Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η ΕΕ προχωρά με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωσή της δήλωσε ο Πρωθυπουργός με την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.
- Δεν θα απεργήσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας στην εξεταστική περίοδο.
- Με δυο δέσμες μέτρων για το ασφαλιστικό προσέρχεται η κυβέρνηση στο κοινωνικό διάλογο.
- Ο Γκλιγκόροφ εξήρε στον Κλίντον τον θετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για το όνομα στη Νέα Υόρκη.
- Λύδια λίθος της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων η επίλυση του Κυπριακού,δήλωσε ο Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Αρχίζουν στη Βουλιαγμένη οι εργασίες της 9-ης ολομέλειας της Παρευξείνιας Συνεργασίας.
- Απεργούν για 48 ώρες οι φαρμακοποιοί της Αθήνας.
- Εκδήλωση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου, στη Πάτρα και στο Ηράκλειο.
- Πειθαρχικές διώξεις κατά δικαστών σε εξέλιξη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ακόμη 9 μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνες αθλητές στο Μπάρι της Ιταλίας.
- Πολύ καλή εμφάνιση παρά την ήττα της από την Γιουγκοσλαβία με 89-83 πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών.
- Την επιστροφή του Βασίλη Τσάρτα στην ΑΕΚ φαίνεται πως επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΕΕ προχωρά με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωσή της δήλωσε ο Πρωθυπουργός με την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με πολιτική συμφωνία επι μιας αναθεωρημένης Συνθήκης του Μάαστριχτ.Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου, δήλωσε οτι η Συνθηκη του Αμστερνταμ είναι ευαίσθητη κοινωνικά και ανοίγει δρόμους τόσο στα θέματα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της κοινής αμυνας της Ευρώπης όσο και για τη διεύρυνση της.Επίσης τόνισε οτιπεριέχονται συγκεκριμένες αναφορές, που ικανοποιούν τα ελληνικά αιτήματα, για την ακεραιότητα, τα εξωτερικά σύνορα και την πολιτική αλληλεγγύη.

Δεν θα απεργήσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας στην εξεταστική περίοδο.

Δεν θα απεργήσουν τελικά στη διάρκεια των γενικών εξετάσεων οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, αλλά θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, διεκδικώντας το επίδομα των γενικών εξετάσεων. Σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας θα κάνουν συμβολικές καταλήψεις σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ,με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξετάσεις φοιτητών και σπουδαστών, ενώ για αυριο Πέμπτη έχουν προγραμματίσει να κάνουν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως.

Με δυο δέσμες μέτρων για το ασφαλιστικό προσέρχεται η κυβέρνηση στο κοινωνικό διάλογο.

Με δύο δέσμες μέτρων για το ασφαλιστικό, το μικρό πακέτο,που αφορά το νοικοκύρεμα των Ταμείων και το μεγάλο πακέτο μακροπρόθεσμης μεταρρύθμισης του συστήματος, προσέρχεται η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, που αρχίζει σήμερα. Τα μέτρα για το μικρό πακέτο θα εφαρμοσθούν από το τρέχον έτος, ενώ οι γενικότερες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος θα συζητηθούν το 1998 και θα εφαρμοσθούν από το 2.000.

Ο Γκλιγκόροφ εξήρε στον Κλίντον τον θετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για το όνομα στη Νέα Υόρκη.

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε και ο νέος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για την ονομασία, που διεξάγεται στην έδρα του ΟΗΕ υπο την αιγίδα του.Ο επόμενος γύρος προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, είχε χθές συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπίλ Κλίντον,στον οποίο εξέφρασε τη θετική του εκτίμηση για το ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Λύδια λίθος της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων η επίλυση του Κυπριακού,δήλωσε ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Λύδια λίθο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την Τουρκία χαρακτήρισε το Κυπριακό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης στον Αμερικανό ομόλογό του,Τόμας Πίκερινγκ στη συνάντηση που είχαν χθές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Ο κ. Κρανιδιώτης ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Επίσης συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αρχίζουν στη Βουλιαγμένη οι εργασίες της 9-ης ολομέλειας της Παρευξείνιας Συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Απόστολος Κακλαμάνης, θα κηρύξουν το πρωί στον Αστέρα Βουλιαγμένης τις εργασίες της 9-ης Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας της Παρευξείνιας Συνεργασίας, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΟΣΕΠ τον περασμένο Απρίλιο στην Κωνσταντινούπολη και οι νέες εξελίξεις γύρω από την Τράπεζα Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Απεργούν για 48 ώρες οι φαρμακοποιοί της Αθήνας.

Απεργούν για 48 ώρες απο το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί της περιοχής Αθηνών αντιδρώντας για τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τη διακίνηση του φαρμάκου, με τις οποίες περιορίζεται δραστικά το ποσοστό κέρδους τους.

