Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανέστειλαν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία την επίσχεση εργασίας που είχαν εξαγγείλει. Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις.
- Νέα πενθήμερη απεργία από αύριο αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Κλειστά και αύριο τα φαρμακεία.
- Αυλαία των γενικών εξετάσεων αύριο στα μαθήματα κορμού, με τους υποψήφιους της Δ'Δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.
- Απάντηση της Αθήνας στην Αγκυρα να παγώσει τις ασκήσεις στο Αιγαίο μέχρι τις 15 Αυγούστου.
- Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου συνταξιοδότησης διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Και νέα πλήρη κάλυψη στη Βάσω Παπανδρέου από την κυβέρνηση δια στόματος Δημήτρη Ρέππα.
- Συναντήσεις του Γλαύκου Κληρίδη με Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
- Περίπου 400 κιλά χασίς και ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο αμερικανός Μπάϊρον Σκοτ. - Στη Βαρκελώνη η εθνική μας ομάδα για το Ευρομπάσκετ.
- Συγχαρητήρια Φούρα σε Πέτρο Καπαγέροφ και Παναγιώτη Γιαννάκη.
- Η ΑΕΚ καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανέστειλαν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία την επίσχεση εργασίας που είχαν εξαγγείλει. Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις.

Δεν θα προκληθούν προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού και για να μην πληγεί ο τουρισμός.

Νέα πενθήμερη απεργία από αύριο αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Κλειστά και αύριο τα φαρμακεία.

Νέα πενθήμερη απεργία από αύριο, αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία του κοινού, καθώς τα φαρμακεία παραμένουν κλειστά λόγω της 48ωρης απεργίας των φαρμακοποιών και το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο από τα εφημερεύοντα. Οι φαρμακοποιοί απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Αυλαία των γενικών εξετάσεων αύριο στα μαθήματα κορμού, με τους υποψήφιους της Δ'Δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.

Με τα μαθηματικά στα οποία διαγωνίζονται αύριο οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης, πέφτει και τυπικά η αυλαία των γενικών εξετάσεων στα μαθήματα κορμού.Την Παρασκευή θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Τα θέματα της Χημείας που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης και των Λατινικών της Γ' δέσμης, χαρακτηρίσθηκαν βατά και αναμενόμενα. Μέχρι το τέλος του μηνός θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες με τις επιδόσεις των υπoψηφίων.

Απάντηση της Αθήνας στην Αγκυρα να παγώσει τις ασκήσεις στο Αιγαίο μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Θετικό βήμα, αλλά κατώτερο του αναμενόμενου, χαρακτήρισε η Αθήνα την απόφαση της Τουρκίας,να παγώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις πτήσεις οπλισμένων αεροσκαφών στο Αιγαίο. Η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε την προτασή της για τρίμηνη ισχύ του μορατόριουμ στις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου συνταξιοδότησης διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου συνταξιοδότησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδίδοντας σε παρανόηση το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα. Ο κ.Ρέππας διευκρίνησε ότι αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ο περιορισμός στην απασχόληση των ήδη συνταξιούχων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους σημερινούς ανέργους.

Και νέα πλήρη κάλυψη στη Βάσω Παπανδρέου από την κυβέρνηση δια στόματος Δημήτρη Ρέππα.

Δεδομένη, αυτονόητη και πλήρη χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου την κάλυψη της κυβέρνησης στη Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τη δημόσια αντιδικία της με τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιπάλους ή φίλους στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά ένα πρόγραμμα που υλοποιεί με διαφάνεια και αμεροληψία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με όσους εμπλέκονται στα δημόσια πράγματα.

Συναντήσεις του Γλαύκου Κληρίδη με Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Την εκτίμηση ότι το 1998 θα υπάρξουν εξελίξεις,που ενδέχεται να οδηγήσουν σε επίλυση του Κυπριακού, διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, μετά τη συναντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου. Ο κ.Κληρίδης είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδος, προς την κυβέρνηση της Λευκωσίας, στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλει για δικαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Περίπου 400 κιλά χασίς και ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ακόμη και μουλάρια επιστρατεύουν οι Αλβανοί λαθρέμποροι για να μεταφέρουν στη Ελλάδα ναρκωτικά, κυρίως χασίς. Στην Καστοριά εντοπίσθηκε μουλάρι, που έβοσκε αμέριμνο στις όχθες του Αλιάκμονα, φορτωμένο με 4 τσουβάλια, που περιείχαν 50 κιλά χασίς. Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν περίπου 400 κιλά χασίς και ινδικής κάνναβης, που προεδρχόταν από την Αλβανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο αμερικανός Μπάϊρον Σκοτ

Ο Αμερικανός σούτινγκ-γκαρντ, Μπάιρον Σκότ, είναι το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο 36χρονος μπασκετμπολίστας, που έχει αναδειχθεί τρείς φορές πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Λέικερς του Λος Αντζελες, υπέγραψε σήμερα ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με τους ''πράσινους'' και σύμφωνα με πληροφορίες, θα κοστίσει 400 εκατομμύρια δραχμές, ενώ υπάρχει η προποπτική ανανέωσης του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο.

Στη Βαρκελώνη η εθνική μας ομάδα για το Ευρομπάσκετ

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ήδη η αποστολή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, όπου θα συνεχίσει την προσπάθεια της στο Ευρομπάσκετ. Οι διεθνείς μας θα γυμναστούν απόψε ελαφρά, ενώ την Παρασκευή στις 5μμ θ' αντιμετωπίσουν το συγκρότημα της Πολωνίας στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Συγχαρητήρια Φούρα σε Πέτρο Καπαγέροφ και Παναγιώτη Γιαννάκη

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα έστειλε σήμερα ο υφυπουργός αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, στον αρχηγό της αποστολής της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στην Ισπανία, Πέτρο Καπαγέροφ και στον προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη, για την εντυπωσιακή πορεία του εθνικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ.

Η ΑΕΚ καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη

Η ΑΕΚ παραμένει η καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, που ανακοινώνει κάθε μήνα η διεθνής ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ είναι 33η στην παγκόσμια κατάταξη του Ιουνίου, ενώ ο Παναθηναϊκός 105ος και ο Ολυμπιακός 169ος. Στην πρώτη θέση είναι η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, Γιουβέντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,00, γαλλικό φράγκο προς 47,48, λίρα Αγγλίας προς 463,55, ελβετικό φράγκο προς 190,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,53, τη λίρα Κύπρου προς 542,31 και την ECU προς 314,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στ'ανατολικά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα κυμανθεί 20 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 18 με 35 και στο Αιγαίο 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ανέμους μέτριους και τοπικά ισχυρούς και θερμοκρασία 23 με 34 βαθμούς. Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 33 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 1997 - 18:00:23 UTC