Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για μείωση του πληθωρισμού.
- Το εξοπλιστικό πρόγραμμα στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
- Απελευθερώνεται την Παρασκευή η αγορά συναλλάγματος.
- Τέλη Αυγούστου οι βάσεις για τις σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Ανέστειλαν την απεργία τους οι δήμοι.
- Το απόγευμα στη Χαλκίδα η κηδεία του άτυχου υποσμηναγού.
- Θα εγκατασταθούν οι "S-300" στην Κύπρο δηλώνει ο Τσοχατζόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ρεκόρ συμμετοχών στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. - Την πρώτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους σημείωσε χθες ο ΠΑΟΚ, νικώντας με 1-0 την ουγγρική Βαζούτας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για μείωση του πληθωρισμού.

Πακέτο μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης με στόχο την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού μελετά να λάβει η κυβέρνηση απο τώρα μέχρι και τον Οκτώβριο.Ο πληθωρισμός εκτιμάται οτι τον Ιούλιο θα σημειώσει και νέα υποχώρηση,έστω οριακή.Μεταξύ των μέτρων είναι το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με εξαίρεση τη ΔΕΗ,η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης,των διοδίων , των εισιτηρίων του θεάτρου, του κινηματογράφου, των γηπέδων.Η ΔΕΗ μετά απο 25 μήνες πάγωμα των τιμολογίων της αναμένεται να αποφασίσει αύριο αύξηση κατά 3,5%.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ. Θα συζητηθεί η Πολιτική Εθνικής Αμυνας, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και το εξοπλιστικό πρόγραμμα.Ο υπουργός Εθν. Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος έχει τονίσει οτι βασικό στοιχείο του αμυντικού δόγματος παραμένει η αντιμετώπιση του κινδύνου εξ ανατολών αλλά διευρύνεται με την ικανότητα απάντησης σε οποιαδήποτε πρόκληση.Επίσης προωθείται η μετατροπή των μεγάλων μεραρχιών σε μικρότερες δυνάμεις ταχείας επέμβασης,θεσμοθετείται η 9μηνη θητεία των στρατευσίμων σε παραμεθόριες περιοχές.

Απελευθερώνεται την Παρασκευή η αγορά συναλλάγματος.

Απελευθερώνονται απο την Παρασκευή οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα.Ολοι οι Ελληνες θα μπορούν πλέον να αγοράζουν όσο συνάλλαγμα θέλουν χωρίς περιορισμούς, να το καταθέτουν στην τράπεζα χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουν πως το απέκτησαν, να μετατρέπουν την κατάθεσή τους από δραχμές σε οποιοδήποτε νόμισμα επιθυμούν και αντίστροφα και να παίρνουν μαζί τους όταν φεύγουν για το εξωτερικό όσο συνάλλαγμα θέλουν.

Τέλη Αυγούστου οι βάσεις για τις σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ανακοινώθηκαν χθές οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις.Για άλλη μια χρονιά η Εκθεση ήταν το μάθημα-κλειδί για την είσοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα.Στην τέταρτη δέσμη το ποσοστό αποτυχίας στο μάθημα αυτό έφθασε στο 60% Επίσης χειρότερα από πέρυσι έγραψαν οι μαθητές στα Μαθηματικά της πρώτης δέσμης και στην Ιστορία της τρίτης.Οι βάσεις ανα σχολή αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου.

Ανέστειλαν την απεργία τους οι δήμοι.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι δήμοι και οι κοινότητες της χώρας, καθώς οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ μετά την συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λάμπρο Παπαδήμα, ανέστειλαν την κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει για σήμερα.

Το απόγευμα στη Χαλκίδα η κηδεία του άτυχου υποσμηναγού.

Στις 4 το απόγευμα στη Χαλκίδα θα γίνει η κηδεία του άτυχου 28χρονου Υποσμηναγού Ιωακείμ Παντελάκη,του μαχητικού αεροσκάφους ΜΙΡΑΖ 2000, που κατέπεσε προχθές κοντά στη Σκύρο.

Θα εγκατασταθούν οι "S-300" στην Κύπρο δηλώνει ο Τσοχατζόπουλος.

Σε 12 μήνες θα γίνει η εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ενημερώνοντας χθές τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε αναμενόμενες τις τουρκικές αντιδράσεις και ανακοίνωσε οτι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο επιχειρησιακά και το αεροδρόμιο της Πάφου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ συμμετοχών στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ρεκόρ συμμετοχών στο 6-ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που αρχίζει την Παρασκευή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.Θα λάβουν μέρος αθλητές απο 199 χώρες όταν στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα είχαν συμμετάσχει στα αγωνίσματα του στίβου αθλητές απο 197 χώρες.Το παρόν στη διοργάνωση θα δώσει τελικά και ο Χάρης Παπαδιάς παγκόσμιος πρωταθλητής των 60μ. στον κλειστό στίβο .

Την πρώτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους σημείωσε χθες ο ΠΑΟΚ, νικώντας με 1-0 την ουγγρική Βαζούτας.

Την πρώτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους από την έναρξη της φετινής του προετοιμασίας σημείωσε χθες το βράδυ στη γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, αφού κέρδισε 1-0 την ουγγρική Βαζούτας. Σε άλλους φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου, η Λάρισα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Βουλγαρία με την Τράκια, ενώ στο Καρπενήσι ο Πανηλειακός κέρδισε 3-0 την Καλλιθέα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,79, γαλλικό φράγκο προς 47,08, λίρα Αγγλίας προς 475,69, ελβετικό φράγκο προς 192,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,85, τη λίρα Κύπρου προς 541,66 και την ECU προς 313,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται σ' όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 18 εως 34 βαθμούς, στο Ιόνιο απο 20 εως 32 και στο Αιγαίο απο 22 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα βροχής, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 33 και απο 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 1997 - 7:00:15 UTC