Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυλαία με Μαθηματικά στη Δ' δέσμη
- Ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι της ΥΠΑ
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρίο
- Κυβέρνηση για μορατόριουμ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών
- Πενθήμερη απεργία νοσοκομειακών γιατρών
- Ομόφωνες θέσεις Αθηνών - Λευκωσίας για το Κυπριακό
- Πιστοποιητικά μέσω τηλεφώνου

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον Ολυμπιακό ο Γκανέζος Πίτερ Οφορίκουε - Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα μπάσκετ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυλαία με Μαθηματικά στη Δ' δέσμη

Με τους υποψηφίους της Δ' δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, ολοκληρώνονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις στα μαθήματα κορμού. Αύριο θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, δηλαδή Σχέδιο, Ξένες Γλώσσες και Μουσική. Μέχρι το τέλος του μηνός θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες.

Ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι της ΥΠΑ

Ομαλά λειτουργούν τα αεροδρόμια, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού και για να μην πληγεί ο τουρισμός.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρίο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η δεύτερη τις τελευταίες τρείς ημέρες, σημειώθηκε στις 5.20 το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Ρίο. Δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές στην αστυνομία.

Κυβέρνηση για μορατόριουμ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών

Θετικό βήμα, αλλά κατώτερο του αναμενόμενου, χαρακτήρισε η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση της Αγκυρας να σταματήσει μέχρι τις 15 Αυγούστου τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις πτήσεις οπλισμένων αεροσκαφών στο Αιγαίο. Η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε την προτασή της για τρίμηνη ισχύ του μορατόριουμ στις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Πενθήμερη απεργία νοσοκομειακών γιατρών

Νέα πενθήμερη απεργία ξεκινούν απο σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά. Επίσης κλειστά παραμένουν για δέυτερη μέρα τα φαρμακεία σε ολη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση του ποσοστού των κερδών τους.

Ομόφωνες θέσεις Αθηνών - Λευκωσίας για το Κυπριακό

Ελλάδα και Κύπρος κατέληξαν σε ομόφωνες αποφάσεις ενόψει των απευθείας συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη, στην Αθήνα. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, επαναβεβαιώθηκαν τα όρια ασφάλειας μέσα στα οποία η ελληνοκυπριακή πλευρά θα διαπραγματευθεί.

Πιστοποιητικά μέσω τηλεφώνου

Καταργούνται τα τέλη χαρτοσήμου ή ένσημα υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, με τα οποία επιβαρύνεται ο πολίτης για την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών (γεννήσεως, γάμου, ποινικού μητρώου, φορολογικής ενημερότητας κλπ). Επίσης ο κάθε πολίτης θα μπορεί στο εξής να παραλαμβάνει σπίτι του ληξιαρχικές πράξεις, πιστοποιητικά και αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας με ένα τηλεφώνημα στον ..ΟΤΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Ολυμπιακό ο Γκανέζος Πίτερ Οφορίκουε

Ο Ολυμπιακός έκανε την μεγάλη έκπληξη και σε αιφνιαδιαστική συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης με τον ομόλογό του της Καλαμάτας, Σταύρο Παπαδόπουλο, συμφώνησαν στην μετακίνηση του νεαρού Γκανέζου επιθετικού, Πίτερ Οφορίκουε στην ομάδα του Πειραιά για πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά την συνάντηση Κόκκαλη- Παπαδόπουλου, η Καλαμάτα ζήτησε την παραχώρηση ενός τουλάχιστον παίκτη του Ολυμπιακού, χωρίς όμως να αναφερθεί και το όνομά του. Εξάλλου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα και την απόκτηση για δύο χρόνια του Μπόραν Μπάντοβιτς, που μέχρι τώρα αγωνιζόταν στον Πανηλειακό. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έγιναν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα

Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα μπάσκετ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, έστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον αρχηγό της αποστολής της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών στην Ισπανία, Πέτρο Καπαγέροφ και στον προπονητή της Παναγιώτη Γιαννάκη, για την εκπληκτική πορεία που πραγματοποιεί το ελληνικό συγκρότημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός, πρόκειται να αναχωρήσει για την Ισπανία, προκειμένου να παρακολουθήσει την Παρασκευή τον αγώνα της εθνικής μας με την Πολωνία, για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,00, γαλλικό φράγκο προς 47,48, λίρα Αγγλίας προς 463,55, ελβετικό φράγκο προς 190,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,53, τη λίρα Κύπρου προς 542,31 και την ECU προς 314,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα κυμανθεί απο 20 εως 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά απο 18 εως 35 και στο Αιγαίο απο 22 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ανέμους μέτριους και τοπικά ισχυρούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 23 εως 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 33 βαθμούς.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 3 July 1997 - 7:00:26 UTC