Εκδήλωση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου, στη Πάτρα και στο Ηράκλειο.

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αχαίας για τη συμπλήρωση ενός έτους απο το θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος,Ανδρέα Παπανδρέου, γίνεται σήμερα στη Πάτρα με ομιλητή τον Αναστάσιο Πεπονή. Παρόμοια εκδηλωση θα γίνει και στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του Δήμου, όπου έχει κληθεί να παραστεί η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου.

Πειθαρχικές διώξεις κατά δικαστών σε εξέλιξη.

Πειθαρχικές διώξεις κατά διοικητικών δικαστών βρίσκονται εν εξελίξει, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις κατά τριών διοικητικών δικαστών, για πράξεις που δεν συνάδουν προς το δικαστικό λειτούργημα και για παράβαση του κανονισμού λειτουργίας των δικαστηρίων.Πρόκειται για έναν Πρόεδρο Εφετών, γιατί ασκούσε επεμβάσεις σε συναδέλφους του προς εξυπηρέτηση υποθέσεων μεγάλου οικονομικού αντικειμένου, που χειριζόταν ο γιος του, δικηγόρος. Ακόμη, ζητείται η άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά Προέδρου Εφετών και κατά Εφέτου των Διοικητικών Δικαστηρίων Τρίπολης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακόμη 9 μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνες αθλητές στο Μπάρι της Ιταλίας.

Εννέα μετάλλια (2 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα) κατέκτησαν χθες οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες στους 13-ους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας. Συγκεκριμένα τις πρώτες θέσεις κέρδισαν η πρωταθλήτριά μας του τριπλούν, Ολγα Βασδέκη και ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην Αρση Βαρών, Κάχι Καχιασβίλι, στην κίνηση του ζετέ.Τα ασημένια κέρδισαν ο Καχιασβίλι στο αρασέ,στο στίβο η "ασημένια" Ολυμπονίκης της Ατλάντα στο ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στα 200μ, η Κατερίνα Κόφφα στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών και στην κολύμβηση η Κάτια Σαρακατσάνη στα 200μ μικτής ατομικής. Ακόμη, τα χάλκινα μετάλλια πήραν ο Ολεγκ Πανατίδης στην Αρση Βαρών,στη κίνηση του αρασέ και στον στίβο ο πρωταθλητής μας του δεκάθλου, Μάκης Κορκίζογλου. Στα ομαδικα αθλήματα, η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών επικράτησε 3-0 σετ της Τυνησίας, ενώ την ήττα με το ίδιο σκορ γνώρισε η αντίστοιχη των γυναικών από την Γαλλία. Ακόμη, η ανδρική ομάδα του χάντμπολ, ηττήθηκε από την Αλγερία με 30-28.

Πολύ καλή εμφάνιση παρά την ήττα της από την Γιουγκοσλαβία με 89-83 πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών.

Πολύ καλή εμφάνιση παρά την ήττα με 89-83, πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών κόντρα στην αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας.Ενα παιχνίδι που έγινε μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα απότους 8.000 περίπου φανατισμένους οπαδού που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Βελιγραδίου, στο οποίο όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πολλά καλά στοιχεία.

Την επιστροφή του Βασίλη Τσάρτα στην ΑΕΚ φαίνεται πως επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς.

Την επιστροφή του Βασίλη Τσάρτα στην ΑΕΚ φαίνεται πως επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε. ``Ενδιαφερόμαστε μονάχα για έναν φουνταριστό και για έναν μέσο, που είναι ο Τσάρτας. Αυτός θα είναι ο μεγάλος στόχος του στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει, κατόπιν προσωπικής μου πρότασης. Τάσσομαι υπέρ της επιστροφής του βασίλη Τσάρτα στην ΑΕΚ, αφού μας είναι απαραίτητος``, είπε χαρακτηριστικά ο κ Τροχανάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,37, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 455,71, ελβετικό φράγκο προς 192,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,89, τη λίρα Κύπρου προς 541,74 και την ECU προς 313,72 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κάτω απο το φράγμα των 1600 μονάδων. Εκλεισε στις 1577,95 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 2,94%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 18,9 δισ. δρχ. Σημαντική υποχώρηση κατα 275 δρχ. σημείωσε η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ κλείνοντας στις 6.820 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που θα είναι αίθριος σ'ολόκληρη τη χώρα, με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 17 εως 37 βαθμούς, στο Ιόνιο απο 19 εως 34 και στο Αιγαίο απο 20 εως 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους θα έχει η Αθήνα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 37 βαθμούς. Ιδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει 19 με 35 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 1997 - 7:00:16 UTC