεκδικούν το ειδικό επίδομα των γενικών εξετάσεων. Αύριο αναμένεται να συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί αν θα προβούν σε κινητοποιήσεις κατά την εξεταστική περίοδο.Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνία μεταγραφών μεταξύ Παναθηναϊκού - Πανιωνίου.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γερμανού σέντερ της Αλμπα Βερολίνου, Σάσα Χούπτμαν,βρίσκεται ο Παναθηναϊκός,ο οποίος φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία και με τον Πανιώνιο σε ότι αφορά στην μεταγραφή του Γιώργου Καλαϊτζή. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Παύλος Γιαννακόπουλος πρότεινε στον Πανιώνιο να του παραχωρήσει τρεις παίκτες και συγκεκριμένα τους Τζανή Σταυρακόπουλο, Σάσα Μάρκοβιτς και Βαγγέλη Βουρτζούμη και επιπλέον 20 εκατομμύρια δραχμές.

Σε διαζύγιο οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες Ολυμπιακός και Ντέιβιντ Ρίβερς.

Σε διαζύγιο οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες Ολυμπιακός και Ντέιβιντ Ρίβερς, αφού οι ``ερυθρόλευκοι`` έκαναν μεν νέα βελτιωμένη πρόταση στον Αμερικανό πλέι μέικερ προσφέροντάς του τέσσερα εκατομμύρια δολλάρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά αυτός απάντησε αρνητικά. Ετσι αν δεν δεν έχουμε κάποια θεαματική αλλαγή, ο Ντέιβιντ Ρίβερς θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στο εξωτερικό βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς για να κλείσει προπονητή.

Στο εξωτερικό βρίσκεται από προχθες το βράδυ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς για να κλείσει προπονητή,ενώ οι πληροφορίες που υπάρχουν θέλουν το νέο τεχνικό να προέρχεται από τη Γερμανία. Η διοίκηση της ΑΕΚ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσληψης του Χουάν Ραμόν Ρότσα αλλά και του Ολεγκ Μπλαχίν.

Παίκτης του Ηρακλή είναι πλέον ο Δημήτρης Ποδαράς, που είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Παίκτης του Ηρακλή είναι πλέον ο Δημήτρης Ποδαράς, που είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ. Ο παίκτης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίαςμε τον ``γηραιό``, έναντι 35 εκατομμυρίων δραχμών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,38, γαλλικό φράγκο προς 47,70, λίρα Αγγλίας προς 452,71, ελβετικό φράγκο προς 192,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,04, τη λίρα Κύπρου προς 524,45 και την ECU προς 313,97 δραχμές.

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να αποκομίσει υψηλά κέρδη 2,16%, κλείνοντας στις 1638,56 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 23 δισ. δρχ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε για μια ακόμη ημέρα η μετοχή του ΟΤΕ η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο κατά 4,9% ή κατά 345 δρχ. και έκλεισε στις 7.450 δρχ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι άλλαξαν χέρια 500 μετοχές του ΟΤΕ συνολικής αξίας περίπου 3,5 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί απο 15 εως 32 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 33 και στο Αιγαίο απο 18 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 19 εως 32 και απο 16 εως 30 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 12 June 1997 - 7:01:43 UTC